EURO

Σουηδική ομοσπονδία: "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που έπεσαν θύματα αυτής της άγριας επίθεσης"

Φίλαθλοι της Σουηδίας στις εξέδρες του Κινγκ Ρουά Μποντουέν για το ματς της εθνικής τους ομάδας απέναντι στο Βέλγιο | 16 Οκτωβρίου 2023
Φίλαθλοι της Σουηδίας στις εξέδρες του Κινγκ Ρουά Μποντουέν για το ματς της εθνικής τους ομάδας απέναντι στο Βέλγιο | 16 Οκτωβρίου 2023 @2023 GEERT VANDEN WIJNGAERT/AP IMAGES

Η σουηδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες που στοίχισε τη ζωή σε δύο φιλάθλους της, τονίζοντας πως οι σκέψεις όλων είναι προς όλα τα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων.

Το βράδυ της Δευτέρας (16/10) ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας μεταξύ του Βελγίου και της Σουηδίας για τα προκριματικά του Euro 2024 όμως το ποδοσφαιρικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν λίγες ώρες πριν από τη σέντρα να προκαλούν σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο λόγος για τη δολοφονία δύο Σουηδών στο κέντρο των Βρυξελλών που είχαν ταξιδέψει για να παρακολουθήσουν διά ζώσης το ματς και φορούσαν μάλιστα φανέλες της εθνικής ομάδας της χώρας τους, με τους παίκτες των Σκανδιναβών να ενημερώνονται για το θλιβερό γεγονός στην ανάπαυλα (1-1 το σκορ) και να παίρνουν την απόφαση να μην βγουν στο χορτάρι για το δεύτερο μέρος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μία ημέρα αργότερα, η UEFA ανακοίνωσε πως το 1-1 του πρώτου μέρους θα είναι και το τελικό σκορ, με την σουηδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου από την πλευρά της να εκδίδει ανακοίνωση την Τρίτη (17/10) για την αιματηρή επίθεση, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, και να αναφέρει τα εξής:

"Το σουηδικό ποδόσφαιρο είναι σε θλίψη. Χθες χάσαμε τραγικά δύο γαλαζοκίτρινους οπαδούς, στο γήπεδο στις Βρυξέλλες για να κάνουν κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: να στηρίξουν την εθνική μας, τη Σουηδία, με τη φανέλα της γαλαζοκίτρινης εθνικής ομάδας. Οι σκέψεις μας είναι προς όλους τους αγαπημένους των θυμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκεφτόμαστε επίσης όλους τους άλλους φιλάθλους στις Βρυξέλλες. Ξέρουμε ότι φοβήθηκαν και ανησύχησαν. Παρόλα αυτά, παρέμειναν ήρεμοι και ακολουθούσαν τις οδηγίες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που έπεσαν θύματα αυτής της άγριας επίθεσης. Να προσέχετε ο ένας τον άλλον".

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές του Βελγίου είχαν δώσει εντολή στους οπαδούς της Σουηδίας που βρίσκονταν στο γήπεδο να μην αποχωρήσουν άμεσα υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης, με τον δράστη της φονικής επίθεσης να εντοπίζεται λίγες ώρες αργότερα και να πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ