ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Οι Σουηδοί καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση στον Ελανγκά από Ιταλό διεθνή, το αρνούνται οι "ατζούρι"

Ο Άντονι Ελάνγκα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Άντονι Ελάνγκα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2021 MICHAEL REGAN / POOL GETTY / AP IMAGES

Η ομοσπονδία της Σουηδίας καταγγέλει ότι ο Άντονι Ελάνγκα δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στην αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Σουηδία για τα προκριματικά του EURO Κ21.

Η ομοσπονδία της Σουηδίας έκανε καταγγελία για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Άντονι Ελάνγκα, ο οποίος αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από έναν ποδοσφαιριστή της Ιταλίας, δίχως να τον κατονομάζει, στην αναμέτρηση της Κ21 Ιταλίας με το αντίστοιχο ηλικιακό γκρουπ της Σουηδίας.

Όπως αναφέρει η σουηδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου κατέθεσε μια αναφορά στην αστυνομία της Μόντσα (εκεί διεξήχθη η αναμέτρηση), το οποίο είχε άμεση σύνδεση με το γκολ της ισοφάρισης των Σουηδών στο 90+2'.

Ο προπονητής της Κ21 των Σουηδών, Κλάες Έρικσον: "Είπαμε την εκδοχή μας και τι συνέβη και υπέβαλε μια προφορική αναφορά στους διαιτητές αλλά και στους παρατηρητές της αναμέτρησης.

Περιμένουμε για τα σχόλια της αναφοράς του αγώνα αλλά και του διαιτητή. Όταν φτάσουν, τότε θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομοσπονδίας, Μάρτιν Φρέντμαν είναι ενήμερος για όσα συνέβησαν".

Το αρνείται η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν συνέβη καμία ρατσιστική επίθεση εις βάρος του ποδοσφαιριστή, Άντονι Ελανγκά, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν καταγράφηκε από παράγοντες της UEFA.

Οι Ιταλοί στη δική τους εκδοχή, στην οποία επικαλούνται πλάνα από την ιταλική δημόσια τηλεόραση (Rai 2), αναφέρουν ότι μετά το γκολ της ισοφάρισης, κάποιοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές ζητούσαν από τους Σουηδούς να επιστρέψει γρήγορα η μπάλα στη σέντρα μετά το γκολ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχουν γίνει πολλά ρατσιστικά περιστατικά, με τελευταίο εξ αυτών, τις καταγγελίες των παικτών της Νάπολι, Βίκτορ Οσιμέν και Καλιντού Κουλιμπαλί, στην αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ