ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σολάνο: "Μακριά η πολιτική από το ποδόσφαιρο"

Σολάνο: "Μακριά η πολιτική από το ποδόσφαιρο"
σολάνο

Ο αρχηγός του Περού, Νολμπέρτο Σολάνο, ζήτησε τα πολιτικά να μείνουν μακριά από την αναμέτρηση της Κυριακής με τη Χιλή

Οι δύο χώρες συγκρούονται στην Λίμα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ έχουν έντονο πολιτικό παρελθόν, λόγω του πολέμου του Ειρηνικού (1879-1883).
Μάλιστα, η αναμέτρηση διεξάγεται στην πλέον ακατάλληλη περίοδο, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα το Περού προσέφυγε στο ανώτατο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των θαλάσσιων συνοριακών διαφορών.

"Αυτό το ματς είναι σημαντικό για πολλούς λόγους, καθώς μια νίκη θα βοηθήσει να... σταθούμε και πάλι στα πόδια μας στα προκριματικά", τονίζει ο πρώην άσος της Λάρισας.

"Πρόκειται όμως για ποδόσφαιρο, πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για άλλα πράγματα. Δεν πρέπει να αναμιγνύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο, οι δύο χώρες είναι αδέλφια και ο καιρός του πολέμου έχει τελειώσει".

"Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, πάντα ήταν κάτι σαν ένα κλασικό ντέρμπι και ελπίζουμε να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Το Περού, το οποίο βλέπει το ματς σαν τελευταία ευκαιρία καθώς είναι στην 10η και τελευταία θέση του προκριματικού ομίλου της Λατινικής Αμερικής με 7 βαθμούς σε 10 ματς, έχει υποσχεθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η Χιλή από την άλλη πάει πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα, καθώς είναι στην 4η θέση με 16 βαθμούς.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ