ΠΑΟΚ

Σούρκις, αντίπαλος ή απρόσμενος σύμμαχος του ΠΑΟΚ;

Σούρκις, αντίπαλος ή απρόσμενος σύμμαχος του ΠΑΟΚ;
NAME&ROCK

Διαβάστε για μία ξεχωριστή πτυχή της υπόθεσης Μέταλιστ και του ρόλου του νυν αντιπροέδρου της UEFA, Γκριγκόρ Σούρκις.

"Χοντρό παρασκήνιο" υπάρχει στην υπόθεση της Μέταλιστ και το ερώτημα είναι πόσο θα επηρεάσει την απόφαση της UEFΑ που αναμένεται σήμερα.

Στον ουκρανικό σύλλογο επιμένουν για την αθωότητά τους και χαρακτηριστική είναι η δήλωση του νομικού εκπροσώπου, Μάρκιαν Κλουικόφσκι: "Κατά την άπόψή μας, δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή της Μέταλιστ.

Οι αποδείξεις είναι εξαιρετικά ανίσχυρες, κατ' αρχήν μη νόμιμες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν". Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Σεργκέι Κιουρτσένκο έχει δώσει εντολή και απομακρύνθηκε από την ομάδα ο Κρλάσνικοφ, ο οποίος τιμωρήθηκε από την Ουκρανική Ομοσπονδία ενώ ετοιμάζει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας για να αναβληθεί η έκδοση απόφασης από την UEFA.

Ένα από τα ισχυρά μέλη της Ουκρανικής Ομοσπονδίας, ο Στλεφαν Ρέσκο εκτιμά ότι η UEFA μπορεί να βάλει την Μέταλιστ σε μία δοκιμαστική περίοδο τριών χρόνων και να την τιμωρήσει με πρόστιμο. "Το ματς για το οποίο κατηγορείται έγινε πριν πέντε χρόνια και το να ανασυρθεί μία περίπτωση από το παρελθόν και να τιμωρηθεί η Μέταλιστ θα είναι πολύ αυστηρό για τα ευρωπαϊκά στάνταρ.

Μέχρι και ο βετεράνος άσος, Αντρέι Καντσέλσκις (λιθουανικής καταγωγής, γεννημένος στην Ουκρανία, με ρωσική υπηκοότητα) επιστρατεύτηκε για να πείσει ότι ένας αποκλεισμός της Μέταλιστ δεν εξυπηρετεί. Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Θα ήταν καλύτερο να επιβληθεί ένα πρόστιμο. Δεν θα ωφελούσε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο αποκλεισμός μίας ομάδας που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μπορείτε να θυμηθείτε και την ιστορία των στημένων αγώνων στην Ιταλία...".

Το παρασκήνιο με Σούρκις

Το πιο ενδιαφέρον νέο στοιχείο που προκύπτει έχει να κάνει με την επιστολή που έστειλαν οι οπαδοί της Μέταλιστ στον Γκριγκόρ Σούρκις, πέμπτο αντιπρόεδρο της UEFA, να βοηθήσει την ομάδα τους. Ωστόσο και οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας του Χάρκοβο δεν γνωρίζουν αν ο Σούρκις θα είναι σύμμαχός τους ή αντίπαλός τους. Κι αυτό γιατί είναι αδερφός του Ίγορ Σούρκις, προέδρου της Ντιναμό Κιέβου (της πιο σημαντικής αντιπάλου της Μέταλιστ) και πρόσφατα κατηγορήθηκε ότι στη θητεία του ως πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας έβαλε το χεράκι του για να τιμωρηθεί η Μέταλιστ.

Συγκεκριμένα, ο νυν αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, Σεργκέι Στοροζένκο, υποστηρίζει πως η καταδίκη του 2008 οφειλόταν σε παραποίηση στοιχείων που έγιναν την εποχή που πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν ο Γκρίγκορι Σούρκις. "Ο ανταγωνισμός των δύο συλλόγων, για μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, μας οδήγησε σε ψευδείς αναφορές και στοιχεία, που έχουν αλλοιώσει την εικόνα εκείνου του αγώνα" τόνισε.

Το ερώτημα είναι αν ο ΠΑΟΚ βρει μπροστά του έναν ακόμη αντίπαλο ή έναν απρόσμενο σύμμαχο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ