ΑΡΗΣ

"Η πιο μεγάλη νίκη"

"Η πιο μεγάλη νίκη"
INTIME SPORTS

Η νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του Μιχάλη Σηφάκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "ArisFM", ο τερματοφύλακας των «κίτρινων» αναφέρθηκε στην συγκλονιστική βραδιά στο "Βιθέντε Καλντερόν", για τον αγώνα με την Ρόζενμποργκ, τις διαφορές στην απόδοση της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη και για το γούρι του.

" Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και να προσγειωθούμε. Η χθεσινή νίκη, ήταν η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Στο χθεσινό παιχνίδι δεν κάναμε την ίδια εμφάνιση με αυτή που κάναμε κόντρα στην Μπάγερ, αλλά οι ευκαιρίες μας έγιναν γκολ.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που από το κέντρο και μπροστά είναι κίνδυνος-θάνατος. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και τα δύο γκολ που δεχθήκαμε και σε εκείνο το σημείο κάναμε ένα κακό 15λεπτό, αλλά ξέραμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση.

Αυτό που έμενε ήταν να κάνουμε οργανωμένη άμυνα και να βγούμε γρήγορα στην επίθεση. Μπορεί τα δυο γκολ να προήλθαν από στημένη φάση, αλλά αυτό σημαίνει ότι η ομάδα λειτούργησε σωστά στην αντεπίθεση. Είμαι, πάντως, πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα.

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια η ομάδα είναι πολύ καλή αμυντικά και οι παίκτες έχουν πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ τους. Σε όλα αυτά τα ματς, οι συμπαίκτες μου λειτουργούν άψογα και αφήνουν ελάχιστα για μένα".

Για την μπλούζα που φορούσε κάτω από την φανέλα: " Μου έφεραν γούρι μάλλον! Πρώτη φορά φόρεσα αυτή την μπλούζα, είναι η αλήθεια. Χθες ήταν πολύ έντονη η συγκίνηση, γιατί υπήρχε πίεση, αλλά και θέληση. Από τη στιγμή της κλήρωσης, όλοι μας είχαν ξεγραμμένους και με την πρώτη νίκη επί της Ατλέτικο, καταφέραμε να είμαστε μέσα στον όμιλο και να στεκόμαστε επάξια απέναντι σε ομάδες μεγαθήρια".

Για την συνέχεια: " Το μόνο σίγουρο, είναι ότι τέτοιου είδους ομάδες μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, γι’ αυτό και οι παίκτες της Ρόζενμποργκ θα έρθουν στην Ελλάδα για ένα καλό αποτέλεσμα. Εμείς, όμως, πρέπει να κρατήσουμε το αήττητο της έδρας μας και να πάρουμε τους βαθμούς, ώστε να είμαστε στην επόμενη φάση".

Για τις διαφορές στην απόδοση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης: " Στο πρωτάθλημα δεν έχουμε παρουσιάσει μέχρι στιγμής το πρόσωπο που θέλουμε. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, όμως. Από εκεί και πέρα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια.

Το δύσκολο για εμάς είναι ότι μας περιμένουν όλες οι ομάδες κλειστές, επομένως δε μας είναι εύκολο να ξεκλειδώσουμε την άμυνά τους. Βλέπουμε ότι μας είναι πιο εύκολο να παίξουμε ποδόσφαιρο στην Ευρώπη με μεγάλες ομάδες, που παίζουν όντως ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στη συνέχεια και να πάρουμε τους βαθμούς στο ματς με την Τρίπολη.

Δε μας ενοχλεί η κριτική, ούτε και μας φοβίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε από τις ομάδες που ξεκίνησε πρώτη απ’ όλες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Είναι δύσκολο να φορμαριστεί μία ομάδα και να δίνει παράλληλα σημαντικά παιχνίδια. Το δύσκολο είναι να κρατήσεις το ρυθμό σου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπήρξε αδιαμφισβήτητα ντεφορμάρισμα στην ομάδα, αλλά αν ήμασταν τυχεροί σε 1-2 παιχνίδια, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη και τώρα θα είχαμε άλλη ψυχολογία.

Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να κρατηθεί φορμαρισμένη όλη η χρονιά. Το θέμα είναι ότι η ομάδα πρέπει να βρει τον εαυτό της, γιατί εμείς οι ίδιοι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Ξέρουμε να παίζουμε καλή μπάλα και το αποδείξαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ