EURO

Σκωτία - Κύπρος 3-0: ΜακΓκιν και ΜακΤόμινεϊ υπέγραψαν την τριάρα

Ο Τζον ΜακΓκιν πανηγυρίζει στο Σκωτία - Ουκρανία
Ο Τζον ΜακΓκιν πανηγυρίζει στο Σκωτία - Ουκρανία 2022 AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Η Σκωτία επικράτησε 3-0 της Κύπρου στο Χάμντεν Παρκ για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024, με τους ΜακΓκιν (21') και ΜακΤόμινεϊ (87', 90+3') να σκοράρουν.

Η Σκωτία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024. Οι Σκοτσέζοι επικράτησαν 3-0 της Κύπρου και πήραν το πρώτο τους τρίποντο σ' έναν απαιτητικό όμιλο, όπου βρίσκονται επίσης οι Ισπανία, Γεωργία και Νορβηγία.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 21ο λεπτό. Ο Ρόμπερτσον από τα αριστερά της περιοχής έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Τζον ΜακΓκιν με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι Σκοτσέζοι είχαν την απόλυτη υπεροχή με τους Κυπρίους να απειλούν μόνο από μακριά.

Η Σκωτία συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι, με την Κύπρο να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Στο 87ο λεπτό ο ΜακΤόμινεϊ διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του, ενώ ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90+3' με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα, καθώς ο Ιωάννου στο 90+5' είδε την δεύτερη κίτρινη.

ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Πόρτεους, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, Χίκι (79' Πάτερσον), Τζακ (67' Κρίστι), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν, Άρμστρονγκ (67' ΜακΤόμινεϊ), Ανταμς (58' Ντάικς)

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Κουσουλός (46' Σπόλιαριτς), Γκόγκιτς (79' Λοΐζου), Ρομπέρζ, Αντωνίου, Κυριακού (68' Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Λαΐφης, Ιωάννου, Κάστανος (79' Τζιώνης), Πίττας (68' Κακουλής)

Η πρώτη αγωνιστική:

  • Σκωτία - Κύπρος 3-0
  • 21:45 Ισπανία - Νορβηγία
TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ