ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σούπερ... Κύπελλο

Σούπερ... Κύπελλο
Αεκ

Τρίτη πράξη στην διοργάνωση με πέντε ομάδες της Super League να ρίχνονται στην "μάχη"

Η ΑΕΚ μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, παίρνει την σκυτάλη από τους "μεγάλους" και κάνει ποδαρικό, αντιμετωπίζοντας στο γήπεδο του Αιγάλεω το κατώτερο κατά μία κατηγορία, πλην όμως ιδιαίτερα υπολογίσιμο Χαϊδάρι.

Μέχρι στιγμής οι εκπλήξεις απουσιάζουν από τον θεσμό καθώς όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, εύκολα ή δύσκολα έχουν αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Εκτός από την "Ενωση" στην μάχη θα μπουν και άλλες τέσσερις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που θα δοκιμαστούν εκτός έδρας με αντιπάλους μικρότερων κατηγοριών.

Στον Εύοσμο ο ισχυρός και φέτος Αγροτικός Αστέρας που πέρυσι εντυπωσίασε με την πορεία του στο Κύπελλο, με τον...άερα πλέον ομάδας της Β’ Εθνικής υποδέχεται τον Ιωνικό στον οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο, ο Πορτογάλος Αουγκούστο Ινάσιο.

Στον Πύργο ο Πανιώνιος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πανηλειακό, έχοντας ως στόχο να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που φέρει, ενώ ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ζωγράφου όπου ο Ηλυσιακός που έχει δείξει μέχρι τώρα πολύ καλά στοιχεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα αντιμετωπίσει τον "ανεβασμένο" από τις τρεις συνεχόμενες νίκες του στο πρωτάθλημα, Ατρόμητο.

Το μενού της Πέμπτης συμπληρώνει η αναμέτρηση στην Λιβαδειά, όπου ο πρωτοπόρος της Β’ Εθνικής Λεβαδειακός απειλεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πιο αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός(14:30): Έχοντας αποκτήσει...θάρρος μετά την εκπληκτική πορεία του την περυσινή χρονιά όταν και έφτασε έως τα ημιτελικά, ο Αγροτικός Αστέρας φιλοδοξεί και φέτος να κάνει την...υπέρβαση του με πρώτο εμπόδιο στην έδρα του, αυτό του «πληγωμένου» Ιωνικού που μετρά έξι συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Οι Νικαιώτες πάντως ευελπιστούν σε ένα νέο ξεκίνημα, λόγω και της παρουσίας του Αουγκούστο Ινάσιο για πρώτη φορά στον πάγκο τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα βρεθεί με το...καλημέρα στο τιμόνι του Ιωνικού γνωρίστηκε με τους ποδοσφαιριστές και σε συνεργασία με τον Άλεξ Κάσερες επέλεξε την 18μελη αποστολή για τον αγώνα της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή δεν βρίσκονται πολλά βασικά στελέχη και πιο συγκεκριμένα οι Μπεντενίκ, Ζαβάνιο, Μακόρ, Βουρεξάκης, Ουκάρ, Ξενίδης, Πουλόπουλος και Ονουάτσι, που προτιμήθηκε να παραμείνουν στην Αθήνα για να πάρουν ανάσες ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πανηλειακός-Πανιώνιος(14:30):Παραδοσιακά ο θεσμός του Κυπέλλου ενδιαφέρει τον Πανιώνιο μέσω του οποίου μάλιστα έχει πανηγυρίσει και την κατάκτηση δύο τίτλων και κάτι ανάλογο ισχύει και φέτος.

Οι Νεοσμυρνιώτες θα επιδιώξουν να πιστοποιήσουν τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον Πανηλειακό που πλέον ως εκπρόσωπος της Γ’ Εθνικής έχει χάσει την παλιά του...λάμψη.

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες Ζέζελ και Καρνέιρο με αποτέλεσμα να μην έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς του επιθετικούς. Αντίθετα επανέρχεται ο Κουτσόπουλος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Λεβαδειακός-Καλαμαριά(14:30): Μέχρι πρότινος συγκροτούσαν ένα ζευγάρι Α’ Εθνικής αλλά τουλάχιστον ο Λεβαδειακός δείχνει έτοιμος να επανέλθει σύντομα στα "μεγάλα σαλόνια".

Η ομάδα του Γιώργου Κωστίκου φιλοδοξεί να συνεχίσει την πορεία της και στον θεσμό του Κυπέλλου, αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Οι "Πόντιοι" έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη τους επί του Ηρακλή για το πρωτάθλημα και θα κυνηγήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού για να συνεχίστει και το καλό κλίμα στην ομάδα.ο Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Μουράφκσι.

Ηλυσιακός-Ατρόμητος(16:00-NET): Με τον αέρα των τριών συνεχόμενων νικών στην Σούπερ Λίγκα, ο Ατρόμητος στρέφει το ενδιαφέρον του στον θεσμό του Κυπέλλου όπου στοχεύει σε μία καλύτερη πορεία από πέρυσι όπου είχε αποκλειστεί νωρίς.

Πάντως το έργο του θέλει να δυσκολέψει ο Ηλυσιακός που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και θα κυνηγήσει την έκπληξη απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία. Ο Γιώργος Παράσχος δεν υπολογίζει τον τραυματία Γεωργίου και τον τιμωρημένο Μερίνο.

Χαϊδάρι-ΑΕΚ(19:00-ΝΕΤ): Το Κύπελλο αποτελεί και φέτος στόχο της ΑΕΚ και μετά την παρουσία της πέρυσι στον τελικό, η "Ενωση" φιλοδοξεί φέτος να φτάσει στην κατάκτηση του.

Το πρώτο εμπόδιο που την περιμένει είναι το Χαϊδάρι στο γήπεδο του Αιγάλεω το οποίο από την πλευρά του, τα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και σίγουρα δεν παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα ενώ άφησε εκτός αποστολής τους Τσιρίλο, Ζήκο, Μαντούκα για λόγους ξεκούρασης και τους τραυματίες Ουντέζε, Κονέ, Παουτάσο και Τόζερ. Στον αντίποδα επιστρέφει ο Λάκης όπως όμως και ο… ξεχασμένος Σαπάνης.

Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας

Τρίτη (7/11)

14:30 Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-2
19:00 Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-1

Τετάρτη (8/11)

14:00 Αιολικός - Εργοτέλης 2-2 πεν. (3-4)
14:00 Πιερικός - Κέρκυρα 2-2 πεν. (3-4)
14:30 Αστέρας Τρίπολης - Skoda Ξάνθη 0-1
14:30 Πανθρακικός - Λάρισα 1-3
16:00 (ΝΕΤ) Θρασύβουλος - Παναθηναϊκός 0-1
15:00 Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Ηρακλής 0-1
19:00 (NET) Ατσαλένιος - Ολυμπιακός

Πέμπτη (9/11)

14:30 Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός
14:30 Λεβαδειακός-Απόλλων Καλαμαριάς
14:30 Πανηλειακός-Πανιώνιος
16:00 (NET) Ηλυσιακός-Ατρόμητος
19:00 (NET) Χαϊδάρι-ΑΕΚ

Τέταρτη (15/11)

15:00 (ET1) ΠΑΣ Γιάννινα-Αιγάλεω
19:00 (NET) Νίκη Βόλου-Αρης

































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ