ΑΓΓΛΙΑ

Στραπάτσα και θρίαμβοι της εθνικής Αγγλίας

Στραπάτσα και θρίαμβοι της εθνικής Αγγλίας

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια η Αγγλία έχει δώσει κομβικά εκτός έδρας παιχνίδια στα προκριματικά μεγάλων διοργανώσεων. Δείτε τρεις από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της και ισάριθμες αποτυχίες που της κόστισαν (videos).

Αποτέλεσμα στο Μαυροβούνιο καλείται να πάρει σήμερα (26/3) η Αγγλία προκειμένου να μην τελειώσει για εκείνη η υπόθεση της πρώτης θέσης του ομίλου της.

Τα "τρία λιοντάρια" είναι δύο βαθμούς πίσω από τους Μαυροβούνιους και θα ήθελαν να μην αυξηθεί η μεταξύ τους διαφορά, δεδομένου ότι τον Οκτώβριο θα υποδεχτούν στο "Γουέμπλεϊ" τους παίκτες του Μπράνκο Μπρνόνιτς.

Δημοσίευμα της "Daily Mail" χαρακτήρισε τον αγώνα "must-win" και με αυτή την αφορμή παρέθεσε άλλα έξι εκτός έδρας παιχνίδια των Άγγλων, τρία εκ των οποίων είχαν ευτυχές αποτέλεσμα κι άλλα τόσα τα οποία ανάγκασαν τα "τρία λιοντάρια" να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Στραπάτσα και θρίαμβοι της εθνικής Αγγλίας

Οι επιτυχίες

Κροατία-Αγγλία 1-4

Λίγους μήνες πριν η Κροατία είχε αφήσει εκτός την Αγγλία από το Euro 2008. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, οι Άγγλοι πήραν ρεβάνς περνώντας με εντυπωσιακό τρόπο από το Ζάγκρεμπ. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος με το χατ τρικ του έβαλε εξ αρχής την ομάδα του σε θέση οδηγού στον όμιλο.

Γερμανία-Αγγλία 1-5

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Αγγλίας επετεύχθη την 1 Σεπτεμβρίου του 2001. Η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον, η οποία χρειαζόταν απεγνωσμένα τους βαθμούς για να πάρει τη δεύτερη θέση και να μπει στα μπαράζ, διέσυρε μέσα στο Μόναχο τη Γερμανία. Ο Κάρστεν Γιάνκερ έβαλε μπροστά στο σκορ τα "πάντσερ", αλλά η απάντηση των Άγγλων ήταν αποστομωτική, με τους τότε παίκτες της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, Εμίλ Χέσκεϊ και Μάικλ Όουεν, να βρίσκουν δίχτυα σε μία μοναδική παράσταση του τελευταίου.

Ιταλία-Αγγλία 0-0

Έναν βαθμό χρειαζόταν στη Ρώμη η Αγγλία το 1997 προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το Mundial του 1998. Οι Ιταλοί ήταν αήττητοι στην έδρα τους για τρία χρόνια, όμως, η ομάδα του Γκλεν Χοντλ πήρε αυτό που ήθελε. Αναμφίβολα, η εικόνα που έμεινε στη μνήμη των περισσότερων ήταν ο Πολ Ινς με τον επίδεσμο στο κεφάλι και τη ματωμένη φανέλα.

Οι αποτυχίες

Σουηδία-Αγγλία 2-1

Έχοντας αποκλειστεί από την Αγγλία στα πέναλτι στο Mundial του 1998 η Αγγλία ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που ακολουθούσε. Αυτό, όμως, δεν έγινε σε μία αναμέτρηση που ο Πολ Ινς αποβλήθηκε. Η Σουηδία εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα νίκησε με 2-1 και παρέτεινε τη γκρίνια στο στρατόπεδο της Αγγλίας.

Βόρειος Ιρλανδία-Αγγλία 1-0

Να σφραγίσει την πρόκριση για τα τελικά του Mundial ήθελε τον Σεπτέμβριο του 2005 η Αγγλία όταν πήγαινε στο Μπέλφαστ. Ωστόσο, οι Βορειοϊρλανδοί υποχρέωσαν τους Άγγλους στην πρώτη τους ήττα σε εκείνα τα προκριματικά, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρώτη τους νίκη επί των "τριών λιονταριών" μετά το 1972. Τελικά, η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον με δύο νίκες στα τελευταία δύο παιχνίδια της τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με ένα βαθμό περισσότερο από την Πολωνία.

Κροατία-Αγγλία 2-0

Το μεγαλύτερο, ίσως, στραπάτσο των τελευταίων χρόνων για την Αγγλία ήταν η απουσία της από το Euro 2008. Οι παίκτες του Στίβεν ΜακΛάρεν, δεν κατάφεραν να μπουν ούτε στα μπαράζ τερματίζοντας πίσω από Κροατία και Ρωσία. Η χαριστική βολή ήταν η εντός έδρας ήττα από τους Κροάτες με 3-2, όμως, τα πάντα είχαν φανεί από την αρχή και την ήττα στο Ζάγκρεμπ, σε ένα παιχνίδι που σημειώθηκε ένα εκπληκτικό αυτογκόλ από τον Γκάρι Νέβιλ κατόπιν τρομερής γκέλας του Πολ Ρόμπινσον.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ