ΑΓΓΛΙΑ

Σταφυλίδης: "Ο Καραγκούνης είναι θρύλος στην Ελλάδα"

Fulham Manager Felix Magath and Kostas Stafylidis (left) chat
Fulham Manager Felix Magath and Kostas Stafylidis (left) chat EMPICS SPORT

Συνέντευξη στο σάιτ της Φούλαμ παραχώρησε ο Κώστας Σταφυλίδης και αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του και όχι μόνο.

Ο Κώστας Σταφυλίδης κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα του, αγωνιζόμενος με τη μορφή δανεισμού στη Φούλαμ. Ο Έλληνας άσος παραχώρησε συνέντευξη στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της νέας του ομάδας, όπου αναφέρθηκε στη νέα πρόκλήση που έχει μπροστά του και έδειξε έτοιμος να δικαιώσει όσους πίστεψαν στον ίδιο και στο ταλέντο του.

Αναλυτικά δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στη Φούλαμ. Ήρθα στην ομάδα μια εβδομάδα πριν, οπότε είναι ακόμα νωρίς. Όμως, είναι όλα πολύ καλά μέχρι τώρα και είναι τέλειο που ενσωματώθηκα τόσο σύντομα.

Όταν έρχεσαι σε μια νέα ομάδα, πάντα θέλεις να δείξεις το τι μπορείς να κάνεις. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και ελπίζω να κάνω την διαφορά. Μου αρέσει που πιστεύω ότι είμαι ένας αμυντικός, ο οποίος μπορεί να παίξει το ρόλο του και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Πρώτα και κύρια, είμαι στην ομάδα για να αμύνομαι και να απομακρύνω την μπάλα. Όμως, μου αρέσει να βγαίνω μπροστά και αν έχω την ευκαιρία να επιτεθώ, θα το κάνω. Πάντα έτσι έπαιζα και ο προπονητής το ενθαρρύνει αυτό.

Έχω καλή ενέργεια, οπότε μπορώ να ανεβοκατεβαίνω το γήπεδο. Είμαι ένας παίκτης που δουλεύει σκληρά στην προπόνηση και πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ο Φέλιξ Μάγκατ πιστεύει σε μένα και θέλω να ανταποδώσω την πίστη του. Μου έχει δοθεί μια πολύ καλή ευκαιρία εδώ στη Φούλαμ.

Άφησα τον ΠΑΟΚ σε νεαρή ηλικία, οπότε είμαι συνηθισμένος να ζω σε ξένη χώρα. Νομίζω ότι είναι ωραίο να έχεις εμπειρίες από διαφορετικές κουλτούρες και στυλ ποδοσφαίρου. Αυτό σε κάνει καλύτερο παίκτη.

Νομίζω ότι υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στο αγγλικό και στο γερμανικό ποδόσφαιρο και έχω την αυτοπεποίθηση ότι θα είμαι μέσα στις επιλογές. Και τα δυο πρωταθλήματα δίνουν βάρος στη φυσική κατάσταση και στο γρήγορο ποδόσφαιρο. Φυσικά, ο προπονητής είναι Γερμανός και αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα.

Ανυπομονώ για την πρόκληση και όσο οι προπονήσεις γίνονται πιο σκληρές, ήδη νιώθω πιο δυνατός. Η προετοιμασία είναι καλή και με το υλικό που έχουμε, νομίζω πως μπορούμε να αισιοδοξούμε για τη σεζόν.

Ο Καραγκούνης είναι θρύλος στην Ελλάδα. Έχει περισσότερες από 130 διεθνείς συμμετοχές, έχει παίξει σε Παγκόσμια Κύπελλα και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004.

Στη Βραζιλία, αυτό το καλοκαίρι, στα 37 του χρόνια ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες. Φυσικά, είναι ένας παίκτης που τον κοιτάζω πάντα. Έχω μια συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών, οπότε έχω πολύ δρόμο μπροστά μου για να φτάσω το επίπεδό του.

Είναι ένας φανταστικός παίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ξέρω ότι οι φίλοι της Φούλαμ τον έχουν στην καρδιά τους και θα ήταν πολύ ωραίο να έχω την ίδια επίδραση. Θα δουλέψω σκληρά, θα κάνω τάκλιν και θα δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Αυτά είναι στοιχεία που εκτιμούν οι φίλαθλοι.

Ξέρω ότι έχω έρθει με δανεισμό, όμως μπορώ να διαβεβαιώσω τους φίλους μας ότι θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω το κλαμπ να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ