ΓΑΛΛΙΑ

Σίφουνας η Λυών 3-2 στο Παρίσι

Σίφουνας η Λυών 3-2 στο Παρίσι
nancymetz

Άνετη και ωραία η Λυών 3-2 την Παρί στην πρωτεύουσα. Μεγάλο διπλό η Ρεν που προκάλεσε νέα ήττα για τη Λανς και μάλιστα μέσα στο Φελίξ Μπολάρ. Οδυνηρές ήττες για Μαρσέιγ και Λιλ το Σάββατο

Η Λυών μπήκε στο ματς με διάθεση να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, ενώ η Παρί φάνηκε περισσότερο ορεξάτη για να επιτεθεί, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ζητούσε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο Championnat κι ενώ ήδη διανύουμε τη 12η αγωνιστική.
Η όρεξη πάντως των πρωτευουσιάνων να παίξουν μπάλα σκόνταφτε στην αγωνιστική τους κατωτερότητα μιας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ροτέν και του Ντιανέ, το μόνο που είχε να επιδείξει η ομάδα του Λε Γκεν στο πρώτο μέρος ήταν ένας μακρινός κεραυνός του Γιέπες που πέρασε λίγο έξω.

Η Λυών είχε ελαφριά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, έγινε όμως πραγματικά απειλητική για πρώτη φορά μετά το ημίωρο όταν ένα από τα γνωστά σλάλομ του νεαρού της σολίστα Μπενζεμά κατέληξε σε όμορφο πλασέ που πέρασε λίγο άουτ.

Όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου χωρίς τέρματα, όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση ένας άλλος νεαρός και πολλά υποσχόμενος σολίστας των λυωνέ, που όπως και ο Μπενζεμά έχει την τελευταία περίοδο αποσπάσει την προσοχή συλλόγων όπως η Άρσεναλ. Ο Μπεν Αρφά ήταν αυτός που στο 41' έκανε το 0-1 για να ξαναχτυπησει τρία λεπτά αργότερα για το 0-2 εκμεταλλευόμενος μια προσπάθεια του Μπενζεμά και την απόκρουση του Λαντρό που του σέρβιραν τη μπάλα για να δώσει προβάδισμα δυο γκολ στους λυωνέ.

Ο πιτσιρικάς λίγο έλειψε να κάνει το 0-3 με την έναρξη της επανάληψης, όμως κούρασε τη μπάλα με εξτρα προσποιήσεις, ενώ στο 51' είχαμε μια αποβολή που άλλαξε τη ροή του ματς και έδωσε ελπίδες στους πρωτευουσιάνους. Ο Άντερσον ανέτρεψε τον Ντιανέ και αντίκρυσε απευθείας κόκκινη αφήνοντας τους λυωνέ με δέκα και "αναγκάζοντας" τον Λε Γκεν να περάσει στο ματς τον Παουλέτα προκειμένου να γεμίσει την επίθεση της Παρί και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του.

Ο Παουλέτα που είναι φέτος παροπλισμένος δε χρειάστηκε παρά πέντε λεπτά για να αποδείξει πως η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται εύκολα. Μπορεί να χρειάστηκε και τύχη για να δει το γκελαριστό του σουτ από την μικρή περιοχή να βρίσκει δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως απέδειξε πως έχει αίσθηση του γκολ και είναι άριστος επιθετικός περιοχής.

Η Λυών πάντως δεν πτοήθηκε από το γκολ και πρόλαβε στο πεντάλεπτο 60-65 να χάσει δυο κλασσικότατες ευκαιρίες για να κάνει 3 τα τέρματά της, όμως Ζουνίνιο και Γκοβού που βγήκαν φάτσα με τον Λαντρό δεν κατάφεραν να τον νικήσουν στέλνοντας αμφότεροι τη μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν μετά το 65' να οπισθοχωρούν πάντως δίνοντας χώρο στην Παρί που ξεθάρρευε και πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς να χάσει πάντως την κλασσική ευκαιρία. Ο Περέν άλλαξε στο 75' τον σκόρερ της Λυών Μπεν Αρφά για να περάσει στο ματς τον Ρεβεγιέρ σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα κεκτημένα, αφαιρόντας όμως με τον τρόπο αυτό τις επιθετικές αρετές που είχε δείξει η Λυών μέχρι εκείνο το σημείο.

Tελικά όμως οι λυωνέ χρειάστηκαν μια υποδειγματική αντεπίθεση έξι λεπτά πριν από το τέλος για να σφραγίσουν τη νίκη τους, όταν ξεδιπλώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και οργάνωση και ο Γκοβού ήταν ο τελικός αποδέκτης κάνοντας το 1-3 τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα.

Οι ισορροπίες του αγώνα πήγαν να διαταραχτούν όταν και πάλι ο Παουλέτα βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή κάνοντας το 2-3, όμως η Παρί δεν κατάφερε κάτι περισσότερο αν και πάλι ο Πορτογάλος έχασε μια καλή ευκαιρία στην εκπνοή.

Μεγάλο διπλό η Ρεν στο Φελίξ Μπολάρ

Μεγάλο διπλό η Ρεν που προκάλεσε νέα ήττα για τη Λανς και μάλιστα μέσα στο Φελίξ Μπολάρ αφού η ομάδα του Παπέν αν και προηγήθηκε στις αρχές του πρώτου μέρους με τον Μοντερούμπιο δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ και η ομάδα της Βρετάνης έκανε ένα ακόμα διπλό.

Η κατρακύλα της ομάδας του Παπέν δεν έχει τελειωμό με τους λανσουά να διάγουν μια από τις χειρότερες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας τους και να μην μπορούν να αποσπάσουν βαθμούς βολοδέρνοντας στις χαμηλές θέσεις του πίνακα.

Αντίθετα η Ρεν προελαύνει με αξιοθαύμαστες εκτός έδρας επιδόσεις και βρίσκεται σε απόσταση βολής από τις κορυφαίες θέσεις του Championnat. Ισόπαλο το ματς Λε Μαν-Τουλούζ αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα που πήραν στα μέσα της επανάληψης με την ομάδα του Ελί Μπο να κλέβει το βαθμό λίγα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Οδυνηρές ήττες για Μαρσέιγ και Λιλ αφού η πρώτη χάρισε το πρώτο τρίποντο στη Σοσό στο Μπονάλ, ενώ η δεύτερη συνετρίβη με 0-3 στο Μετροπόλ από το Στρασβούργο

Η Μαρσέιγ για ένα ακόμα ματς στο Championnat δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς αφού ηττήθηκε με 2-1 από τη Σοσό στο Μπονάλ, με τους σοσιαλέν να πετυχαίνουν μετά από 11 αγωνιστικές την πρώτη τους νίκη μπροστά στο κοινό τους.

Οι Μασσαλοί μπήκαν φουριόζοι στο ματς μετά την επικράτηση επί της Λανς στο Βελοντρόμ και της χρήσιμης ισοπαλίας επί της Πόρτο για το Champions League και προηγήθηκαν με τον Νιάγκ μόλις στο 9'. Κάπου εκεί έμειναν και από εύνοια της τύχης αφού η Σοσό χάρις σε δυο αυτογκόλ των Μασσαλών κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φτάσει στην πρώτη της εντός έδρας νικη με 2-1. Μοιραίοι για την ομάδα του Γκέρετς οι Ζουμπάρ και Μπονάρ που χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η Λιλ του Πιέλ φαίνονταν να έχει πάρει τα πάνω της μετά το εμφατικό 3-0 επί της Βαλενσιέν στο ντέρμπι του βορρά, βρήκε όμως το μάστορά της στα χέρια του Στρασβούργου που για ένα ακόμα ματς αποδείχθηκε φονικό εκτός έδρας. Μετά το διπλό στο Σιμφοριέν επί της Μετς το Στρασβούργο άλωσε το Μετροπόλ με το ευρύ 0-3 αφήνοντας στη Λιλ πικρή γευση και αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Πιέλ έχει καταφέρει να βρει τις λύσεις μετά τις πολλές και σημαντικές καλοκαιρινές αποχωρήσεις από την ομάδα.

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Σεντ Ετιέν και Οσέρ στο Ζοφρουά Γκισάρ με την ομάδα του Φερναντέζ να κατακτά τον πρώτο της εκτός έδρας πόντο και τους στεφανουά να μην καταφέρνουν να κεφαλοποιήσουν το σερί των δυο σερί νικών με μια τρίτη.

Η Μπορντό έμεινε λίγο μετά το ημίωρο πίσω στο σκορ με 0-1 από τη Βαλενσιέν όμως πρόλαβε χάρις στο πέναλτι του Ζουσιέ 3 λεπτά αργόρερα να ισοφαρίσει για να πάρει προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με τον Μπεγιόν, με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους και να επαναφέρει τους Γιρονδίνους στα τρίποντα μετά από ένα κακό σερί αποτελεσμάτων, το οποίο ίσχυε και για τη Βαλενσιέν που ομως δεν κατάφερε να αλλάξει στο Σαμπαν Νταλμάς, παραμένοντας για ένα ακόμα ματς χωρίς νίκη.

Τρίποντο δεν είδε ούτε η Μονακό του Ρικάρντο κόντρα στη νεοφώτιστη Καέν παρά το γεγονός πως έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω. Η ομάδα του πριγκηπάτου διέρχεται κρίσης και δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό εδώ και πολλές αγωνιστικές όταν και μετρούσε 4 σερί τρίποντα. Η Καέν από την άλλη κατάφερε να παραμείνει αήττητη για τέταρτο σερί ματς και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία παίρνοντας βαθιά ανάσα στη μάχη κατά του υποβιβασμού.

Iσόπαλο χωρίς τέρματα το ντέρμπι Μετς-Νανσί

Η Νανσί ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στην έδρα της Μετς, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την συντριπτική της υπεροχή σε κατοχή και τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ με αποτέλεσμα το ντέρμπι στο Σιμφοριέν να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα

H Nανσί που προέρχονταν από την πρώτη της εντός έδρας ισοπαλία σταματώντας ένα απόλυτα νικηφόρο σερί, μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι με τη Μετς και κυριάρχησε στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Οι παίκτες του Κορέα με τον αέρα της βαθμολογικής τους συγκομιδής διατηρούσαν άνετα την υπεροχή και κυκλοφορούσαν τη μπάλα, χωρίς όμως να μπορέσουν να φτιάξουν την κλασσική ευκαιρία.

Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λέπτο έφτασε στο συντριπτικό 63% για τους φιλοξενούμενους με την ουραγό Μετς να αμύνεται σθεναρά και να προσπαθεί να κλείσει τα ατού της Νανσί, κάτι που κατάφερε με σχετική επιτυχία, χωρίς όμως παράλληλα να μπορέσει να κάνει οτιδήποτε στον επιθετικό τομέα. Γκαβανόν, Κιμ και Άτζ είχαν τις καλύτερες στιγμές για τη Νανσί που με τη συνολική της απόδοση δικαιούνταν ένα τέρμα, που δεν ήρθε λόγω της αδυναμίας της στην τελική προσπάθεια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η Μετς έδειξε σημάδια ζωής και εκμεταλλευόμενη κάποια αβίαστα λάθη της ομάδας του Κορέα κατάφερε με λιγότερη προσπάθεια να διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, με το ημίχρονο να λήγει τελικά χωρίς τέρματα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, χωρίς όμως να φτιάξουν τη μεγάλη ευκαιρία, ενώ η ομάδα του Κορέα υπαναχώρησε και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου μέχρι το 65' την εστία της Μετς. Όσο περνούσε ο χρόνος το ματς γίνονταν όλο και σκληρότερο με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει 3 κίτρινες μέσα σε 6 μόλις λεπτά.

Στο 72 η Νανσί έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φορτουνέ από πλεονεκτική θέση, όμως ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δεν έκανε καλό κοντρόλ και χαράμισε ένα σχεδόν σίγουρο γκολ που θα έβαζε μπροστά την ομάδα του. Λίγο αργκότερα ο Γκουεμό που είχε περάσει σαν αλλαγή για τη Νανσί έχασε κι άλλη καλή φάση μετά από ασίστ του Κιμ καθώς η Νανσί άρχισε να αυξάνει κι άλλο την πίεση για το γκολ της νίκης.

To πρέσσινγκ της Νανσί συνεχίστηκε καταιγιστικό μέχρι τέλους, όμως το γκολ δεν ήρθε και έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στη Ligue 1 έχουν ως εξής:

Σάββατο 27/10 21:00

Mετς-Νανσί 0-0
Moνακό-Καέν 0-0
Σεντ Ετιέν-Οσέρ 0-0
Λοριάν-Νις 0-0
Σοσό-Μαρσέιγ 2-1 (Ζουμπάρ αυτ. 31', Μπονάρ αυτ. 51' - Νιάνγκ 9')
Μπορντό-Βαλενσιέν 2-1 (Zουσιέ πεν. 37', Μπεγιόν 45' - Ντιαβαρά αυρ. 34')
Λιλ-Στρασβούργο 0-3 (Μουλουνγκουί 36', Ροντρίγκο 41', Γιόχανσεν 68')

Κυριακή 28/10 21:00

Λανς-Ρεν 1-2 (Moντερούμπιο 50' - Βιλτόρ 58', Λερουά 78')
Λε Μαν-Τουλούζ 1-1 (Σεσενιόν 60' - Ντιεζέ 81')
Παρί-Λυών 1-2 (Παουλέτα 57', 91' - Mπεν Αρφά 40', 43', Γκοβου 84')

Παρί-Λυών 2-3



















Όλα τα γκολ από τα Λανς-Ρεν και Λε Μαν-Τουλούζ



Μετς-Νανσί 0-0



Σοσό-Μαρσέιγ 2-1







Λιλ-Στρασβούργο 0-3







Μπορντό-Βαλενσιέν 2-1


































































































































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ