ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο κυνήγι του Ετό

Στο κυνήγι του Ετό

Πωλητήριο στα πρωτοκλασσάτα της ονόματα βάζει η Ανζί, η οποία αλλάζει πολιτική μειώνοντας - κατά πολύ - το μπάτζετ της. Ο Σαμουέλ Ετό, ήδη έχει αρχίσει να "κάνει γκελ" σε Άρσεναλ και Τσέλσι και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Όπως είναι λογικό, με το που μαθεύτηκε η είδηση ότι η Ανζί σταματάει να πληρώνει αδρά για παίκτες και βάζει πωλητήριο στα μεγάλα της ονόματα, μαζεύτηκαν οι μνηστήρες για το "μεγαλύτερό" της. Αυτό που ακούει στο όνομα, Σαμουέλ Ετό.

Η Ανζί Μαχάτσκαλα, αλλάζει πολιτική μετά τις μεγάλες χρηματικές απώλειες που είχε ο ιδιοκτήτης της, από την πτώση των μετοχών της εταιρίας Ουραλκάλι που διαθέτει (λέγεται ότι το ποσό που έχασε αγγίζει τα 420.000.000 ευρώ) και έτσι αποφάσισε να κάνει γενική εκκαθάριση.

Το μπάτζετ της ομάδας θα μειωθεί κατά 100 εκατομμύρια ευρώ και πλέον θα στραφεί στις ακαδημίες της, μειώνοντας μάλιστα και τους στόχους της για τη νέα σεζόν.

Ο τέσσερις φορές καλύτερος παίκτης της αφρικανικής ηπείρου, είναι ακόμα ένας επιθετικός που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάποιο μεγάλο κλαμπ. Οι πρώτες ομάδες που ακούστηκαν για τον Σαμουέλ Ετό, μετά το πωλητήριο από την Ανζί, ήταν η Άρσεναλ και η Τσέλσι.

Οι κανονιέρηδες ψάχνουν από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου έναν δυνατό όνομα για την επίθεση, χωρίς ακόμα να έχουν καταφέρει να υπογράψουν με κάποιον. Από την άλλη, η Τσέλσι του Μουρίνιο, αν τελικά θελήσει να προχωρήσει στην απόκτηση του Καμερουνέζου θα έχει το προβάδισμα λόγω του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Ετό στην Ίντερ.

Την προηγούμενη σεζόν ο Σαμουέλ Ετό σκόραρε 18 φορές σε 29 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ φέτος ήδη έχει πετύχει 2 τέρματα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του με την Ανζί. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μνηστήρες του θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες, αν και ο ίδιος ρίξει τις - υπέρογκες - οικονομικές του απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ