ΙΣΠΑΝΙΑ

Σόου Σεβίλλης στην Μαδρίτη

Σόου Σεβίλλης στην Μαδρίτη
Κανουτε

Η Σεβίλλη επιβλήθηκε της Ρεάλ στην Μαδρίτη με 5-3 και κατέκτησε το Super Cup Ισπανίας (videos)

H Ρεάλ με τους Ντρέντε και Σνάϊντερ στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε με ενθουσιασμό την αναμέτρηση και προσπάθησε να φθάσει σε ένα γρήγορο γκολ, όμως οι προσπάθειες των παικτών του Μπερντ Σούστερ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η Σεβίλλη απο την άλλη, είχε τον Ντάνιελ Άλβες στην ενδεκάδα και έδειχνε να μην πανικοβάλεται απο τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων. Αντιθετα, κατάφερε στο 16' να "κόψει τα πόδια" στους γηπεδούχους, όταν ο Ντούντα εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, ο Κασίγιας αιφνιδιάστηκε απο την πορεία της μπάλας και δεν απομάκρυνε όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Πόουλσεν να βρει την ευκαιρία και να γυρίσει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ήταν αμαρκάριστος ο Ρενάτο και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η "Βασίλισσα" προσπάθησε να συνέλθει απο το σοκ και μετά απο λίγα λεπτά κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα. Στο 23ο λεπτό, ο Ντρέντε έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο κάτω απο την μεσαία γραμμή, προχώρησε 4-5 μέτρα και με έναν "κεραυνό" απο τα 35 μέτρα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Πάλοπ, που προσπάθησε αλλά ήταν αδύνατο να σταματήσει την πορεία της (1-1).

Αυτό το γκολ του Ολλανδού μέσου έδωσε "φτερά" στα πόδια των παικτών της Ρεάλ, που προσπαθούσαν να φθάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ, όμως σε αυτό το σημείο η Σεβίλλη έδειξε γιατί θεωρείται απο αρκετούς η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα την τελευταία διετία. Στο 28ο λεπτό ο Ντούντα βγήκε στην αντεπίθεση απο τ' αριστερά, έκανε σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Ρενάτο με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Κασίγιας.

Μετά απο αυτό το γκολ, οι Μαδριλένοι συνειδητοποίησαν οτι τα πράγματα δυσκολεύουν, όμως οι Σεβιγιάνοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 37', ο Ντούντα εκτέλεσε κόρνερ απο τα δεξιά, η μπάλα έφθασε στο ύψος της μικρής περιοχής όπου ο Πέπε με μια αψυχολόγητη ενέργεια έδιωξε την μπάλα με το χέρι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει το σημείο του πέναλτι και κίτρινη κάρτα στο αμυντικό των γηπεδούχων.

Ο Φρεντερίκ Κανουτέ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, νίκησε τον Κασίγιας (1-3) και ''πάγωσε'' το ''Μπερναμπέου''.

Αυτό όμως δεν ήταν το τελευταίο γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Ρεάλ κέρδισε φάουλ απο τα δεξιά, ο Σνάϊντερ το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Καναβάρο με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Πάλοπ και μείωσε σε 3-2.

Θέαμα και στο β' ημίχρονο
Παρά το γεγονός οτι ακόμη δεν έχει μπει ο Σεπτέμβριος, οι δυο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και προσέφεραν ένα υπέροχο ματς. Η Ρεάλ παρά το γεγονός οτι ήταν πίσω στο σκορ με 3-2, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να φθάσει στην γρήγορη ισοφάριση και θα τα καταφέρνε στο 57', όταν ο Ντρέντε έκανε την σέντρα και ο Ρομπίνιο την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ραούλ έκανε κεφαλιά, όμως ο Πάλοπ με εκπληκτική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα. Σε αυτό το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως απο το 70' και μετά η αναμέτρηση είχε και πάλι τεράστιο ενδιαφέρον. Στο 73' ο Σνάϊντερ εκτέλεσε φάουλ, ο Ράμος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά την έστειλε πάνω απο την εστία της Σεβίλλης.

Όμως, πέντε λεπτά αργότερα ο Ράμος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Γκούτι έκανε σέντρα και έφερε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο αμυντικός της "Βασίλισσας" κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, καθώς η Ρεάλ ηθελε δυο γκολ για να κατακτήσει το τρόπαιο (3-3).

Εκεί λοιπόν που οι Μαδριλένοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν στο θαύμα, ανέλαβε δράση ο Φρεντερίκ Κανουτέ. Στο 81' ο επιθετικός απο το Μαλί εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των Πέπε και Κασίγιας, έκλεψε την μπάλα και προ κενής εστίας δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (4-3). Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία του κουβέντα, καθώς στο 91' πέτυχε το τρίτο προσωπικό τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-3 και το σύλλογο της Ανδαλουσίας να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Super Cup. Να σημειωθεί οτι η Ρεάλ τελείωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς στο 90' ο Πέπε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Συνθέσεις
Ρεάλ Μαδρίτης:
Κασίγιας, Καναβάρο, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Τόρες (46' Γκούτι), Ντιαρά, Σνάιντερ (83' Μπαπτίστα), Ντρέντε, Ρομπίνιο, Ραούλ (63' Σαβιόλα), Φαν Νίστελροϊ.

Σεβίλλη: Πάλοπ, Μοσκέρα (46' Κεϊτά), Φάτσιο, Ντραγκουτίνοβιτς, Ντάνιελ Άλβες, Μαρτί, Πόουλσεν, Νάβας, Ρενάτο (79' Μαρέσκα), Ντούντα (71' Κερζάκοφ), Κανουτέ.

Δείτε τα γκολ:

0-1 Ρενάτο



1-1 Ντρέντε



1-2 Ρενάτο



1-3 Κανουτέ



2-3 Καναβάρο



3-3 Ράμος



3-4 Κανουτέ



3-5 Κανουτέ





























































TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ