STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Για Σεπτέμβριο πηγαίνει η έναρξη του πρωταθλήματος, καμία συμφωνία στα τηλεοπτικά

Super League Interwetten: Για Σεπτέμβριο πηγαίνει η έναρξη του πρωταθλήματος, καμία συμφωνία στα τηλεοπτικά
EUROKINISSI

Το πρωτάθλημα υποτίθεται πως είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Σάββατο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά ούτε για το διήμερο 28-29 Αυγούστου. Το τηλεοπτικό εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο αγκάθι και δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ.

Το πρωτάθλημα της Super League Interwetten υποτίθεται πως είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο (21/8), αλλά κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή δεν βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά ούτε για το διήμερο 28-29 Αυγούστου. Αν δεν αλλάξει δραματικά η κατάσταση, το θέμα με τα τηλεοπτικά δεν θα έχει λυθεί ούτε σε μια εβδομάδα, επομένως οι ομάδες δεν θα δώσουν το "πράσινο φως".

Σε όλη την Ευρώπη παίζεται μπάλα, τα γήπεδα είναι γεμάτα (πάντα με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα) και το ποδόσφαιρο δείχνει να επιστρέφει σε μια κανονικότητα. Βέβαια, με τον κορονοϊό να καλπάζει, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για τη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή το τόπι κυλάει κανονικά και οι κερκίδες είναι κατάμεστες, με τον κόσμο που διψάει να δει ποδόσφαιρο.

Στην Ελλάδα έχουμε τη δική μας... κανονικότητα, αυτή που μας ξεχωρίζει από τους άλλους εδώ και χρόνια. Πέντε μέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της Super League Interwetten και όλα είναι στον "αέρα". Ναι, εδώ συζητάμε ακόμα και το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην προκαθορισμένη ημερομηνία, διότι δεν είναι λυμένα ούτε τα αυτονόητα. Η κεντρική διαχείριση, δε, για τη σεζόν 2022-23 είναι επίσης στον "αέρα", ειδικά όταν υπάρχουν ομάδες με διετή συμβόλαια, τα οποία δεν είναι διατεθειμένες να σπάσουν (π.χ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός)

Σήμερα (17/8) υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση της Λίγκας για την έγκριση της προκήρυξης και απαιτούνται 11 ψήφοι (3/4 συνολικά). Όνειρο θερινής νυκτός φαντάζει αυτό το σενάριο, διότι δεν προκύπτει ότι έχει αλλάξει κάτι από την προηγούμενη φορά και η αναβολή της πρεμιέρας είναι σχεδόν "κλειδωμένη".

Το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή κανόνισε ήδη Γ.Σ. για έγκριση προκήρυξης την ερχόμενη Δευτέρα, δείχνει πως ούτε η ίδια είναι σίγουρη για τις προθέσεις των ομάδων. Το σενάριο της μη υπερψήφισης της προκήρυξης είναι κάτι παραπάνω ορατό και γι' αυτόν το λόγο ο συνεταιρισμός φρόντισε να προκηρύξει όσο πιο σύντομα είναι εφικτό βάσει διαδικασίας νέα γενική συνέλευση, δηλαδή στις 23/8.

Εφόσον δεν θα υπάρξει υπερψήφιση σήμερα, έχει οριστεί και επαναληπτική γενική συνέλευση την Πέμπτη (18/8), όπου θα αρκεί απλή πλειοψηφία, δηλαδή 8 ψήφοι. Στην τελευταία ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν 7-7, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ, ΠΑΣ και Ατρόμητο να ψηφίζουν "ναι" και τους Απόλλωνα Σμύρνης, Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Ιωνικό, Λαμία, Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ να καταψηφίζουν. Οι συσχετισμοί δεν έχουν αλλάξει...

Αν φτάσουμε στις 23 Αυγούστου και η κατάσταση μείνει ως έχει, τότε θα πούμε... καλό Σεπτέμβριο. Μπορεί σε πολλούς να φαντάζει ακραίο, μακρινό και βιαστικό, αλλά θα πρέπει οι "άστεγες" ομάδες να έχουν βρει τηλεοπτικό πάροχο, εν ολίγοις να έχουν συμφωνήσει με την Cosmote που είναι ο βασικός τηλεοπτικός "παίκτης". Το συνδρομητικό τούς έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση (8 εκατ. ευρώ συνολικά για έναν χρόνο) και οι ομάδες θέλουν παραπάνω χρήματα (λίγο πάνω από 10 εκατ. ευρώ). Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Cosmote που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου και όχι νωρίτερα.

Σύμφωνοι, όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια μέρα, το έχουμε δει να συμβαίνει ξανά, όμως τώρα η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη φορά και η στάση των ομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Οπότε, δεν θα πρέπει να πέσουμε από τα σύννεφα αν η πρεμιέρα πάρει και νέα παράταση. Άλλωστε, για το ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε, το οποίο δεν σταματάει να μας ξαφνιάζει ποτέ. Και μην ξεχνάμε ότι μετά τις 29 Αυγούστου υπάρχει διακοπή για Εθνικές ομάδες, άρα η σέντρα μπορεί να πάει στις 11 Σεπτεμβρίου. Μια ωραία ατμόσφαιρα...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE MEDIA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΛΑΜΙΑ ΑΡΗΣ ΟΦΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ