ΙΤΑΛΙΑ

Στο κλαμπ των νυμφευμένων ο Νέστα

Στο κλαμπ των νυμφευμένων ο Νέστα
Νέστα-Γκαμπριέλα (γάμος)

Την Τρίτη ο μπακ της πρωταθλήτριας Ευρώπης είπε "όχι" στην Εθνική Ιταλίας, μία ημέρα αργότερα είπε το "ναι" στην εκλεκτή της καρδιάς του, Γκαμπριέλα

Όμως, όπως όλοι καταλάβαμε από διαβάζοντας τα κοσμικά νέα της γειτονικής χώρας, ο κεντρικός αμυντικός της Μίλαν είχε έναν πάρα πολύ σοβαρό λόγο που τον υποχρέωνε να μην δώσει το παρών μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς στο Κοβερσιάνο. Ποιός ήταν αυτός;
Απόλυτα... ιερός, καθώς ο Νέστα ανέβηκε την Τετάρτη τα σκαλιά της εκκλησίας και είπε το "ναι" στην εκλεκτή της καρδιάς του, Γκαμπριέλα Πανότσι, την μητέρα επτά μηνών κόρης του, Σοφία, την οποία και βάπτισε ανήμερα του γάμου του.

Μία εβδομάδα λοιπόν μετά από τον θρίαμβο των "ροσονέρι" στην Αθήνα και την κατάκτηση του 7ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία τους, ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός των Μιλανέζων γιόρτασε για δεύτερη φορά, μαζί με οπαδούς, τουρίστες και αρκετούς... περίεργους, που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Σαν Φραντσέσκο.

Οι καλεσμένοι και ο... μεγάλος απόντας
Βέβαια, κατόπιν επιθυμίας του γαμπρού και της νύφης, το μυστήριο τελέστηκε με κλειστές -για το φιλοθέαμων κοινό-πόρτες, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, όπου μόνο συγγενείς και πολύ στενοί φίλοι του ζεύγους έδωσαν το "παρών".

Την νύφη παρέδωσε στον γαμπρό ο πατέρας της, Ραφαέλε Πανότσι, γενικός γραμματέας της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ μεταξύ των καλεσμένων υπήρχαν και συνάδελφοι του Νέστα, όπως ο Μάρκο Φαβάλι και ο Φάμπιο Λιβεράνι, με τον οποίο ο Νέστα πέρασε πολλά καλά χρόνια στην Λάτσιο.

Ανάμεσα στα ντεσού της βραδιάς οι 300 λευκές ορχιδέες που στόλιζαν την εκκλησία, καθώς και το πλήθος μουσικών οργάνων που συνόδεψαν το δείπνο μετά, με τους ήχους από τίς κιθάρες και τα μαντολίνα να κυριαρχούν.

Μεγάλος απόντας της βραδιάς ο πρόεδρος της Μίλαν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον οποίο ανέμεναν όλοι μέχρι το τέλος της γιορτής, όμως ο αρχηγός του κόμματος Forza Italia, είχε υποχρεώσεις στην Ρώμη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τιφόζι του Νέστα έδωσαν το παρών
Στο μπουφέ προβλεπόταν η παρουσία 60 ατόμων (πολύ κλειστός κύκλος για ένα αστέρι του Καμπιονάτο της τάξεως του Νέστα) ανάμεσα στους οποίους η μεγάλη οικογένεια του Αλεσάντρο από το Κολεβέκιο, με τον Μάρκο Φαβάλι να δηλώνει:

" Η επιλογή του να μην πάει στην Εθνική θα πρέπει να γίνει σεβαστή. Σήμερα θέλω να ευχηθώ στο ζευγάρι να έχουν όλη την ευτυχία του κόσμου μαζί τους".

Διαφορετική άποψη αναφορικά με το θέμα της "σκουάντρα ατζούρα" είχε πάντως μία φαν του Νέστα, η 27χρονη Σερένα, η οποία ταξίδεψε από το Σαλέρνο για να βρεθεί στο γάμο και να πάρει ένα αυτόγραφο από τον παίκτη: " Θα είναι μία μεγάλη απογοήτευση να χάσουμε τον Νέστα από την Εθνική, ελπίζω να μη συμβεί αυτό".

Δεν ήταν πάντως η μόνη που έκανε τόσα χιλιόμετρα και ανέχτηκε τόση ταλαιπωρία προκειμένου να δει από κοντά το ποδοσφαιρικό της είδωλο σε μία από τις ευτυχέστερες στιγμές της προσωπικής του ζωής.

Οι 12χρονοι Γκουίντο, Λουίτζι και Μπεατρίτσε, φορώντας τη φανέλα της Μίλαν έδωσαν το παρών στην εκκλησία, περιμένοντας το είδωλό τους, μόνο και μόνο για ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, έναν χαιρετισμό.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη γνωριμία του ζεύγους -πλέον- Νέστα πραγματοποιήθηκε το 1998, με τον ίδιο να περνάει δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Γαλλίας, όντας τραυματίας, και εκείνη να είναι ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα του στο νοσοκομείο "κλέβοντας" οριστικά και αμετάκλητα την καρδιά του Ιταλού άσου.
























TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ