ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 2-1: Πήρε το πρώτο ντέρμπι του 2024 κι έκανε βήμα για τον τελικό του Taça de Portugal

Ο Βίκτορ Τζιέκερες της Σπόρτινγκ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa League 2023-2024 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Ο Βίκτορ Τζιέκερες της Σπόρτινγκ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa League 2023-2024 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 © 2024/ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Η πρώτη πράξη του Dérbi de Lisboa για το 2024 βρήκε την Σπόρτινγκ νικήτρια με 2-1 κόντρα στην Μπενφίκα για τα ημιτελικά του Taça de Portugal.

Η Σπόρτινγκ έκανε το καθήκον της στον πρώτο ημιτελικό του Taça de Portugal και με το 2-1 επί της Μπενφίκα στο πρώτο Dérbi de Lisboa για το 2024 έκανε βήμα τελικού.

Τα "λιοντάρια" είχαν τον έλεγχο για μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δη στο 1ο μέρος, όταν επέτρεψαν μόλις μία τελική στους "αετούς". Το γκολ του Πέντρο Γκονσάλβες μόλις στο 9ο λεπτό τους έδωσε προβάδισμα και μομέντουμ, ενώ ο Βίκτορ Τζιέκερες σκόραρε κι αυτός στο 9ο λεπτό αλλά του 2ου μέρους.

Με το 31ο φετινό τέρμα του ο Σουηδός επιθετικός έμοιαζε να κλειδώνει τη νίκη, όμως η ομάδα του Ρόγκερ Σμιτ κατάφερε να αντιδράσει, στέλνοντας δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Φρέντρικ Άουρσνες μείωσε στο 68' και ο Άνχελ ντι Μαρία ισοφάρισε στο 71', αλλά το τέρμα του Αργεντινού ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Ο αγώνας παρέμεινε στην κόψη του ξυραφιού, με τον Ρούμπεν Αμορίμ να κάνει μόλις μία αλλαγή, του Ρικάρντο Εσγκάιο για να βελτιώνει την ανασταλτική λειτουργία. Στις καθυστερήσεις, ο Νούνο Σάντος πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με βολέ όμως κι αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ κι έτσι η διαφορά των δύο ομάδων ενόψει του δεύτερου αγώνα στο "Λουζ" έμεινε στο ένα γκολ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 2-1 (9' Γκονσάλβες, 54' Τζιέκερες / 68' Άουρσνες)
  • Γκιμαράες - Πόρτο

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 02-04/04 Μπενφίκα - Σπόρτινγκ
  • 02-04/04 Πόρτο - Γκιμαράες
TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ