ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Εχει "λοκάρει" τον Σάλιακα η Τβέντε

Ο Μανώλης Σάλιακας σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μανώλης Σάλιακας σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Εκτεταμένο και ενδελεχές το scouting της Τβέντε, σοβαρό και δεδομένο το ενδιαφέρον της για τον Μανώλη Σάλιακα, με την απόφαση του ολλανδικού συλλόγου για το αν θα γίνει προσπάθεια άμεσης αγοράς του από τον ΠΑΣ ή για να «κλείσει» εν όψει καλοκαιριού, να επίκειται.

Εντυπωσιακή η σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ολοκλήρωσε τον καλύτερο – βάσει κατάταξης – πρώτο γύρο στην ιστορία του, τερματίζοντας στην 3η θέση. Προφανή τα ομαδικά οφέλη, αυτονόητα και τα ατομικά, με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές των Ηπειρωτών να φιγουράρουν σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια. Από αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει ο μοναδικός διεθνής με την Εθνική του συλλόγου, ο Μανώλης Σάλιακας.

Σενάρια που δεν αφορούν το εντός συνόρων ενδιαφέρον για τον 25χρονο δεξιό μπακ, αλλά με αυτό που έχει προσελκύσει από το εξωτερικό. Και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο, με την Τβέντε να βρίσκεται στο κατόπι του το τελευταίο διάστημα. Χωρίς υπερβολή, ο ολλανδικός σύλλογος δεν έχει χάσει παιχνίδι του ΠΑΣ, εστιάζοντας αποκλειστικά στον διεθνή ακραίο αμυντικό.

Οι «τούκερς» αναζητούν δεξιό μπακ πρωτίστως εν όψει καλοκαιριού (ενδεχομένως τότε χρειαστούν και δύο). Δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να προβούν σε ιδιαίτερη δαπάνη για αγορά, οπότε η περίπτωση του ελεύθερου να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί από την Πρωτοχρονιά Σάλιακα, μιας και το συμβόλαιο του με τον ΠΑΣ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι (και έχει ήδη ενημερώσει πως δεν πρόκειται να το ανανεώσει) τους κέντρισε εξ αρχής.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που αγωνιστικά ικανοποιεί τα κριτήρια τους, ενώ σημαντικό ενισχυτικό της υποψηφιότητας του δεξιού μπακ του ΠΑΣ αποτέλεσαν και οι εξαιρετικές συστάσεις που πήραν από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής (κυρίως από τον βοηθό του Φαν Σιπ, Αρον Βίντερ).

Μέχρι στιγμής ο Σάλιακας έχει περάσει όλα τα επίπεδα του scouting των του ολλανδικού συλλόγου. Απομένει ουσιαστικά ένα ακόμη, το τελικό, το οποίο και λογικά δεν θα καθυστερήσει, ειδικά εφόσον η συγκυρία επιτρέπει τσεκάρισμα κόντρα σε ομάδες της δυναμικότητας του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι και οι επόμενοι αντίπαλοι του ΠΑΣ ως τη διακοπή των γιορτών.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον της Τβέντε είναι και δεδομένο και σοβαρό. Τόσο που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αποκλείεται να γίνει η κίνηση για να «κλείσει» ο Σάλιακας για το καλοκαίρι (μόλις φυσικά ικανοποιούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, από 1η Ιανουαρίου δηλαδή και μετά).

Αν όμως ξεπεραστεί και το τελικό επίπεδο στο scouting, τότε δεν μοιάζει απίθανο η Τβέντε να κάνει την κίνησή της και νωρίτερα, προσφέροντας στους Ηπειρώτες ένα ποσό προκειμένου να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό της, από την προσεχή κιόλας μεταγραφική περίοδο. Κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, ειδικά εφόσον στο ολλανδικό club γνωρίζουν πως δεν παίζουν μόνοι τους για τον Σάλιακα (τόσο εντός όσο και εκτός, ελληνικών, συνόρων).

Τη δεδομένη στιγμή όμως μοιάζουν πιο αποφασισμένοι απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους για να φέρουν, μετά τον Δημήτρη Λημνιό, ακόμη έναν Ελληνα στο Ενσχεντε.

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ