STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Δέκα παίκτες που κανείς δεν θυμάται ότι ανήκαν στις ομάδες του top-5

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Μπράιτ Ενομπακάρε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Από τον Μπράιτ Ενομπακάρε στον Φοντέ Καμαρά και από τον Αντονίτο στον Άλεξ Μενέντεθ, το SPORT24 βρήκε παίκτες που πέρασαν από το top-5 από το 2020 μέχρι σήμερα, όμως κανείς δεν τους θυμάται.

Οι μεταγραφές στη Super League Interwetten έχουν αρχίσει, όμως σε δύο χρόνια από τώρα, ουδείς εγγυάται ότι τα αποκτήματα των ομάδων θα έχουν χαραχθεί στις μνήμες των φιλάθλων.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά από τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα και στις πέντε κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν, φόρεσαν εμφάνιση της ομάδας (ίσως και μόνο προπονητική) και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να αφήσουν το στίγμα τους.

Το SPORT24 επέλεξε περιπτώσεις παικτών που από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά βρίσκονταν για κάποιο διάστημα στα βιβλία κάποιου συλλόγου του του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Άρη ή της ΑΕΚ, όμως τους θυμούνται μόνο οι... φροντιστές.

Ιγκόρ Σίλβα (Ολυμπιακός)

Ο Ιγκόρ Σίλβα κατά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό
Ο Ιγκόρ Σίλβα κατά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ύστερα από 1,5 σεζόν στον Αστέρα, ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2018 για 350.000. Βρέθηκε σε μια αποστολή του αγώνα με τον Πανιώνιο και έπαιξε στους δύο τελευταίους αγώνες της κανονικής διάρκειας, στον έναν ως αλλαγή κόντρα στον Παναιτωλικό και στον άλλον βασικός κόντρα στον ΠΑΣ. Το καλοκαίρι του 2018 έφυγε δανεικός για την ΑΕΚ Λάρνακας, επέστρεψε έπειτα από μία σεζόν και έφυγε ξανά δανεικός για την Όσιγιεκ. Οι Κροάτες πείστηκαν για την αξία του και τον αγόρασαν για 1.100.000 το καλοκαίρι του 2020 και ένα χρόνο μετά τον πούλησαν στη Λοριάν για 2.500.000. Στη Ligue 1 φέτος ήταν βασικός στο 1ο μισό της σεζόν και ολοκλήρωσε τη χρονιά με 28 συμμετοχές.

Πέταρ Καρακλάγιτς (ΑΕΚ)

Ο Πέταρ Καρακλάγιτς της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της προπόνησης στις εγκαταστάσεις των Σπάτων | Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
Ο Πέταρ Καρακλάγιτς της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της προπόνησης στις εγκαταστάσεις των Σπάτων | Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 INTIME SPORTS

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 ως ταλέντο, όμως ο Σέρβος εξτρέμ δεν έδειξε ούτε καν ψήγματα στις προπονήσεις και γι' αυτό δεν πήρε ευκαιρία στην Ένωση. Τον Ιανουάριο του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στη Ραντ όπου αγωνίστηκε 15 φορές και είχε ένα γκολ και δύο ασίστ. Επέστρεψε το περσινό καλοκαίρι, όμως ξανά δεν βρήκε χώρο στην πρώτη ομάδα, με συνέπεια να υποβιβαστεί στην ΑΕΚ Β. Το γυαλί είχε ραγίσει όμως και τον Φεβρουάριο έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, με τον 22χρονο εξτρέμ να αποχωρεί χωρίς συμμετοχή, αλλά με πολλές παρουσίες στο instagram με εκκεντρικές ενδυματολογικές εμφανίσεις.

Τόνι Ντάτκοβιτς (Άρης)

Ο Ντάτκοβιτς του Άρη σε φάση από τον αγώνα με το Βόλο /5-9-2020
Ο Ντάτκοβιτς του Άρη σε φάση από τον αγώνα με το Βόλο /5-9-2020 EUROKINISSI SPORTS


Ο Άρης έδωσε 160.000 για την απόκτησή του από τη Λοκομοτίβα το 2020, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες που προκάλεσε η μεταγραφή του. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα από την Κόλος για τα προκριματικά του Europa League και στις πρώτες τρεις αγωνιστικες και στη συνέχεια ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Τον Ιανουάριο του 2021 παραχωρήθηκε στην Καρταχένα ως δανεικός και τελικά οι "κίτρινοι" τον ξεφορτώθηκαν το καλοκαίρι του 2021 (παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2023), με μεταγραφή στη Ρεάλ Σολτ Λέικ του MLS για 120.000. Στις ΗΠΑ έπαιξε μόλις οκτώ φορές και το φετινό Ιανουάριο επέστρεψε στην Καρταχένα.

Αντριάν Νίλσεν Περέιρα (ΠΑΟΚ)

Ο Άντριαν Νίλσεν Περέιρα στην αναμέτρηση με τον Βόλο
Ο Άντριαν Νίλσεν Περέιρα στην αναμέτρηση με τον Βόλο PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Βιεϊρίνια δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Γιαννούλης προσπαθούσε να κρατηθεί από το κατάρτι του πλοίου και να μην υποκύψει στις Σειρήνες του εξωτερικού. Το αριστερό άκρο της άμυνας ήταν γυμνό πίσω από τον Έλληνα μπακ και γι' αυτό ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον 21χρονο Νορβηγό Αντριάν Νίλσεν Περέιρα από τη Βίκινγκ για 760.000 ευρώ. Σε κανένα σημείο δεν έδειξε το ταλέντο που θα άφηνε τους ανθρώπους του "δικεφάλου" με μια προσμονή για το μέλλον, όμως ούτε οι περιστάσεις δεν τον βοήθησαν. Ένα μήνα έπειτα από την υπογραφή του ο σύλλογος τα βρήκε με το μεγάλο αρχηγό, ενώ αποχώρησε και ο Αμπέλ Φερέιρα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιστρέφει. Το μέλλον του Περέιρα στην Τούμπα ήταν προδιαγεγραμμένο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ακόμα δύο αριστερά μπακ τον Ιανουάριο του 2021, τον Μπάμπα Ράχμαν ως δανεικό από την Τσέλσι και τον νεαρό Βόσνιο Βλάντιμιρ Μπράντονιτς από την Ράντνικ. Το καλοκαίρι του 2021 κι έπειτα από 12 εμφανίσεις, ο Περέιρα πωλήθηκε στη Ρόζενμποργκ για 500.000.

Φοντέ Καμαρά (Ολυμπιακός)

Ο Φοντέ Καμαρά κατά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό
Ο Φοντέ Καμαρά κατά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο αριστερός μπακ από τη Γουινέα αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2019, όμως στην προετοιμασία δεν κατάφερε να δείξει σπουδαία στοιχεία. Επέστρεψε στην Γκαζελέκ Αζαξιό ως δανεικός, αλλά ούτε στην προετοιμασία του 2020 έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς. Τον Σεπτέμβριο κατέληξε στα Χανιά με δανεισμό, ο οποίος μετατράπηκε σε μονιμοποίηση το περσινό καλοκαίρι, με τον 24χρονο να μην κάνει συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα.

Αντονίτο (Παναθηναϊκός)

Ο Αντονίτο του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της προπόνησης | Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Ο Αντονίτο του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της προπόνησης | Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 INTIME SPORTS


Ο Ισπανός δεξιός μπακ αποκτήθηκε ως ελεύθερος τον Σεπτέμβριο του 2020, όμως αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Το τι ακριβώς ήταν το αποκάλυψε ο ίδιος αφότου είχε φύγει από το "τριφύλλι" στα μέσα της σεζόν, με προορισμό την Καρταχένα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είχε προσβληθεί από φυματίωση πριν καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Ακόμα και τα εργομετρικά του ήταν άσχημα λόγω της υγείας του, ωστόσο υπέγραψε και προσπάθησε να γίνει καλά, όμως δεν έπαιξε λεπτό και δεν έκανε καν προπονήσεις με την ομάδα μέχρι να φύγει. Στην Καρταχένα επέστρεψε στη δράση και έμεινε για ένα χρόνο, ενώ τον Απρίλιο υπέγραψε στη Λα Κορούνια για να τη βοηθήσει να προβιβαστεί στη Segunda Division, χωρίς επιτυχία.

Άλεξ Μενέντεθ (Άρης)

Ο Άλεξ Μενέντεθ του Άρη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα για τη Super League 1 2018-2019 στο "Γιώργος Καμάρας" | Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018
Ο Άλεξ Μενέντεθ του Άρη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα για τη Super League 1 2018-2019 στο "Γιώργος Καμάρας" | Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 INTIME SPORTS


Ο Ισπανός αριστερός μπακ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2018, στην επιστροφή των "κιτρίνων" στην κατηγορία. Άρχισε βασικός, όμως γρήγορα έχασε τη θέση του και κατέληξε στην κερκίδα. Τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Κόρδοβα και επέστρεψε το καλοκαίρι, όταν όλα ήταν διαφορετικά. Χώρος στην ενδεκάδα δεν υπήρχε, με συνέπεια να τεθεί εκτός πλάνων και να του προταθεί να λύσει το συμβόλαιό του. Δεν το δέχθηκε και άρχισε να προπονείται μόνος. Οι δύο πλευρές έφτασαν στα άκρα όταν ο Μενέντεθ κατήγγειλε κακομεταχείριση από πλευράς Άρη στη FIFPro. Εν τέλει, τον Ιανουάριο του 2020 λύθηκε το συμβόλαιο ενός παίκτη που ελάχιστοι θυμούνται για τα πεπραγμένα του εντός αγωνιστικών χώρων.

Μπράιτ Ενομπακάρε (ΑΕΚ)

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε
Ο Μπράιτ Ενομπακάρε INTIME

Ίσως η πιο περίεργη περίπτωση παίκτη στην ιστορία της ΑΕΚ. Πέρασε ως αλλαγή στο 76' του αγώνα κόντρα στη Λαμία για το πρωτάθλημα του 2020-2021 κάνοντας ντεμπούτο, σκόραρε και αυτή ήταν η μοναδική συνεισφορά του στην ΑΕΚ. Τα συνεχή πειθαρχικά παραπτώματα και οι μικροτραυματισμοί που προέκυπταν από αυτά οδήγησαν στο "διαζύγιο" σύμφωνα με την πλευρά της ΑΕΚ, οικογενειακά θέματα ήταν οι λόγοι σύμφωνα με την πλευρά του Νιγηριανού εξτρέμ. Δύο μήνες αργότερα βρήκε συμβόλαιο στην Ιστ Μπενγκάλ της Ινδίας, όπου σε 12 αγώνες πρωταθλήματος είχε 3 γκολ και μία ασίστ. Τη φετινή σεζόν, η ιστορία επαναλήφθηκε. Υπέγραψε στην Κόβεντρι (όπου είχε περάσει ως δανεικός το 2019-2020) στις 13 Ιουλίου, δεν αγωνίστηκε λεπτό σε αγώνα της Championship και έλυσε το συμβόλαιό του την 1η Νοεμβρίου. Έκτοτε, 23χρονος ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος και περιμένει την επόμενη ομάδα του. Τον Φεβρουάριο του 2022 υπέγραψε στη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, όμως ύστερα από δύο αγώνες, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Μάρκο Μιχόγεβιτς (ΠΑΟΚ)

Ο Μάρκο Μιχόγεβιτς του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό | Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Μάρκο Μιχόγεβιτς του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό | Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 INTIME SPORTS

Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός αγοράστηκε τον Ιανουάριο του 2018, την εποχή της... παντοκρατορίας των Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον. Κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν και στην τελευταία, ένα εντός έδρας 3-0 επί του Πλατανιά, έκανε ντεμπούτο. Παραχωρήθηκε δανεικός στον ΟΦΗ για το 2018-2019, έκανε γεμάτη σεζόν, αλλά δεν έπεισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι μπορεί να βρει χώρο στην τετράδα των στόπερ, με τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τον Ενέα Μιχάι να διεκδικούν κι αυτοί λεπτά συμμετοχής. Έφυγε ξανά δανεικός για την Άουε και όταν επέστρεψε, το καλοκαίρι του 2020, αναζήτησε νέο σταθμό στην καριέρα του. Η Γκιεζτεπέ τον αγόρασε για 500.000 ευρώ και ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος κατά 200.000 σε σχέση με τα χρήματα που είχε δαπανήσει για να τον αγοράσει.

Κρίστιαν Κονάν (Παναθηναϊκός)

Ο Κρίστιαν Κονάν του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο προπόνησης | Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
Ο Κρίστιαν Κονάν του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο προπόνησης | Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 INTIME SPORTS


Δοκιμάστηκε το καλοκαίρι του 2019 και αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, έχοντας περάσει από τις ακαδημίες της Ίντερ, της Μίλαν και της Μπορντό. Έμεινε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι, στερώντας ευκαιρίες από άλλους παίκτες στην ίδια θέση, για να φύγει τελικά δανεικός στον Λεβαδειακό τον Σεπτέμβριο. Ο δανεισμός τελείωσε τον Ιανουάριο του 2020 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 ανήκε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2020-2021, ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε σε μία αποστολή αγώνα, στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ για τη 16η αγωνιστική της Super League Interwetten. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2021 αποχώρησε για τη Λογρονιές, όπου κάνει δύο συμμετοχές συνολικά 65 λεπτών στα playoffs προβιβασμού στη Segunda Division. Το καλοκαίρι έφυγε ως ελεύθερος για την Ετουάλ Καρούζ της 3ης κατηγορίας Ελβετίας. Τελικά, πανηγύρισε το πρώτο γκολ του σε επαγγελματικό επίπεδο (έχει και μια ασίστ στα 7 παιχνίδια του με τον Λεβαδειακό) στο κύπελλο Ελβετίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ