ΑΕΚ

Σόρε φεύγει, Ρίμπο σκοράρει

Σόρε φεύγει, Ρίμπο σκοράρει
ΑΕΚ ΦΙΛΙΚΌ

Στην τελική ευθεία η μετακίνηση του Σορε στην Ουέλβα. Σκόραρε πάλι ο Ρίμπο στο φιλικό με την Μπόχολτ (4-1)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-1 της Μπόχολτ με τον Ριβάλντο να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και τους Τόφα, Λυμπερόπουλο και Παυλή να σημειώνουν τα υπόλοιπα γκολ της Ένωσης.
Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Αραμπατζής, Μπούρμπος, Χρόνης, Ασκάρατε, Γκέντσογλου, Καφές, Τόζερ, Κονέ, Ριβάλντο, Τόφας, Μαντούκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Αραμπατζής, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Ενσαλίβα, Άλβες, Ζήκος, Παππάς, Ζούλιο Σέζαρ, Ντιούφ, Ίβιτς, Λυμπερόπουλος. Ως αλλαγή πέρασε ο Παυλής.

Τακτική και πιτσιρικάδες

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ έμεινε πιστός στην τακτική που ακολούθησε η ομάδα και σε όλη τη διάρκεια της περυσινής περιόδου. Το «4-4-2» με τη μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου είναι το σύστημα που ταιριάζει ιδιαίτερα στους πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα.

Για ακόμα ένα ματς ο νεαρός κύπριος επιθετικός Γιώργος Τόφας είχε εξαιρετική απόδοση και μάλιστα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Αν και ξεκίνησε την προετοιμασία ως… επιλαχών και με προοπτική να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, ο 20χρονος στράικερ κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη του Φερέρ και δεν αποκλείεται εν τέλει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Γκολ πάντως σημείωσε πάντως και ο έτερος πιτσιρικάς της ομάδας, ο επονομαζόμενος και «νέος Ντέμης», Μιχάλης Παυλής. Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο 19χρονος καμερουνέζος στράικερ Ελ Χατζί Ντιουφ (αγωνίστηκε ως δεξί χαφ-εξτρέμ) ο οποίος δοκιμάζεται από τον Σέρα Φερέρ και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην Ολλανδία για αρκετές μέρες ακόμα. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό δεν αποκλείεται να του δοθεί συμβόλαιο.

Η διακύμανση του σκορ

Α’ Ημίχρονο

20’ 1-0 Μάσοπ με ψηλοκρεμαστό πλασέ μετά από κακή έξοδο του Αραμπατζή
22’ 1-1 Τόφας, μετά από προσποίηση του Κονέ
34’ 1-2 Ριβάλντο μετά από κάθετη πάσα του Τόζερ

Β’ Ημίχρονο

63’ 1-3 Λυμπερόπουλος με πλασέ μετά από μεταβίβαση του Ζούλιο Σέζαρ
68’ 1-4 Παυλής μετά από προσωπική ενέργεια του Βλάνταν Ίβιτς

Οι τραυματίες

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν αγωνίστηκε ούτε στο δεύτερο φιλικό ματς της προετοιμασίας για να προστατευτεί από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στο τέλος της περασμένης σεζόν. Ο Παντελής Καπετάνος στην πρωινή προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις στον κοιλιακό ενώ ο Στέφανο Σορεντίνο είχε ορισμένες κράμπες στο πόδι για αυτό και αποφασίστηκε να μην αγωνιστούν στο σημερινό φιλικό για προληπτικούς λόγους.

Φευγάτος Σορεντίνο

Όσον αφορά στον τελευταίο πάντως, φαίνεται ότι το προχθεσινό φιλικό με την Εμστ ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Σήμερα πολλές έγκυρες ευρωπαϊκές εφημερίδες (μεταξύ των οποίων η ισπανική Marca και η ιταλική Gazzetta dello Sport) θεωρούσαν δεδομένη τη μετακίνηση του Σόρε στην Ούελβα. Μάλιστα κάνουν λόγο για τριετές συμβόλαιο με την ομάδα που προπονεί ο τέως τεχνικός του Παναθηναϊκού Βίκτορ Μουνιόθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 η μετακίνηση του Σορεντίνο στην Ουέλβα βρίσκεται στην τελική ευθεία της και η ΑΕΚ θα εισπράξει περίπου 800.000 ευρώ. Μάλιστα ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Μπέπε Μπονέτο υποστηρίζει ότι το θέμα του 28χρονου τερματοφύλακα θα έχει τελειώσει ως την ερχόμενη Κυριακή. Εξέλιξη που αναγκάζει την ΑΕΚ να στραφεί πλέον στην αναζήτηση δύο τερματοφυλάκων, αφού ο Γιάννης Αραμπατζής λογιζόταν εξαρχής ως τρίτη επιλογή.

Μεγάλο το ρίσκο πλέον για την ΑΕΚ η οποία εκτός των άλλων έχασε τον Μαρσέλο Μπαροβέρο που υπέγραψε στην Ουρακάν και καλείται να βρει βασικό τερματοφύλακα, μόλις ένα μήνα πριν από τον πρώτο αγώνα της για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αν ο Φερέρ έχοντας λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τις τάσεις φυγής του Σορεντίνο, φρόντισε αυτό το διάστημα να βρει τον αντικαταστάτη του.



































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ