STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Οι προπονητές - survivors και οι αλλαγές στους πάγκους

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Το 2023 μάς αφήνει και πέντε προπονητές θα βρίσκονται στον πάγκο της ομάδας τους και το 2024, καθώς τελευταίος αποχώρησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό με τον Φατίχ Τερίμ να τον αντικαθιστά. Οι survivors της Stoiximan Super League και το πλήθος αλλαγών στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν.

Οι 14 ομάδες της Stoiximan Super League ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους το 2023. Πλέον μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι 15 αγωνιστικές της Stoiximan Super League τα είχαν όλα. Σπουδαία αποτελέσματα, θέαμα, επιτυχίες και αποτυχίες. Πολλές ομάδες είναι μέσα στους στόχους τους, άλλες εκτός, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως όλες θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το 2024.

Οι προπονητικές αλλαγές στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν αρκετές, με τελευταία αυτή στον Παναθηναϊκό, με τον Φατίχ Τερίμ να αντικαθιστά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πέντε από τις 14 έχουν στον πάγκο τους το ίδιο πρόσωπο, με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν. Ας δούμε γι' αρχή τους survivors του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει το 2023 με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο Δικέφαλος είναι πρώτος στη Stoiximan Super League, ενώ έχει προκριθεί στους 16 του Conference League. Παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, το οποίο συνδυάζεται με αποτελέσματα. Αρχιτέκτονας, φυσικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Stoiximan Super League: Οι προπονητές - survivors και οι αλλαγές στους πάγκους
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου INTIME SPORTS

Από το καλοκαίρι του 2021 βρίσκεται στον ΠΑΟΚ για την δεύτερη του θητεία. Σε αυτό το δεύτερο πέρασμα έχει καθίσει στον πάγκο σε 131 παιχνίδια. Μάλιστα, ανήμερα των Χριστουγέννων οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους. Ο φετινός του απολογισμός στο πρωτάθλημα; Έντεκα νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Αν προσθέσουμε και τους αγώνες σε Ευρώπη και Κύπελλο Ελλάδας Betsson, τότε έχει 21 νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες.

ΑΕΚ: Ματίας Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο προπονητής του νταμπλ της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που έχει διαμορφώσει την αγωνιστική ταυτότητα της Ένωσης στα πρώτα χρόνια της OPAP Arena. Φέτος, στόχος του Αργεντινού προπονητή είναι η δεύτερη σερί κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενώ το 2023 μάς αποχαιρετά η ΑΕΚ ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στο -2 από τον Παναθηναϊκό και στο -3 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα στο ΑΕΚ - Μπράιτον
Ο Ματίας Αλμέιδα στο ΑΕΚ - Μπράιτον EUROKINISSI

Ο Αλμέιδα έχει συναντήσει αρκετές δυσκολίες φέτος και αφήνει την χρονιά με μία γλυκόπικρη γεύση. Λίγο οι τραυματισμοί και λίγο τα ατομικά λάθη ποδοσφαιριστών έχουν φέρει δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, όπως και αποκλεισμό από Ευρώπη. Στόχος του 2024, πέρα από το πρωτάθλημα; Η επιστροφή στα στάνταρ της περσινής σεζόν.

Αστέρας: Μίλαν Ράσταβατς

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μίλαν Ράσταβατς επέστρεψε στον Αστέρα, με σκοπό να δείξει στους Αρκάδες τον δρόμο προς τα playoffs. Έτσι, αποχαιρετούν το 2023 στην 6η θέση έχοντας συγκεντρώσει 20 βαθμούς στο +3 από τη Λαμία και στο +4 από τον Ατρόμητο που ακολουθούν.

Ο Ράσταβατς στη διάρκεια του αγώνα Αστέρας - ΠΑΟΚ
Ο Ράσταβατς στη διάρκεια του αγώνα Αστέρας - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ράσταβατς έχει καταφέρει να επιβιώσει από αγωνιστικές κρίσεις, έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα και ως εκ τούτου ο Αστέρας βρίσκεται μέσα στους στόχους του. Ο απολογισμός του είναι οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Λαμία: Λεωνίδας Βόκολος

Από τις ομάδες-έκπληξη τη φετινή σεζόν είναι η Λαμία. Τον Φλεβάρη του 2023 ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας με στόχο την σωτηρία, η οποία επετεύχθη έστω και την ύστατη στιγμή στα playouts σε αγώνα "τελικό" κόντρα στον Ιωνικό. Η εικόνα των Φθιωτών έχει αλλάξει άρδην.

Stoiximan Super League: Οι προπονητές - survivors και οι αλλαγές στους πάγκους
Ο Λεωνίδας Βόκολος INTIME SPORTS

Ο Βόκολος έχει μεταμορφώσει τη Λαμία σε μία ομάδα που διεκδικεί μία θέση στα playoffs. Μάλιστα, απέχει τρεις πόντους από την 6η θέση και αποχαιρέτησε το 2023 με το παλικαρίσιο 2-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι Φθιώτες στις 15 αγωνιστικές που έχουν παιχτεί έχουν τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι ισοπαλίες.

Πανσερραϊκός: Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέστρεψε στους πάγκους της Super League το περασμένο καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας τον Πανσερραϊκό, τον πρωταθλητή του Α' ομίλου της Super League 2 που ανέβηκε έπειτα από χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Η ανηφόρα για μία ομάδα που έχει μόλις ανέβει είναι μεγάλη, αλλά οι Σερραίοι με τον Ουρουγουανό στο τιμόνι τα έχουν καταφέρει περίφημα.

Stoiximan Super League: Οι προπονητές - survivors και οι αλλαγές στους πάγκους
Ο Πάμπλο Γκαρσία κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανσερραϊκός -ΑΕΚ 2-2 INTIME SPORTS

Ο Πανσερραϊκός έχει υιοθετήσει την μαχητικότητα του Πάμπλο Γκαρσία, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα, που τον φέρνουν στην 10η θέση του πρωταθλήματος με 14 πόντους. Στόχος το 2024 η γρήγορη εξασφάλιση της σωτηρίας και ό,τι προκύψει.

Το πλήθος αλλαγών στους πάγκους

Παναθηναϊκός: Ιβάν Γιοβάνοβιτς Φατίχ Τερίμ

Πριν μας αποχαιρετήσει το 2023, Παναθηναϊκός και Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, έπειτα από 2,5 πετυχημένα χρόνια, πληρώνοντας τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και την εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Προπονητής αναλαμβάνει ο Φατίχ Τερίμ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του αγώνα Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του αγώνα Ατρόμητος - Παναθηναϊκός INTIME SPORTS


Πρόκειται φυσικά για έναν εκ των κορυφαίων, αν όχι τον καλύτερο όλων, Τούρκο προπονητή, με πολλούς τίτλους και διακρίσεις στο παλμαρέ του με κορυφαία όλων την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2000 με τη Γαλατασαράι. Στο παρελθόν έχει περάσει τέσσερις φορές από την εθνική Τουρκίας, άλλες τόσες από τον πάγκο της αγαπημένης του Γαλατά, ενώ έχει καθίσει και στον πάγκο της Μίλαν, αλλά και της Φιορεντίνα.

Ολυμπιακός: Ντιέγκο Μαρτίνεθ ▶ Κάρλος Καρβαλιάλ

Στις 5 Δεκεμβρίου επισημοποιήθηκε το τέλος του Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τον Ολυμπιακό. Η ήττα με 5-0 από τη Φράιμπουργκ και το 4-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης έφεραν την απόφαση της διακοπής της συνεργασίας των δύο πλευρών. Τελευταίο του ματς ήταν η ισοπαλία 2-2 με τον Βόλο στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε τον δύσκολο πάγκο των ερυθρόλευκων. Στα τρία πρώτα του παιχνίδια πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Conference League, νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό και ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Ατρόμητο. Οι ερυθρόλευκοι αποχαιρετούν το 2023 στο -3 από την κορυφή.

Άρης: Τόλης Τερζής Άκης Μάντζιος

Η πρώτη αλλαγή προπονητή του φετινού πρωταθλήματος έγινε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, με τον Άρη να ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας του με τον Τόλη Τερζή.

Ο Τόλης Τερζής στο ματς με την ΑΕΚ
Ο Τόλης Τερζής στο ματς με την ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης εμπιστεύθηκε τον 52χρονο τεχνικό, ώστε να οικοδομήσει τη δική του ομάδα, ωστόσο ο αποκλεισμός από τη Ντιναμό Κιέβου και οι ήττες με ΟΦΗ και Λαμία έφεραν το τέλος. O Άκης Μάντζιος επέστρεψε και συνέβαλε στην ανάταση του Άρη με επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Παναιτωλικός: Γκάμπριελ Σούρερ ▶ Γιάννης Πετράκης

Η δεύτερη χρονικά απομάκρυνση προπονητή ήταν αυτή του Γκάμπριελ Σούρερ από τον Παναιτωλικό. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ήρθε ξανά στη χώρα μας, όμως δεν έμεινε για πολύ, καθώς στις έξι πρώτες αγωνιστικές είχε τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Stoiximan Super League: Οι προπονητές - survivors και οι αλλαγές στους πάγκους
Ο Γκάμπριελ Σούρερ INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Πετράκης ανέλαβε τον Οκτώβρη του 2023 και έχει πάρει μερικά σημαντικά αποτελέσματα στη μάχη για τη σωτηρία. Ο απολογισμός του Κρητικού προπονητή είναι δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Ατρόμητος: Κρις Κόουλμαν ▶ Σάσα Ίλιτς

Ο τρίτος προπονητής που δεν άντεξε στη φετινή σεζόν της Stoiximan Super League ήταν ο Κρις Κόλμαν. Ο Ουαλός τεχνικός που βρισκόταν στον Ατρόμητο από τον Ιανουάριο του 2022 έκανε καταστροφικό ξεκίνημα με τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στις πρώτες αγωνιστικές.

Stoiximan Super League: Οι προπονητές - survivors και οι αλλαγές στους πάγκους
Ο Κρις Κόουλμαν INTIME SPORTS

Οι δύο πλευρές ακολούθησαν χωριστούς δρόμους, με τον Γιώργο Κορακάκη να κάθεται υπηρεσιακός στην ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ. Ο Σάσα Ίλιτς ανέλαβε στις 24 Οκτωβρίου και από τότε οι Περιστεριώτες δεν έχουν ηττηθεί.

Βόλος: Κώστας Μπράτσος ▶ Άνχελ Λόπεθ

Ο Κώστας Μπράτσος ήταν ο τέταρτος προπονητής χρονικά που δεν κρατήθηκε στη θέση του στη φετινή σεζόν. Οι Θεσσαλοί έκαναν επίσης αρνητικό ξεκίνημα, έχοντας μόλις μία νίκη στις πρώτες 11 αγωνιστικές.

Ο Κώστας Μπράτσος
Ο Κώστας Μπράτσος ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη ανακοινώθηκε το τέλος του, με τον Άνχελ Λόπεθ να επιστρέφει στο τιμόνι του Βόλου. Ο Ισπανός ανέλαβε για τη δεύτερη θητεία του στις 15 Νοεμβρίου, με απολογισμό έως τώρα δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Κηφισιά: Γιάννης Αναστασίου ▶ Ντέιβιντ Νίλσεν

Στις 6 Δεκεμβρίου απολύθηκε και επίσημα ο Γιάννης Αναστασίου από την Κηφισιά. Ο 50χρονος προπονητής πλήρωσε σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων στους νεοφώτιστους, καθώς είχε μόλις μία νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου.

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Αναστασίου EUROKINISSI SPORTS

Στις 8 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ο Ντέιβιντ Νίλσεν. Ο 47χρονος Δανός προπονητής νίκησε 4-2 τον ΠΑΣ στο πρώτο του ματς στον πάγκο της Κηφισιάς, ενώ αποχαιρέτησε το 2023 με βαριά ήττα 6-0 από τον ΠΑΟΚ. Το 2024 θα έχει δύσκολο έργο.

ΟΦΗ: Βάλντας Νταμπράουσκας ▶ Πέπε Μελ

Η έβδομη αλλαγή προπονητή στη Stoiximan Super League επισημοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου με το τέλος της συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Βάλντας Νταμπράουσκας. Μία συνεργασία που είχε λήξει νωρίτερα, έπειτα από την ήττα των Κρητικών με 4-0 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας
Ο Βάλντας Νταμπράουσκας INTIME SPORTS

Οι Ομιλίτες ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν, ωστόσο ο Λιθουανός είχε έξι συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μετά τις 2 Οκτωβρίου και το 2-0 της ΑΕΚ. Ο πολύπειρος Ισπανός Πέπε Μελ ανέλαβε, όμως στα δύο πρώτα του ματς δεν έχει καταφέρει ακόμη να επαναφέρει τον ΟΦΗ στον δρόμο των επιτυχιών.

ΠΑΣ Γιάννινα: Θανάσης Στάικος ▶ Μιχάλης Γρηγορίου

Μία από τις τελευταίες αλλαγές σε πάγκο ομάδας πριν από το τέλος του 2023 ήταν αυτή στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Θανάσης Στάικος δεν είχε καταφέρει να φέρει τρίποντο στους Ηπειρώτες μετά την πρώτη αγωνιστική και η ομάδα του παρέμενε στην ουρά της Stoiximan Super League.

Ο Θανάσης Στάικος
Ο Θανάσης Στάικος EUROKINISSI SPORTS

Έτσι, στις 19 Δεκεμβρίου ανέλαβε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι στους Ηπειρώτες ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Παναιτωλικός στους Ζωσιμάδες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΟΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΛΑΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ