ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει η Ρίο Άβε: Πάνω από 20 εκατ. ευρώ η επένδυση μέχρι το καλοκαίρι του 2024" σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης INTIME SPORTS

Με 555 ψήφους υπέρ τα μέλη της Ρίο Άβε ενέκριναν το επενδυτικό κεφάλαιο του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο πλέον θα περάσει το 80% των μετοχών της πορτογαλικής ομάδας, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της Ρίο Άβε, καθώς σύμφωνα με πορτογαλικά Μέσα στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου την Κυριακή (19/11) υπερψηφίστηκε η πρόταση (η μοναδική που υπήρχε στο τραπέζι) που κατέθεσε ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού με 555 ψήφους υπέρ (20 αποχές και 21 κατά).

Εφόσον κλείσει και το τυπικό κομμάτι της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κατέχει το 80% του κεφαλαίου του συλλόγου, έχοντας ως άμεσο στόχο την επένδυση ενός μεγάλου ποσού για τις ανάγκες της Ρίο Άβε. Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε η πρόεδρος της ομάδας, Αλεξαντρίνα Κρους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης "έχει δεσμευτεί να επενδύσει ένα ποσό που φτάνει στα 20.5 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2024".

Ένα μέρος του ποσού θα διατεθεί άμεσα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρεών της ομάδας, ένα το υπόλοιπο για τη μεταγραφική ενίσχυση της Ρίο Άβε στο παράθυρο του Ιανουαρίου και για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, του γηπέδου και της Ακαδημίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ