THE SPORTS ECONOMIST

Στη λίστα της Ζανκτ Πάουλι ο Σάλιακας

Ο Μανώλης Σάλιακας στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό για τη Super League Interwetten.
Ο Μανώλης Σάλιακας στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Στη shortlist της Σανκτ Πάουλι, η οποία διεκδικεί την επιστροφή της στην Bundesliga, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 ο Μανώλης Σάλιακας, ανεξαρτήτως μάλιστα της κατηγορίας που θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά ο γερμανικός σύλλογος.

Απολύτως λογικό το αγωνιστικό προφίλ και το στάτους του Μανώλη Σάλιακα να προσελκύει ενδιαφέρον. Στα 26 του, προερχόμενος από δύο εξαιρετικές και γεμάτες σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΣ, που κατά πολλούς τον κατέταξαν ως κορυφαίο δεξιό μπακ στη Super League Interwetten και που τον έφεραν ως την Εθνική Ελλάδας. Και, φυσικά, ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει, αφού το συμβόλαιο του με τους Ηπειρώτες ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, με την προτεραιότητα του Σάλιακα να είναι η μετακόμιση στο εξωτερικό (παρά τις εντός των συνόρων σειρήνες).

Από το SPORT24 έγινε γνωστό το εντονότατο φθινοπωρινό και χειμερινό σκανάρισμα της Τβέντε, με προοπτική και ορίζοντα καλοκαιρινής συνεργασίας. Ο ολλανδικός σύλλογος όμως αναμενόμενα δεν είναι ο μόνος που έχει τον διεθνή άσο στα κιτάπια του και εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, μια ακόμη ομάδα με έντονο ενδιαφέρον για τον Σάλιακα είναι και η Ζανκτ Πάουλι.

Το γερμανικό club βρίσκεται στην πρωτοπόρο τριάδα της δεύτερης κατηγορίας της Bundesliga διεκδικώντας με σοβαρές αξιώσεις την επάνοδό του στα σαλόνια (είτε απ’ ευθείας είτε μέσω play off). Προφανώς ένας ενδεχόμενος προβιβασμός θα αλλάξει πολλά ως προς τις μεταγραφικές προτεραιότητες και το εύρος τόσο των επιλογών αλλά και του διαθέσιμου μπάτζετ, σε κάθε περίπτωση όμως, ο Σάλιακας όχι απλώς δεδομένα έχει εξεταστεί από την ομάδα του Αμβούργου, αλλά έχει περάσει την αρχική, απαιτούμενη σταχυολόγηση αποτελώντας πλέον κομμάτι μιας πολύ συγκεκριμένης short list δεξιών μπακ.

Για τουλάχιστον έναν θα κινηθεί το καλοκαίρι η Ζανκτ Πάουλι – ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά – και ο διεθνής Ελληνας (ενήμερος για το ενδιαφέρον) επιβεβαιωμένα συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα των επιλογών που έχουν προκριθεί.

Αδιαμφισβήτητος ο ανταγωνισμός που υπάρχει (προφανές ότι ο 26χρονος ακραίος αμυντικός δεν "παίζει" μόνος του…), σίγουρα όμως το ενδιαφέρον – και – του γερμανικού συλλόγου, δηλωτικό της πέρασης που έχει ο Σάλιακας.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ