ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Ρατσιστική επίθεση σε Στέρλινγκ και Γουόκερ, αμέσως μετά τον τελικό του Champions League

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ μονομαχεί με τον Ρις Τζέιμς στον τελικό του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι (29 Μαΐου 2012)
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ μονομαχεί με τον Ρις Τζέιμς στον τελικό του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι (29 Μαΐου 2012) @ 2021 JOSE COELHO/ASSOCIATED PRESS

Ένα ακόμα άσχημο περιστατικό εκτυλίχθηκε στα social media, καθώς οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Κάιλ Γουόκερ έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών μηνυμάτων στους λογαριασμούς τους στο Instagram, αμέσως μετά τον τελικό με την Τσέλσι.

Η Τσέλσι επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι 1-0 στον τελικό του Champions League του Ντραγκάο και κατέκτησε την "κορυφή" της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, σκορπώντας χαρά στους φίλους των Λονδρέζων αλλά και στεναχώρια στους φίλους των "πολιτών".

Ωστόσο μια μικρή μερίδα εξ αυτών παρεκτράπηκε, καθώς σύμφωνα με το "Sky Sports", οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Κάιλ Γουόκερ δέχθηκαν πολλά μηνύματα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram με emojis από μαϊμούδες.

Πολλοί φορείς του ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες δράσεις, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν αυτό το άσχημο "φαινόμενο". Η UEFA είχε αποφασίσει να μποϊκοτάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην προσπάθειά της να ασκήσει πίεση στις πλατφόρμες να λάβουν ορισμένα μέτρα, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στα social, μεταξύ των οποίων ο Τιερί Ανρί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις πλατφόρμες.

Οι δύο ποδοσφαιριστές δέχθηκαν αντίστοιχες επιθέσεις και σε προηγούμενα παιχνίδια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ωστόσο αυτά αφορούσαν νίκη της Σίτι. Ο μεν, Στέρλινγκ έγινε αποδέκτης ρατσιστικών σχολίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα (Μάιο), ενώ ο Γουόκερ, αμέσως μετά τη νίκη επί της Τότεναμ, για τον τελικό του Carabao Cup.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ