ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Στον τελικό με "ρουκέτα" η Βραζιλία

Στον τελικό με "ρουκέτα" η Βραζιλία
ντάνι άλβες μαικόν κακά

Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Άλβες η Βραζιλία επικράτησε της Νοτίου Αφρικής με 1-0 και θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον τελικό της Κυριακής (videos)

Ο άσος της Μπαρτσελόνα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Coca-Cola Park" στο 82' και έξι λεπτά αργότερα... εκτέλεσε τον Κουν ( photo) για να χαρίσει στην "σελεσάο" την πρόκριση.

Η Νότιος Αφρική πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, οι παίκτες της πίεζαν σε όλο το γήπεδο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ.

Από την άλλη, οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα δεν είχαν καμία όρεξη για ποδόσφαιρο και κυριολεκτικά περπατούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μία στημένη φάση όμως δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90' γλίτωσε τους Βραζιλιάνους από την παράταση και ίσως από τα χειρότερα.

Χαρακτηριστικό για την εικόνα της αναμέτρησης είναι πως κορυφαίος του αγώνα ανακηρύχθηκε από την ΦΙΦΑ ο Στίβεν Πίνααρ, αν και η ομάδα του ηττήθηκε.

Το βράδυ της Κυριακής η Βραζιλία στο ίδιο γήπεδο του Γιοχάνεσμπουργκ θα έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της κόντρα στις ΗΠΑ στον μεγάλο τελικό, ενώ νωρίτερα Ισπανία και Νότιος Αφρική θα παίξουν στον μικρό τελικό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Αντρέ Σάντος (82' Ντάνι Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ραμίρες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο (92' Κλέμπερσον).
ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Κουν, Γκάξα, Μοκοένα, Μπουθ, Μασιλέλα, Μλόνγκο, Ντιγκακόι, Πίνααρ (93' Φαν Χέερντεν), Μοντίσε (91' Μασέγκο), Τσαμπαλάλα (91' Μπέλα), Πάρκερ.

Ο πίνακας των σκόρερς της διοργάνωσης

3 γκολ

Φερνάντο Τόρες (Ισπανία)
Νταβίντ Βίγια (Ισπανία)
Λουΐς Φαμπιάνο (Βραζιλία)

2 γκολ
Κακά (Βραζιλία)
Μοχάμεντ Ζιντάν (Αίγυπτος)
Τζουζέπε Ρόσι (Ιταλία)
Μπέρναρντ Πάρκερ (Ν. Αφρική)
Κλάιντ Ντέμπσεϊ (ΗΠΑ)

1 γκολ
Ντάνι Άλβες (Βραζιλία)
Φελίπε Μέλο (Βραζιλία)
Ζουάν (Βραζιλία)
Μαϊκόν (Βραζιλία)
Ρομπίνιο (Βραζιλία)
Χόμος (Αίγυπτος)
Μοχάμεντ Σακί (Αίγυπτος)
Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ιταλία)
Θεσκ Φάμπρεγκας (Ισπανία)
Φερνάντο Γιορέντε (Ισπανία)
Ζόσι Άλτιντορ (ΗΠΑ)
Λάντον Ντόναβαν (ΗΠΑ)
Τσάρλι Nτέιβις (ΗΠΑ)
Μάικλ Μπράντλεϊ (ΗΠΑ)

*1 αυτογκόλ ο Αντρέα Ντοσένα (Ιταλία για Βραζιλία)

Το γκολ του Ντάνι Άλβες



Οι καλύτερες στιγμές του ματς





















































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ