STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Η πιο παραγωγική σεζόν στο εντυπωσιακότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Ο Ελ Κααμπί
Ο Ελ Κααμπί EUROKINISSI

Η κανονική περίοδος στο ελληνικό πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος, με τον χαρακτηρισμό της εντυπωσιακότερης διοργάνωσης των τελευταίων ετών να πιστοποιείται και μέσα από τους αριθμούς, που αποδεικνύουν ότι η φετινή σεζόν ήταν η πιο παραγωγική στα χρόνια της Stoiximan Super League.

Είναι πανθομολογούμενο ότι η φετινή Stoiximan Super League είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και εντυπωσιακά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και σε αυτό συνηγορούν οι μεγάλες μάχες τόσο για την κατάκτηση του τίτλου, όσο και για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Το πλούσιο θέαμα στα ελληνικά γήπεδα αποτυπώθηκε και μέσω των αριθμών, που προκύπτουν από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Η σεζόν 2023/24 καταγράφηκε ως η πιο παραγωγική στην ιστορία της Super League, δηλαδή μετά το 2006-07, με μέσο όρο 2,978 τέρματα ανά ματς και η δεύτερη με τα περισσότερα γκολ στη νέα χιλιετία αναλογικά με τα παιχνίδια που δόθηκαν, μετά την αγωνιστική περίοδο 2000/01, στην οποία σημειώθηκαν 2,987 τέρματα ανά 90'.

Στην κανονική διάρκεια τη φετινή σεζόν μπήκαν 542 γκολ, μια σαφώς βελτιωμένη επίδοση για πρωτάθλημα 14 ομάδων, καθώς το μέχρι πρότινος ρεκόρ ήταν τα 444 τέρματα της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 (μ.ο. 2,44).

Μεγαλύτερη συνεισφορά είχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με 66 τέρματα αναδείχθηκε η κορυφαία επίθεση της κανονικής περιόδου, ενώ ο Βόλος με 24 γκολ είχε τη μικρότερη παραγωγικότητα.

Στον πρώτο γύρο σημειώθηκαν 258 τέρματα, ενώ στο δεύτερο μισό 284. Τα λιγότερα γκολ σημειώθηκαν την 22η αγωνιστική και ήταν 13, ενώ τα περισσότερα την 25η και ήταν 27.

Πρώτος σκόρερ με 15 τέρματα αναδείχθηκε ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ενώ τον ακολούθησαν ο Λορέν Μορόν του Άρη με 14 γκολ και οι Χουάν Μιριτέλο του Αστέρα Τρίπολης και ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς της Κηφισιάς, που αμφότεροι βρήκαν δίχτυα 12 φορές.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΟΦΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ