STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Οι 3+2 ομάδες που παλεύουν και τα δεδομένα για τη σωτηρία

Μονομαχία του Μωραΐτη με τον Οζέγκοβιτς στο Βόλος - Κηφισιά
Μονομαχία του Μωραΐτη με τον Οζέγκοβιτς στο Βόλος - Κηφισιά EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανσερραϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης είναι οι δύο ομάδες των playouts που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή, εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο που ακόμα χρειάζονται βαθμούς. Δείτε τα σενάρια εν όψει του φινάλε των playouts.

Η Stoiximan Super League έχει τεράστιο ενδιαφέρον όχι μόνο ως προς τη μάχη του τίτλου αλλά και της παραμονής στην κατηγορία. Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των playouts την παραμονή τους έχουν εξασφαλίσει μόνο ο Πανσερραϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης, που δεν μπορούν να υποβιβαστούν με κανέναν πιθανό συνδυασμό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά στη Super League 2.

Πέντε ομάδες παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία με τους Ατρόμητο και ΟΦΗ να έχουν πιο εύκολο έργο (ένας βαθμός είναι αρκετός) και τρεις ουσιαστικά (Παναιτωλικός, Βόλος, Κηφισιά) να είναι αυτές που το πιθανότερο είναι ότι θα δώσουν τη μάχη για την επιβίωσή τους μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των playouts.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει όσα χρειάζονται οι πέντε αυτές ομάδες για να παραμείνουν στην κατηγορία, δύο στροφές πριν από το φινάλε.

Stoiximan Super League: Οι 3+2 ομάδες που παλεύουν και τα δεδομένα για τη σωτηρία
Η βαθμολογία των playouts της Stoiximan Super League

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

6η αγωνιστική - Playouts

  • Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ
  • Βόλος - Πανσερραϊκός
  • Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα
  • Παναιτωλικός - Ατρόμητος

7η αγωνιστική - Playouts

  • Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης
  • ΟΦΗ - Παναιτωλικός
  • Πανσερραϊκός - Κηφισιά
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος

Αναλυτικά τι χρειάζονται οι ομάδες που είναι ακόμη στον... χορό της παραμονής:

Ατρόμητος: Χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό είτε με Παναιτωλικό (εκτός) είτε με Αστέρα Τρίπολης (εντός) για να εξασφαλίσει την παραμονή. Πάντα υπό την προϋπόθεση πως οι τρεις ομάδες που βρίσκονται από κάτω του (Παναιτωλικός, Βόλος, Κηφισιά) κάνουν το 2/2 και ανεβάζουν τον πήχη της σωτηρίας στους 34 βαθμούς.

ΟΦΗ: Όπως κι ο Ατρόμητος, έτσι κι αυτός θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό στα παιχνίδια που του απομένουν με Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός). Πάντα υπό την προϋπόθεση πως οι τρεις ομάδες που βρίσκονται από κάτω του (Παναιτωλικός, Βόλος, Κηφισιά) κάνουν το 2/2 και ανεβάζουν τον πήχη της σωτηρίας στους 34 βαθμούς.

Παναιτωλικός: Αν πάρει τέσσερις βαθμούς με Ατρόμητο (εντός) και ΟΦΗ (εκτός), δεν τον απασχολεί τι κάνουν όσοι είναι πίσω του. Κι αυτό γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Κηφισιά (δύο νίκες, μια ισοπαλία) στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Βόλος: Στο +1 από την Κηφισιά, αλλά επί της ουσίας στο +2 αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία (δύο νίκες, μία ήττα). Με 2/2 απέναντι σε Πανσερραϊκό (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) είναι... άνετος και ανανεώνει το εισιτήριο για τη Stoiximan Super League. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει όμως, θα χρειαστεί ένα στραβοπάτημα κι από την Κηφισιά για να παραμείνει στην κατηγορία.

Κηφισιά: Για να εξασφαλίσει την παραμονή, πρέπει να πάρει δύο βαθμούς περισσότερους από τον Βόλο ή τρεις περισσότερους από τον Παναιτωλικό. Είναι "από κάτω" σε όλες τις ισοβαθμίες που μπορεί να προκύψουν με αυτές τις δύο ομάδες (είτε απλές είτε πολλαπλές, με Παναιτωλικό και Βόλο).

Επί της ουσίας, η Κηφισιά είναι υποχρεωμένη να κάνει το 2/2 για να ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα των ανταγωνιστών της -είτε μια ήττα του Παναιτωλικού είτε μια ισοπαλία/ήττα του Βόλου. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο πλην του απολύτου απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και Πανσερραϊκό (εκτός), υποβιβάζεται στη Super League 2.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ