ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σκόρερ ο Αμανατίδης

Σκόρερ ο Αμανατίδης
Αμανατιδης

Ο Αμανατίδης σκόραρε στην ισοπαλία της Φρανκφούρτης με την Σάλκε. Ήττα για Βέρντερ Βρέμης (vds!)

Στην Φρανκφούρτη μπορεί να μην αναδείχθηκε νικητής στην αναμέτρηση της Αϊντραχτ με την Σάλκε, όμως ο αγώνας είχε ελληνικό χρώμα. Μετά απο ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο η Φρανκφούρτη κατάφερε να προηγηθεί με τον Τοσκί στο 49', όμως η απάντηση απο τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 77' με τον Βέστερμαν.
Οι "αετοί" δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και στο 82' ο Αμανατίδης έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους, όμως ένα λεπτό πριν απο την λήξη του αγώνα ο Βέστερμαν διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 86' ο Γκροσμέλερ.

"Γκέλες" οι πρωτοπόροι
Στο Αννόβερο, η Βέρντερ προηγήθηκε με τον Ρόζενμπεργκ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, καθώς δέχθηκαν τρια γκολ σε οκτώ λεπτά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-1 (13', 21' Χάνκε, 20' αυτ. Μπάουμαν). Ο Ντιέγκο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 3-2 στο 41' και στο 54' ο Ρόζενμπεργκ ισοφάρισε σε 3-3, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 77' πήραν τη νίκη (4-3) με τον Χάνκε να σημειώνει χατ-τρικ. Αυτοί ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Τόμας Σάαφ μετά απο δέκα αγωνιστικές.

Στο Αμβούργο, η τοπική ομάδα δεν κατάφερε να βρει λύση στην αμυντική λειτουργία της Κότμπους και παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν λιγοστές ευκαιρίες, αλλά και αυτές σταμάτησαν πάνω στον τερματοφύλακα της Ένεργκι, Τρέμελ.

Εκτός όμως απο το Αμβούργο και η πρωτοπόρος Μπάγερν "πέταξε" δυο βαθμούς. Οι Βαυαροί ήταν ακίνδυνοι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και οι φιλοξενούμενοι πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό. Η Ντούισμπουργκ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς στο 81' αποβλήθηκε ο Ιντρίσου επειδή επιτέθηκε στον Καν.

Νίκη για Στουτγάρδη, ισοπαλία για Καρλσρούη
Στο Μπόχουμ ο Σέστακ με δυο γκολ χάρισε την ισοπαλία στους γηπεδούχους κόντρα στην Καρλσρούη. Ο Σλοβάκος επιθετικός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του το 19', όμως οι Χαϊνάλ (24') και Φρέϊς (56') έδωσαν προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 59' ο Σέστακ.

Στην Στουτγάρδη, η περσινή Πρωταθλήτρια Γερμανίας μπορεί να μην είχε τον Γκόμες στην διάθεση της, αλλά κόντρα στην Βόλφσμπουργκ φρόντισαν οι Μαρικά (27') και Κακάου (48') να δώσουν καθαρό προβάδισμα στους Σουηβούς. Στο 51' ο Τζέκο μείωσε σε 2-1 για τους "λύκους" και το έβαλε στο παιχνίδι, αλλά τρία λεπτά πριν απο την λήξη του αγώνα ο Χιτσλσμπέργκερ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Συνοπτικά τ' αποτελέσματα
Αμβούργο-Κότμπους 0-0

Αννόβερο-Βέρντερ Βρέμης 4-3 (13', 21', 77' Χάνκε, 20' αυτ. Μπάουμαν - 10', 54' Ρόζενμπεργκ, 41' πεν. Ντιέγκο)
Μπάγερν-Ντούισμπουργκ 0-0

Μπόχουμ-Καρλσρούη 2-2 (19', 59' Σέστακ - 24' Χαϊνάλ, 56' Φρέϊς)
Στουτγάρδη-Βόλφσμπουργκ 3-1 (27' Μαρικά, 48' Κακάου, 87' Χιτσλσμπέργκερ - 51' Τζέκο)
Φρανκφούρτη-Σάλκε 2-2 (49' Τοσκί, 82' Αμανατίδης - 77', 89' Βέστερμαν)

Αννόβερο-Βέρντερ Βρέμης 4-3




Μπόχουμ-Καρλσρούη 2-2































TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ