ΑΕΚ

Στο... σκαμνί ο Ψωμιάδης

Στο... σκαμνί ο Ψωμιάδης
New Image

Μπροστά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα παρουσιαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης για τα όσα έπραξε ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατά την διάρκεια της προεδρίας του στην ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας αγόρασε την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ το 2000 μέσω της εταιρίας "Ippoventure" και μέχρι να εξαναγκαστεί να την πουλήσει στη "Netmed" κατάφερε να υπεξαιρέσει 6,5 δις δραχμές περίπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο!
Μαζί με τον πρώην μεγαλομέτοχο παραπέπονται επίσης δύο συγγενείς και ένας συνεργάτης του.

Σύμφωνα με το εις βάρος τους κατηγορητήριο, τα τρία πρώην στελέχη της ομάδας με το συνεργάτη τους, που εμφανίστηκε σαν εργολάβος, προεισέπραξαν ποσό άνω των 13 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2002 από το ταμείο της ομάδας, προκειμένου να κάνουν έργα για προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες.

Τα έργα αυτά, σύμφωνα με το βούλευμα, ουδέποτε έγιναν καθώς ούτε καν είχε αγοραστεί οικόπεδο. Όπως δέχθηκαν οι δικαστές, με το βούλευμά τους, τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν προέρχονταν από τηλεοπτικά δικαιώματα και πριμ των αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ της ΑΕΚ.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη ύστερα από πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε διενεργήσει ελέγχους στην ομάδα κατ' εντολήν του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη.






TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ