ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκίτσο με τους Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο να φιλιούνται στο πλαίσιο μουσικού φεστιβάλ

Manchester City's manager Pep Guardiola, left, and Manchester United's manager Jose Mourinho smile ahead of the English League Cup soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, Wednesday, Oct. 26, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's manager Pep Guardiola, left, and Manchester United's manager Jose Mourinho smile ahead of the English League Cup soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, Wednesday, Oct. 26, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ Primavera οι διοργανωτές έβαλαν πόστερ σε έναν τοίχο που δείχνει τους Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο να φιλιούνται.

Η ιδιαίτερη σχέση που ειχαν πάντοτε ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι γνωστή και για μία ακόμα φορά αποτέλεσε πηγή έμπνευσής για κάποιον καλλιτέχνη.

Όπως θα δείτε και στην ανάρτηση που ακολουθεί στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ Primavera, οι διοργανωτές έβαλαν πόστερ σε έναν τοίχο που δείχνει τους δύο προπονητές να φιλιούνται.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά πού συμβαίνει αυτό. Το έχουμε δει και στο παρελθόν με σχετικό γκραφίτι να κοσμεί την Βαρκελώνη.

Όλα τα παραπάνω έχουν εμπνευστεί από το φιλί του τότε γενικού γραμματέα της Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του γενικό γραμματέα του ανεξάρτητου κομμουνιστικού κράτους της Ανατολικής Γερμανίας, Έριχ Χόνεκερ.

Το φιλί του τότε γενικού γραμματέα της Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του γενικό γραμματέα του ανεξάρτητου κομμουνιστικού κράτους της Ανατολικής Γερμανίας, Έριχ Χόνεκερ.
Το φιλί του τότε γενικού γραμματέα της Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του γενικό γραμματέα του ανεξάρτητου κομμουνιστικού κράτους της Ανατολικής Γερμανίας, Έριχ Χόνεκερ. AP PHOTO/HELMUTH LOHMANN/STF


Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο αποθανατίστηκε από τους φωτογράφους της εποχής (1979) και στη συνέχεια αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ρώσο, Ντμίτρι Βρούμπελ ο οποίος δημιούργησε το σχετικό γκραφίτι που έμεινε στην ιστορία μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989.

Το γκραφίτι στο Βερολίνο
Το γκραφίτι στο Βερολίνο 2022 AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN


Μάλιστα, ο Ρώσος καλλιτέχνης είχε ονομάσει το έργο του "Το Φιλί του Θανάτου", ενώ στο κάτω μέρος αναγράφεται η φράση "Θεέ μου βοήθησε με να επιβιώσω από αυτή τη θανάσιμη αγάπη".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ