THE SPORTS ECONOMIST

Σισέ: Στην ατζέντα της Λιλ για αντί-Μπότμαν ο στόπερ του Ολυμπιακού

Ο Παπέ Αμπού Σισέ
Ο Παπέ Αμπού Σισέ PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Έτσι κι αλλιώς έχει ξεχωρίσει στο scouting της Λιλ ο Παπέ Σισέ, ενδεχόμενη όμως άμεση πώληση του Ολλανδού στόπερ Σβεν Μπότμαν, δεν αποκλείεται να μεταβάλλει το timing αλλά και την ιεράρχηση του ενδιαφέροντος των "λιλουά" για τον Σενεγαλέζο στόπερ.

Καταγεγραμμένες οι ματιές της Λιλ στα μέρη μας. Πρόσφατη η επίσκεψη του αθλητικού διευθυντή των πρωταθλητών Γαλλίας, Φρανκ Μπεριά στην Ελλάδα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Δεδομένη η απόφαση των "λιλουά" για πωλήσεις στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το αρνητικό ισοζύγιο των 159 εκατ. ευρώ τις επιβάλλει γι’ αυτό και συγκεκριμένα… ασημικά του δυναμικού τους έχουν μπει στην βιτρίνα. Ήδη παραχωρήθηκε στη Φιορεντίνα ο Τζόναθαν Ικονέ, προτάσεις αναμένονται για τον διεθνή Πορτογάλο μέσο Ρενάτο Σάντσες, ενώ πρόσφατο είναι και το ενδιαφέρον για τον Ολλανδό στόπερ, Σβεν Μπότμαν.

Η Νιουκάστλ φαίνεται πως είναι η πιο έντονα ενδιαφερόμενη για τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό, καταθέτοντας μάλιστα νέα, βελτιωμένη προσφορά στη Λιλ. Πρόθεση των "λιλουά" είναι να τον κρατήσουν ως το τέλος της σεζόν, τα οικονομικά προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουν δεν αφήνουν και ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών. Ειδικά από την στιγμή που και ο ίδιος ο Ολλανδός θέλει να μετακομίσει στην Premier League.

Έτσι κι αλλιώς, μια από τις αναζητήσεις των "λιλουά", κυρίως με ορίζοντα καλοκαιριού, αφορούσε κεντρικό αμυντικό. Ενδεχόμενη πώληση όμως του Μπότμαν θα την μετατρέψει πλέον σε άμεση προτεραιότητα και, το πιθανότερο, με διαφορετική οικονομική δυνατότητα εκ μέρους της Λιλ σε πιθανές προσφορές για τον αντικαταστάτη του.

Πέραν λοιπόν του Μαντί Καμαρά, ο οποίος όντως βρίσκεται μεταξύ των επιλογών του Μπεριά για το κέντρο, αλλά με συγκεκριμένο ταβάνι ως προς το ποσό που είναι διατεθειμένος να δαπανήσει (αν και εφόσον αποφασιστεί γιατί προφανώς ο Αφρικανός μέσος δεν παίζει μόνος του…), ακόμη πιο δυνατά θα "έπαιζε" για τη Λιλ, αυτή τη φορά για την καρδιά της άμυνας της, ένας ακόμη "ερυθρόλευκος", ο Παπέ Σισέ.

Το αφεντικό της Λιλ έχει ξεχωρίσει τον Σενεγαλέζο στόπερ από την περυσινή του θητεία στη Σεντ Ετιέν, τον έχει συμπεριλάβει σε μια λίστα με τους δυνητικούς στόχους του γαλλικού club εν όψει καλοκαιριού, προφανώς όμως αν και εφόσον προκύψει ανάγκη άμεσης ενίσχυσης, τότε το… υπόψη, ενδεχομένως αποκτήσει άμεσο χαρακτήρα.

Δύο τα προβλήματα/περιορισμοί ως προς την υποψηφιότητα του Σισέ για τη Λιλ. Πρώτον, ανεξαρτήτως εσόδων από πιθανές πωλήσεις και ανεξαρτήτως της αύξησης του διαθέσιμου μπάτζετ, οι "λιλουά" εκτιμάται πως δύσκολα μπαίνουν σε διαδικασία υπέρογκης δαπάνης (υπό νορμάλ συνθήκες γύρω στα 10-12 εκατ. ευρώ διαθέτουν), ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος "περπατώντας" πλέον στα 27 του, δεν έχει ιδιαίτερη μεταπωλητική αξία.

Και δεύτερον, ο ανταγωνισμός που στη Λιλ γνωρίζουν πως υπάρχει για τον Σισέ (και από άλλες γαλλικές ομάδες, αλλά όχι μόνο…) και ανεξαρτήτως πως και πότε θα μεταφραστεί σε προτάσεις στον Ολυμπιακό, επιτρέπει και στους "ερυθρόλευκους" να κρατάνε ψηλά την τιμή του, αλλά και στον ίδιο να έχει τη δυνατότητα επιλογής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το βασικό κρατούμενο είναι πως ο Σισέ βρίσκεται μεταξύ των επιλογών των πρωταθλητών Γαλλίας για την ενίσχυση στην καρδιά της άμυνας τους, η οποία έτσι κι αλλιώς θα προκύψει, είτε άμεσα σε ενδεχόμενη πώληση του Μπότμαν, είτε το προσεχές καλοκαίρι.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ