LA LIGA

Σεβίλλη - Ρεάλ 2-3: Απίθανη ανατροπή στην Ανδαλουσία και φουλ για τίτλο

Ο Ροντρίγκο της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σεβίλλη για τη La Liga 2021-2022 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Κυριακή 17 Απριλίου 2022
Ο Ροντρίγκο της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σεβίλλη για τη La Liga 2021-2022 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Κυριακή 17 Απριλίου 2022 © 2022 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο ντέρμπι κορυφής της La Liga, όμως επέστρεψε και με γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στις καθυστερήσεις, πήρε τη νίκη 3-2 απέναντι στη Σεβίλλη στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν".

Η Σεβίλλη σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, όμως απέναντι σε αυτήν τη Ρεάλ, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το 2-0 μετατράπηκε σε 2-3 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" για την 32η αγωνιστική της La Liga, με τον Καρίμ Μπενζεμά να ολοκληρώνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις και οι "μερένγκες" περισυνέλεξαν ακόμα τρεις βαθμούς στην πορεία τους προς το φετινό τίτλο.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, με μεγάλη ένταση, αλλά χωρίς τις πολλές καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Για να σημειωθεί το πρώτο γκολ του αγώνα χρειάστηκε ένα υπέροχο φάουλ του Ίβαν Ράκιτιτς στο 21', μόλις το 5ο που δέχεται ο Τιμπό Κουρτουά σε όλη την καριέρα του στη La Liga. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μία γρήγορη επίθεση ο Έρικ Λαμέλα διπλασίασε τα τέρματα των Σεβιγιάνων, που πήραν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, αν και στο τέλος του ημιχρόνου έχασαν τον Αντονί Μαρσιάλ με τραυματισμό (σε μαρκάρισμα όπου ο Εντουαρντό Καμαβινγκά έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη και τελικά δεν καταλογίστηκε ούτε φάουλ).

Ο Κάρλο Αντσελότι έριξε στον αγώνα τον Ροντρίγκο αντί του Καμαβινγκά και έστειλε πιο πίσω τον Φεντερίκο Βαλβέρδε. Ο αντίκτυπος του Βραζιλιάνου επιθετικού έγινε αισθητός τέσσερα λεπτά αργότερα, αφού μείωσε το σκορ σε 2-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ρεάλ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ολοένα και περισσότερο για το γκολ. Οι αλλαγές του Τζούλεν Λοπετέγκι δεν είχαν αποτέλεσμα (Λούντβιγκ Αουγκούστινσον, Νεμάνια Γκούντελ και Λούκας Οκάμπος) και στο 76' ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ δεν μέτρησε λόγω χεριού του Βραζιλιάνου, όμως με το παιχνίδι να έχει μεταφερθεί εξ ολοκλήρου έξω από την περιοχή της Σεβίλλης, το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Στο 82', η δεύτερη αλλαγή του Αντσελότι χρειάστηκε ακόμη λιγότερο χρόνο για να σκοράρει. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Νάτσο με σουτ έκανε το 2-2 και "πάγωσε" τις κερκίδες. Σαν να μην έφτανε αυτό, η πίεση της Ρεάλ έφερε και την ανατροπή. Επέλαση του Ροντρίγκο από δεξιά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, "κόψιμο" στον Μπενζεμά, ο οποίος από κοντά έκανε το 3-2.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Ακούνια (62' Γκούντελ), Χορδάν, Ράκιτιτς, Γκόμες (46' Τόρες), Λαμέλα (72' Οκάμπος), Μαρσιάλ (41' Μιρ), Κορόνα (62' Αουγκούστινσον)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Βάθκεθ (81' Νάτσο), Μόντριτς (81' Ασένσιο), Καμαβινγκά (46' Ροντρίγκο), Κρόος, Βαλβέρδε, Μπενζεμά (90+5' Ντίαθ), Βινίσιους

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ