STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0: Με Σένκεφελντ πήρε κεφάλι στη μάχη για την τρίτη θέση το τριφύλλι

Μπαρτ Σένκεφελντ και Αϊτόρ πανηγυρίζουν για το 1-0 του Παναθηναϊκού απέναντι στον Άρη
Μπαρτ Σένκεφελντ και Αϊτόρ πανηγυρίζουν για το 1-0 του Παναθηναϊκού απέναντι στον Άρη EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Σένκεφελντ νίκησε 1-0 τον Άρη, προσπέρασε τον αντίπαλο του στη μάχη της Ευρώπης στη βαθμολογία καθώς είναι πλέον μόνος τρίτος και κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με δέκα παίκτες από το 44' έπαιζε λόγω αποβολής του Καμαρά η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον τελικό της Ευρώπης κόντρα στον Άρη τον οποίο νίκησε 1-0 με σκόρερ τον Μπαρτ Σένκεφελντ που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στη σεζόν και έγινε ο 12ος φετινός σκόρερ του τριφυλλιού. Οι πράσινοι παρέμειναν για δέκατο παιχνίδι αήττητοι ενώ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει ακόμα στη διαδικασία των playoffs.

Πλέον το τριφύλλι είναι ένα πόντο πάνω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ έχει και την ισοβαθμία καθώς σε τέσσερα ματς μαζί του έχει δύο νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία. Πλέον οι πράσινοι κρατάνε την τύχη στα χέρια τους καθώς αν μέχρι το τέλος της σεζόν έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τον Άρη και την ΑΕΚ θα είναι αυτοί που θα βγουν τρίτοι.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στο πρώτο μέρος όταν είχε δοκάρι, γκολ και χαμένες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

Σε αντίθεση ο Άρης ο οποίος έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44' λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καμαρά δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού και κατάφερε μόνο στο δεύτερο μέρος να γίνει απειλητικός προς την εστία του Μπρινιόλι με τον Ιταλό να κρατάει το 1-0 υπέρ των πράσινων.

Τα αρχικά πλάνα των δύο προπονητών

Παναθηναϊκός και Άρης παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο σε ένα κρίσιμο ματς για την Ευρώπη με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί για τρίτο σερί παιχνίδι την ίδια ενδεκάδα. Είχαν προηγηθεί τα δύο του Κυπέλλου με τη Λαμία. Ο Σέρβος δεν έκανε ούτε μια αλλαγή και στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν ο Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, ο Κώτσιρας δεξιά και ο Χουάνκαρ αριστερά με τους Βέλεθ - Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ως εξάρι έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος δίπλα τους Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση ήταν η γνωστή τριάδα των Αϊτόρ-Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη ο Μπούργος που δεν ήταν στον πάγκο αλλά σε μπουθ στη Λεωφόρο λόγω της τιμωρίας του στο ματς με τον ΠΑΟΚ έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο. Στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Σάσα και Γκάμα, με τους Ιτούρμπε και Γκάμα να μένουν στον πάγκο.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Κουέστα με τον Εμπακατά να παίζει στα δεξιά και τον Γκάνεα αριστερά ενώ οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο ήταν το δίδυμο στα στόπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μπροστά τους ήταν ο Ματίγια που είχε δίπλα του τους Σάσα και Ντουκουρ. Οι Μαντσίνι και Γκάμα ξεκίνησαν στα δύο άκρα της επίθεσης με τον Καμαρά να είναι ο μοναδικός προωθημένος για τον Άρη.

Δοκάρι και γκολ ο Παναθηναϊκός

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα τους και όχι στην επίθεση. Να μην μπορούν να απειλήσουν και το πρώτο τέταρτο είχε μόλις μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα το οποίο έφυγε εκτός της εστίας του Μπρινιόλι.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 20' αλλά το τριφύλλι στάθηκε άτυχο. Ο Γκατσίνοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, τη γύρισε παράλληλα στον Παλάσιος που έκανε με τη μια το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Ενώ στην ίδια φάση η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μία αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω από την εστία του Άρη. Στο 25' ο Πέρεθ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Ματίγια, άλλαξε λίγο πορεία αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 28' όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε το φάουλ με τον Σένκεφελντ να πιάνει μια γυριστή κεφαλιά με την οποία νίκησε τον Κουέστα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 30' και στο 31' τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε αναγκαστικές αλλαγές. Για τον Παναθηναϊκό βγήκε ο Γκατσίνοβιτς και μπήκε ο Αλεξανδρόπουλος ενώ για τον Άρη αποχώρησε από το ματς ο Λούκας Σάσα και μπήκε στη θέση του ο Ιτούρμπε. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε για τους γηπεδούχους με μια ακόμα καλή φάση για τον Παναθηναϊκό με σουτ του Αϊτόρ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Ο Καμαρά δέχτηκε μια κίτρινη κάρτα στο 42' για ένα σπρώξιμο στον Πέρεθ και στο 44' κλότσησε τον Βιγιαφάνιες και είδε τη δεύτερη κίτρινη αφήνοντας με δέκα την ομάδα του.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Με Ιτούρμπε τα έπαιξε όλα για όλα ο Άρης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Άρη όμως παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες να ψάχνει για το γκολ της ισοφάρισης με μεγαλύτερη "ζέση" και έχοντας ως καλύτερο παίκτη του τον Ιτούρμπε ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 30'. Ο διεθνής εξτρέμ τα έδωσε όλα, ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, και βοήθησε την ομάδα του για να φτάσει σε ένα γκολ που θα της έδινε τουλάχιστον ένα βαθμό.

Ο Άρης θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 54' αλλά ο Γκάνεα που βρέθηκε σε θέση βολής στα αριστερά μέσα στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός της εστίας του Μπρινιόλι.

Στην επόμενη επίθεση του ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει 2-0 τα τέρματα του αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη σε σέντρα από τα δεξιά έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 58' με τον Ιτούρμπε να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά με τον Μαντσίνι να κάνει την προβολή και τον Μπρινιόλι να διώχνει σωτήρια.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 59' με τον Παλάσιος να βρίσκει τον Αϊτόρ μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός έκανε το σουτ αλλά ο Κουέστα εντυπωσιακά απομάκρυνε τη μπάλα και κράτησε το 1-0.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 60' ο Άρης ζήτησε πέναλτι όταν ο Μαντσίνι έκανε την ενέργεια και το σουτ μέσα στην περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Βέλεθ που ήταν στο σώμα του και ο Αγκάγιεφ έδωσε συνέχεια στο ματς μετά και τη χρήση του VAR.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 65' όταν ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε το φάουλ εκτός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Το τριφύλλι με το υπέρ του 1-0 θέλησε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα και να προστατεύσει τη νίκη και το τρίποντο που είναι καθοριστικό στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

Μη χάσετε την Game Night στις 23:00 με όλη τη δράση της 6ης αγωνιστικής των playoffs

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ