CHAMPIONS LEAGUE

Στην κορυφή με Μπέιλ η Τότεναμ

Στην κορυφή με Μπέιλ η Τότεναμ

Η Τότεναμ νίκησε με 3-1 την Ίντερ στο Λονδίνο με τέρματα των Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς και Παβλιουτσένκο, αλλά με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ και ανέβηκε στην κορυφή, ενώ η Τβέντε "άλωσε" την Βρέμη με 2-0 επί της Βέρντερ.

Σαντλί και Λούουκ ντε Γιονγκ σκόραραν για τους Ολλανδούς στο "Βέζερστάντιον", ενώ ο Σαμουέλ Ετο'ό ήταν αυτός που μείωσε για την Ίντερ, με τον Καμερουνέζο να έχει σκοράρει και στις 4 αγωνιστικές, ενώ είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 7 γκολ.

Τότεναμ και Ίντερ έχουν από 7 βαθμούς, αλλά η Τότεναμ είναι 1η έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Τότεναμ - Ίντερ 3-1


Σκόρερς: 18' Φαν ντερ Φάαρτ, 61' Κράουτς, 89' Παβλιουτσένκο / 80' Ετο'ό
Γήπεδο: "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", Λονδίνο
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ τελευταία στιγμή κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να ξεκινήσει στην 11άδα και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο Λονδίνο.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ από αριστερά βρήκε τον Λούκα Μόντριτς στον χώρο του κέντρου και ο Κροάτης με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Φαν ντε Φάαρτ τετ-α-τετ με τον Καστελάτσι και τον νίκησε με εξαιρετικό πλασέ.

Οι Άγγλοι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα στο 25', ο Μπέιλ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, ξεπέρασε τον Μάικον και μετά την σέντρα του ο Πίτερ Κράουτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ μετά το κοντινό πλασέ του.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ίντερ ήρθε στο 43' με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να εκτελεί φάουλ έξω από την περιοχή και ο Κάρλο Κουντιτσίνι να διώχνει σε κορνερ.

Μία ακόμη φανταστική κούρσα του Γκάρεθ Μπέιλ έφερε το δεύτερο γκολ των "σπερς" στο 61', με τον Κράουτς να σκοράρει με κοντινό πλασέ μετά την σέντρα του Ουαλού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπέιλ έκανε φανταστική ντρίμπλα στον Μάικον, και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κράουτς, αλλά η μπάλα είχε περάσει έξω από την τελική γραμμή και το τέρμα δεν μέτρησε, όμως η προσπάθεια του αριστεροπόδαρου άσου ήταν μοναδική.

Στο 80' η Ίντερ μπήκε ξανά στο ματς με τον Σαμουέλ Ετο'ό να μειώνει σε 2-1, με εξαιρετικό σουτ, έπειτα από έξυπνη κίνηση στην περιοχή, αφού τροφοδοτήθηκε από τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

Στο 89' ο Γκάρεθ Μπέιλ έκανε ασύλληπτη κούρσα από αριστερά ξανά, άφησε μέτρα πίσω τον Λούσιο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρομάν Παβλιουτσένκο, με τον Ρώσο να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Κουντιτσίνι, Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Ασού-Εκοτό, Χάντλστοουν, Μόντριτς, Λένον (85' Παλάσιος), Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (46' Τζίνας), Κράουτς (76' Κράουτς).
ΙΝΤΕΡ: Καστελάτσι, Μάικον, Λούσιο, Σαμουέλ, Κίβου, Σανέτι, Μουντάρι (53' Νουάνκουο), Σνάιντερ, Μπιαμπιανί (64' Κουτίνιο), Πάντεβ (71' Ντιέγκο Μιλίτο), Ετο'ό.

Βέρντερ - Τβέντε 0-2

Σκόρερς: 81' Σαντλί, 84' Λούουκ ντε Γιονγκ
Γήπεδο: "Βέζερσταντιον", Βρέμη
Διαιτητής: Αλέν Αμέρ (Λουξεμβούργο)

Η αποβολή του Τόρστεν Φρινγκς στο 75' άλλαξε τα δεδομένα στην Βρέμη και η Τβέντε εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό πλεονέκτημα, έτσι με πρωταγωνιστή τον Νασέρ Σαντλί πήρε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στο Champions League.

Ο Σαντλί άνοιξε το σκορ στο 81' με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά και τύχη, καθώς η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία.

Στο 84' ο Σαντλί ήταν ουσιαστικά ο δημιουργός, καθώς με εντυπωσιακό "τακουνάκι" τροφοδότησε τον Μπράιαν Ρουΐς και αυτός με σέντρα τον Λούουκ ντε Γιονγκ για να διαμορφώσει με κεφαλιά το τελικό 0-2.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Μίλιτζ, Μπάργκφεντε (59' Αρναούτοβιτς), Μέρτεζακερ, Πρεντλ, Ουέσλεϊ, Φρινγκς, Γένσεν, Χαντ, Μαρίν, Πισάρο, Ούγκο Αλμέιδα.
ΤΒΕΝΤΕ: Μιχαΐλοφ, Ροσάλες, Βίσγκερχοφ, Ντάγκλας, Λέγκερς, Λάντζαατ, Μπένγκτσον (76' Σίμπελσμπεργκερ), Λούουκ ντε Γιονγκ (91' Στόκεντρε), Σαντλί (86' Βουΐτσεβιτς), Μπράιαν Ρουΐς, Γιάνκο.
*75' κόκκινη Φρινγκς

Η βαθμολογία

1. Τότεναμ 7 (12-8)
2. Ίντερ 7 (11-8)
3. Τβέντε 5 (6-7)
4. Βέρντερ 2 (3-9)

Τότεναμ - Ίντερ 3-1 (goals)



Τότεναμ - Ίντερ 3-1 (highlights)



Βέρντερ - Τβέντε 0-2 (goals)



Βέρντερ - Τβέντε 0-2 (highlights)



ΤηνΤΕΤΑΡΤΗ 3/11 στις 12.00μμ, η πρόκληση ξεκινάει. Το SPORT 24 σε προκαλεί να κερδίσεις μέχρι το ποσό των 100.000€ σε μετρητά.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ