STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Οι παίκτες με τη μεγαλύτερη μεταβολή στην αξία τους βάσει Transfermarkt

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ποιοι παίκτες της Stoiximan Super League εκτόξευσαν την αξία τους βάσει Transfermarkt και ποιοι είχαν limit down στη φετινή σεζόν;

Η Stoiximan Super League βρίσκεται στην τελική ευθεία με τα playoffs και τα playouts και οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος έχουν ξεχωρίσει ήδη με τα κατορθώματά τους. Ποδοσφαιριστές που με την απόδοσή τους έχουν διακριθεί, άλλοι που δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν τα αναμενόμενα, μεταγραφές που "βγήκαν" και άλλες που δεν έχουν κάνει απόσβεση των χρημάτων τους.

Το Transfermarkt έχει συλλέξει όλα τα δεδομένα και τα έχει μετατρέπει σε χρηματιστηριακές αξίες, ορίζοντας μια τιμή σε κάθε παίκτη στο τέλος της κανονικής σεζόν, όπως είχε κάνει άλλες δύο φορές μέχρι στιγμής.

Η πρώτη πριν από την έναρξη της σεζόν, η δεύτερη λίγους μήνες αργότερα και στα μέσα Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη ανανέωση, από την οποία προκύπτουν οι νικητές και οι ηττημένοι.

Το limit up του Ιωαννίδη και η διαρκής άνοδος του Γκαρσία

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό αυτός είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο 24χρονος επιθετικός έχει ηγηθεί του "τριφυλλιού" από τα ευρωπαϊκά προκριματικά, έκανε δική του τη φανέλα βασικού και αυτό αποτυπώθηκε και με την αύξηση κατά 300% της αξίας του στο Transfermarkt σε σχέση με το καλοκαίρι.

Από τα 2.500.000 ευρώ που κόστιζε για τη γερμανική ιστοσελίδα, η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 10.000.000, με συνέπεια να αποτελεί έναν από τους πιο ακριβούς Έλληνες και από τους πιο ακριβούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Λιβάι Γκαρσία είχε εκτοξευθεί την περσινή σεζόν, όμως ούτε φέτος πάει πίσω. Πρόσθεσε στην τιμή των 7.000.000 ακόμη 6.000.000 με την τελευταία αποτίμηση και παρέμεινε πάνω από τον τον Γιάννη Κωνσταντέλια, που είχε την ίδια αύξηση στην τιμή του από το περασμένο καλοκαίρι, φτάνοντας τα 12.000.000.

Δύο αμυντικοί συμπληρώνουν το top-5, υπερδιπλασιάζοντας την καλοκαιρινή τιμή τους, ο Κώστας Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Βαγιαννίδης του Παναθηναϊκού.

Αν υπολογιστεί η άνοδος που σημειώθηκε στην αξία των παικτών από τον Ιανουάριο και μετά, ώστε να συμπεριληφθούν και οι μεταγραφές του χειμώνα, τότε "πρωταθλητής" είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με 2.000.000 αύξηση, ενώ στο top-10 μπαίνει και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς της ΑΕΚ, αν και σε αυτήν την άνοδο υπολογίζονται και τα πεπραγμένα του με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Τα μεγάλα ονόματα έχουν και τη μεγάλη πτώση

Στον αντίποδα, πτώση στην αξία παικτών του Transfermarkt συνήθως εμφανίζεται όταν ένας παίκτης πάρει μεταγραφή σε πρωτάθλημα χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που αγωνίζεται ή αν αρχίσει να μεγαλώνει σε ηλικία.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήρθε στην Ελλάδα από την Premier League και από το καλοκαίρι είχε τη μεγαλύτερη απώλεια, της τάξης των 7.000.000. Ο Γιόνι Ότο ακολούθησε την ίδια διαδρομή τον Ιανουάριο και είχε ίδια απώλεια, αν και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και το κακό διάστημα στο πρώτο μισό της σεζόν που είχε με τη Γουλβς.

Ο Φραν Ναβάρο βρέθηκε κι αυτός σε χειρότερο πρωτάθλημα, οπότε είχε κι αυτός πτώση, όπως και οι Μαντί Καμαρά, Τάσος Μπακασέτας και Γουίλιαν Αράο.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το διάστημα από την Πρωτοχρονιά κι έπειτα, στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τέσσερις καλοκαιρινές μεταγραφές, που έχασαν από 2.000.000. Οι Ντάβιντ Κάρμο, Μπακασέτας, Γιόνι και Λούκας Τσάβες (ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ) "πλήρωσαν" τη μεταγραφή σε χειρότερο πρωτάθλημα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ