NATIONS LEAGUE

Σκωτία - Ουκρανία 3-0: Πρωτιά στον όμιλο με τριάρα

Οι παίκτες της εθνικής Σκωτίας πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Ουκρανία στο Nations League
Οι παίκτες της εθνικής Σκωτίας πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Ουκρανία στο Nations League © 2022 SCOTT HEPPELL / AP IMAGES

Η Σκωτία επικράτησε 3-0 της Ουκρανίας στην εξ αναβολής 1η αγωνιστική του Nations League, διεύρυνε τη διαφορά της σε δύο βαθμούς από τη δεύτερη θέση και πλέον έχει το προβάδισμα για να προβιβαστεί στη League A.

Η Σκωτία επιβλήθηκε στο Χάμπντεν Παρκ της Ουκρανίας με 3-0 για την εξ αναβολής πρώτη αγωνιστική στον πρώτο όμιλο της League B στο Nations League, με τα τρία γκολ να μπαίνουν στο δεύτερο μέρος.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, με τη Σκωτία να μπαίνει δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Από το 60' και μετά οι γηπεδούχοι "σφυροκόπησαν" τους Ουκρανούς, χάνοντας με τον Άνταμς διπλή ευκαιρία στο 63'. Ο 26χρονος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη και σε δεύτερο χρόνο.

Το γκολ για τους γηπεδούχους τελικά ήρθε στο 70ο λεπτό του αγώνα, με τον Μακγκίν να σουτάρει μέσα από την περιοχή, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Δέκα λεπτά μετά, η Σκωτία βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα από στατική φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φρέιζερ, ο Ντάικς έκανε τη σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. για το 2-0. Στο 87' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και με νέα κεφαλιά σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΣΚΩΤΙΑ: Γκόρντον, Πάτερσον (26' Χίκι), ΜακΤόμινεϊ, Χέντρι, ΜακΚένα, Τίρνεϊ (85' Τέιλορ), Άρμστρονγκ (76' Φρέιζερ), ΜακΤζίν, ΜάκΓκρέγκορ, Κρίστι (85' Μακλίν), Άνταμς (76' Ντάικς).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ντόβμπικ (67' Γιάρεμτσουκ), Μούντρικ (84' Ινατένκο), Μαλινόφσκι, Πιχαλιόνοκ (83' Ζουμπκόφ), Γιαρμολένκο (68' Τσιγκάνκοφ), Στεπανένκο (46' Σιντορτσούκ), Μιχαϊλιτσένκο, Ματβιγιένκο, Μποντάρ, Καραβάγιεν, Τρουμπίν.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

  • 24/9 16:00 Αρμενία - Ουκρανία
  • 24/9 21:45 Σκωτία - Ιρλανδία

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League B

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ