CHAMPIONS LEAGUE

Σιμεόνε: "Λεγόμαστε Ατλέτικο, τίποτα δεν είναι απίθανο"

Atletico's head coach Diego Simeone sits on the bench during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Atletico's head coach Diego Simeone sits on the bench during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ψύχραιμος στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ήττα της Ατλέτικο με 3-0 από τη Ρεάλ, υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες του θα διεκδικήσουν "τις ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης".

Ο τεχνικός της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, δεν έχασε την πίστη του στην ομάδα, παρά την ήττα με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό Champions League με αντίπαλο τη Ρεάλ, ενώ επέρριψε ευθύνες στη διαιτησία.

Ο Αργεντινός προπονητής σχολίασε το οφσάιντ στο πρώτο τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, υποστηρίζοντας: "Δεν έχει σημασία να πούμε εμείς εάν ήταν μπροστά ή πίσω, ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει. Παθητικό οφσάιντ; Όχι. Είναι κανονικό οφσάιντ, το είδα πάνω στη φάση, αλλά ο διαιτητής έδειξε γκολ".

Αναφορικά με την αναμέτρηση, ο Σιμεόνε δήλωσε: "Το 1ο ημίχρονο δεν αντικατόπτριζε τις δύο ομάδες. Υπήρξε αίσθηση κινδύνου, βρήκαν το γκολ, είχαμε μία καθαρή ευκαιρία με τον Κεβίν Γκαμεϊρό που έσωσε ο Κέιλορ Νάβας. Στο 2ο ημίχρονο είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχαμε τις ευκαιρίες για γκολ και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που αφήσαμε. Μας έκαναν μεγάλη ζημιά. Αφήνουμε πίσω μας αυτόν τον αγώνα, πρέπει να σκεφτούμε το παιχνίδι του Σαββάτου. Μερικές φορές συμβαίνουν αναπάντεχα πράγματα στο ποδόσφαιρο και γι' αυτό είναι όμορφο. Νομίζω ότι υπάρχουν ελπίδες ακόμη".

Ρωτήθηκε, μάλιστα, γιατί δεν έδωσε οδηγίες στα τελευταία λεπτά του αγώνα, απαντώντας ότι "δεν είχα οδηγίες στο τέλος".

Ένα από τα προβλήματα ενόψει του αγώνα ήταν η θέση του δεξιού μπακ, αφού οι τραυματισμοί ανάγκασαν τον Σιμεόνε να βάλει σε αυτήν τη θέση τον Λικά Ερναντέζ. "Τα πήγε καλά σε μία θέση που δεν την κατέχει", πρόσθεσε ο Αργεντινός προπονητής.

Όσο για τα συναισθήματα που υπάρχουν στα αποδυτήρια της Ατλέτικο, σημείωσε: "Πρέπει να ανασυνταχθούμε, το Σάββατο υπάρχει ένα παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι υπέροχο, είναι απίθανο κι έχει ανέλπιστα πράγματα. Είναι υπέροχο. Μέχρι την τελευταία στιγμή, εμείς θα αγωνιζόμαστε".

Για το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αξιοποίησε τις ευκαιρίες της, απάντησε: "Το ποδόσφαιρο είναι ό,τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Τώρα πηγαίνουμε να κοιμηθούμε, να ξεκουραστούμε και να διεκδικήσουμε όποιες πιθανότητες έχουμε, ακόμα κι αν είναι ελάχιστες, για να προκριθούμε στον τελικό".

Ο 47χρονος προπονητής άφησε το καλύτερο για το τέλος, στην ερώτηση εάν είναι "πιο πολύ απογοητευμένος ή εκνευρισμένος": "Έχω ένα αίσθημα ηρεμίας, περισσότερο από ποτέ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το αδύνατο. Όμως λεγόμαστε Ατλέτικο Μαδρίτης και είμαστε ικανοί να το κάνουμε".

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ