STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι παίκτες σύμφωνα με την CIES – Στην κορυφή ο Μουζακίτης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Η CIES ανήρτησε μία λίστα με τους 10 κορυφαίους παίκτες της Stoiximan Super League βάσει της χρηματιστηριακής τους αξίας, με τον Χρήστο Μουζακίτη του Ολυμπιακού να βρίσκεται στην κορυφή και τους Χρήστο Ζαφείρη και Γιάννη Κωνσταντέλια να συμπληρώνουν το πόντιουμ. Νεαρότερος στη λίστα είναι ο Ανέστης Μύθου.

H Stoiximan Super League έχει να καμαρώνει για ουκ ολίγους παίκτες που έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων με τις εμφανίσεις τους τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και μία έρευνα της CIES έρχεται να πιστοποιήσει τα παραπάνω.

Και αυτό γιατί η εν λόγω ερευνητική αθλητική ιστοσελίδα παρουσίασε μία λίστα με τους 10 ποδοσφαιριστές που έχουν την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, με τον Χρήστο Μουζακίτη που πρόσφατα βραβεύτηκε με τον τίτλο Golden Boy Web από την Tuttosport να απολαμβάνει την κορυφή, με την αξία του να ανέρχεται στα 23,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στην πρώτη δεκάδα, ο Ολυμπιακός έχει 4 εκπροσώπους και ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 3 και ο Παναθηναϊκός με 2, με τον Δημήτρη Καλοσκάμη της ΑΕΚ να κλείνει τη 10άδα.

Νεαρότερος στη λίστα είναι ο 18χρονος Ανέστης Μύθου, με την αξία του φορ του Δικέφαλου οποίου υπολογίζεται στα 8.300.000 ευρώ.

Αναλυτικά η λίστα του CIES

  1. Χρήστος Μουζακίτης (Ολυμπιακός) – 23.200.000 ευρώ
  2. Χρήστος Ζαφείρης (ΠΑΟΚ) – 16.100.000 ευρώ
  3. Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ) – 15.900.000 ευρώ
  4. Κωνσταντής Τζολάκης (Ολυμπιακός) – 12.000.000 ευρώ
  5. Σαντίνο Αντίνο (Παναθηναϊκός) – 9.400.000 ευρώ
  6. Αντριάνο Γιάγκουσιτς (Παναθηναϊκός) – 8.700.000 ευρώ
  7. Αντρέ Λουίζ (Ολυμπιακός) – 8.600.000 ευρώ
  8. Λορέντσο Πιρόλα (Ολυμπιακός) – 8.600.000 ευρώ
  9. Ανέστης Μύθου (ΠΑΟΚ) – 8.300.000ευρώ
  10. Δημήτρης Καλοσκάμης (ΑΕΚ) – 7.500.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ