ΕΒΕΡΤΟΝ

Στάσιμες οι εξελίξεις πώλησης της Έβερτον, λόγω προβλήματος με την ενδιαφερόμενη εταιρεία

Everton's Goodison Park Stadium is seen after the collapse of English involvement in the proposed European Super League, Liverpool, England, Wednesday, April 21, 2021. Everton owner Farhad Moshiri earlier called on the Premier League to deduct points from the 'big six' clubs for their part in controversial proposals. (AP Photo/Jon Super)
Το γήπεδο της Έβερτον, το θρυλικό Goodison Park 2021 AP IMAGES/ON SUPER

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στη διαδικασία πώλησης της Έβερτον, καθώς η ενδιαφέρονη εταιρεία, 777 Partners, απέτυχε να παράσχει ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις στη βρετανική ρυθμιστική αρχή που πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία.

Η διοικητική ανυπαρξία της Έβερτον ακολουθεί την αγωνιστική αδυναμία, με την ομάδα του Λίβερπουλ να βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας, μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού.

Μέσα σε όλα, έχει να αντιμετωπίσει και την αδυναμία της 777 Partners, αμερικανική εταιρεία που υπέβαλε προσφορά εξαγοράς του συλλόγου της Premier League, να παράσχει τα απαιτούμενα οικονομικά έγγραφα και τις πληροφορίες για την κατάσταση της εταιρείας, όπως όρισε η βρετανική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την τελική έγκριση της συμφωνίας.

Η ρυθμιστική αρχή, Financial Conduct Authority, έχει ζητήσει εδώ και έναν μήνα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της 777 Partners να της παραδώσουν τα ζητούμενα οικονομικά στοιχεία ή εγγυητικές επιστολές για την πρόταση εξαγοράς που έχουν καταθέσει, με την κατάρρευση της συμφωνίας αυτή τη στιγμή να είναι ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση.

Ένα deal που περιελάμβανε την οικονομική τόνωση της ομάδας, την περάτωση του νέου γηπέδου και την αγωνιστική ενίσχυση του συλλόγου, με στόχο να πρωταγωνιστήσει ξανά η Έβερτον τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Για να εγκριθεί η πώληση, η 777 Partners πρέπει να πείσει όχι μόνο τη ρυθμιστική αρχή, αλλά και την Premier League και την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι θα είναι αυτό που χαρακτηρίζουν ως "κατάλληλος και ορθός" διαχειριστής του συλλόγου που αριθμεί 145 χρόνια ζωής και αποτελεί εκ των ιδρυτών του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή το χρέος της Έβερτον υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, με τη βιωσιμότητά της αν δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η πώληση να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος αγοραστής, 777 Partners, μέσω επίσημης ανακοίνωσης αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες που έχουν δημιουργηθεί: "Από σεβασμό στη διαδικασία, η 777 Partners δεν θα σχολιάσει την εν εξελίξει διαδικασία έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές για την προτεινόμενη εξαγορά της Έβερτον".

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ