ΣΚΩΤΙΑ

Σούπερ ντέρμπι στην Γλασκώβη

Σούπερ ντέρμπι στην Γλασκώβη
Σελτικ, πανηγυρικο

Το σούπερ ντέρμπι της Γλασκώβης, το θρυλικό "Old firm" κλέβει σαφώς την παράσταση στη 10η αγωνιστική της Σκωτσέζικης premier

Το κατάμεστο "Άϊμπροξ παρκ" θα αποτελέσει το "θέατρο" της σημερινής σκληρής μάχης. Και αυτή θα είναι η 376η φορά που τίθενται αντίπαλες οι δύο ομάδες! Είναι δε σαφές, πως ο φανατισμός, έστω και αν δεν αγγίζει τα όρια άλλων δεκαετιών, αγγίζει πάντα το "κόκκινο"!
Είναι άλλωστε δεδομένο, πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εντονότατα ανταγωνιστικό και πως η Σέλτικ, μόνο εύκολη δουλειά δεν θα έχει να κάνει... Το γεγονός αυτό, σαφώς και θα αυξήσει την ένταση του φανατισμού ανάμεσα στους οπαδούς, αλλά και τους παίκτες των δύο ομάδων.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ-ΣΕΛΤΙΚ

Είναι χαρακτηριστικό, πως εάν σήμερα οι Ρέϊντζερς κερδίσουν τον αγώνα, τότε θα πιάσουν τη Σέλτικ στην κορυφή της βαθμολογίας, ή θα μείνουν και οι δύο μαζί στη δεύτερη θέση, εάν η Χιμπέρνιαν κερδίσει εκτός έδρας τη Μάδεργουελ!

Πάμε όμως να ρίξουμε μια ματιά στα τελευταία αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων.

Οι Ρέϊντζερς θα έχουν τελικά διαθέσιμους, τόσο στον Άλαν Χάτον, όσο και τον γκολκίπερ Άλαν Μακ Γκρέγκορ, καθώς αμφότεροι πέρασαν το τεστ ετοιμότητας και δήλωσαν πανέτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι.

Ωστόσο εκτός μάχης μένουν κατά πάσα πιθανότητα, τόσο ο βασικός επιθετικός Νταρσεβίλ, όσο και ο αμυντικός Χεμντανί, οι οποίοι ωστόσο έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ντα Μάρκους Μπίζλι, ο οποίος επίσης έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα.

Η Σέλτικ από την άλλη πλευρά, έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στον αγώνα, τα οποία δεν είναι και λίγα. Εξαιρετικά αμφίβολες κατ' αρχάς, είναι οι συμμετοχές στον αγώνα, τόσο του επιθετικού Φένεγκορ οφ Χέσελινκ, όσο και του μέσου Πολ Χάρτλεϊ. Εκτός μάχης δε, είναι οι, Γουίλσον, Κάντις και Ντουμπέ.

Από την άλλη πλευρά, ο Γκάρι Κάλντγουελ επέστρεψε στις προπονήσεις και δήλωσε έτοιμος για δράση, ενώ ο βασικός επιθετικός Μασιέλ Ζουράφσκι είναι και αυτός υποψήφιος για συμμετοχή στον αγώνα καθώς έχει σχεδόν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον απασχολούσε.

Οι αποστολές των ομάδων.
Ρέϊντζερς:
Μακ Γκρέγκορ, Χάτον, Κουελάρ, Πάπατς, Γουίαρ, Γουίτακερ, Φέργκιουσον, Τόμσον, Χεμντανί, ΜακΚάλοχ, Νέϊσμιθ, Μπόϊντ, Κάρολ, Μπίζλι, Άνταμ, Νταρσεβίλ, Γκόου, Κουζέν, Αχιόγκου, Μπρόουντφουτ, Σίνι, Έμσλι, Λένον.

Σέλτικ: Μπόρουτς, Κένεντι, Κάλντγουελ, ΜακΜάνους, Νέϊλορ, ΜακΓκίντι, Νακαμούρα, Ντονάτι, Γιάροσικ, Κίλεν, Σκοτ Μπράουν, ΜακΝτόναλντ, Μαρκ Μπράουν, Ριόρνταν, Ζουράφσκι, Σνο, Ο'Ντι, Ο'Μπράϊεν.

Ας ρίξουμε όμως και μια ματιά σε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το μεγάλο ντέρμπι...

*** Ο Γκόρντον Στράχαν έχει κοουτσάρει οκτώ φορές τη Σέλτικ σε Old firm με απολογισμό, τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

*** Ο Γουόλτερ Σμιθ έχει αντιμετωπίσει τη Σέλτικ 35 φορές συνολικά (ως προπονητής και παίκτης) και έχει 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες!

*** Οι Ρέϊντζερς όμως έχουν κερδίσει μόλις 5 από τα τελευταία 24 Old firm!

*** Ο Νάτσο Νόβο είναι ο top scorer σε Old firm από τους παίκτες της συγκεκριμένης αποστολής των Ρέϊντζερς, έχοντας σκοράρει συνολικά τρία γκολ.

*** Το ρεκόρ εισιτηρίων σε Old firm έχει καταγραφεί το 1939 στο Άϊμπροξ παρκ με συνολικά 118.576 εισιτήρια! Φυσικά τότε τα γήπεδα ήταν γεμάτα θέσεις ορθίων...

*** Το ρεκόρ του Σέλτικ παρκ αντίστοιχα, είναι 92.000 εισιτήρια από το 1938.

*** Το μεγαλύτερο σκορ που σημειώθηκε στο αγώνα Old firm ήταν το 4-4 του 1986 στον αγώνα του Άϊμπροξ.

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ - ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ
Η Χιμπέρνιαν ταξιδεύει στο "Fir Park" γνωρίζοντας πως εάν κερδίσει και το μεγάλο ντέρμπι της Γλασκώβης λήξει ισόπαλο, τότε θα μείνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία!

Η ομάδα του Εδιμβούργου πάει στον αγώνα πάντως, χωρίς τον βασικό μέσο Μποζελίν ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ αντίθετα, ο νεαρός διεθνής με την ομάδα της Σκωτίας κάτω των 21 ετών, Στίβεν Φλέτσερ, πρόλαβε να αποθερταπευτεί από το χτύπημα στο γόνατο στον αγώνα με την Ολλανδία.

Η Μάδεργουελ από την άλλη πλευρά, δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα για τον αγώνα, καθώς τόσο ο Ρος ΜακΚόρμακ, όσο και ο Φιλ Ο'Ντόνελ έχουν αποθεραπευτεί πλήρως και θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση της ομάδας.

ΧΑΡΤΣ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Μάχη ανάμεσα σε δύο φιλόδοξες ομάδες οι οποίες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στη Νταντί, αναμένουν επιτέλους την επιστροφή στη δράση του ικανότατου επιθετικού Τζον Ντέϊλι ο οποίος αποτελούσε μακροχρόνια απουσία για την ομάδα. Επιστρέφει στην αποστολή ο αμυντικός Κένεθ, αλλά μένουν εκτός μάχης οι, Γκούντγουίλι, Ζαλούσκα (γκολκίπερ), Κόνγουεϊ, Ρόμπερτσον και Γουότσον.

Στη Χαρτς από την άλλη πλευρά, θεωρείται πιθανότατη η επιστροφή στη δράση του βασικότατου Λιθουανού επιθετικού Μικολιούνας, ενώ πιθανή είναι και η επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα του επίσης επιθετικού Μαουρίτσιο Πινίγια. Εκτός μάχης είναι ο αμυντικός Τόμας Καντσέλσκις.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής
Το Σάββατο:

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ - ΓΚΡΕΤΝΑ
ΦΟΛΚΕΡΚ - ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ

Την Κυριακή:

ΙΝΒΕΡΝΕΣ - ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ




















































TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ