ΣΕΒΙΛΛΗ

Σεβίλλη: Ο Βίκτορ Όρτα διάδοχος του Μόντσι

Ο Όρτα σε συνέντευξη του
Ο Όρτα σε συνέντευξη του PRINT SCREEN

Ο Μόντσι άφησε τη Σεβίλλη για την Άστον Βίλα και στη θέση ενός εκ των κορυφαίων τεχνικών διευθυντών επέστρεψε ο Βίκτορ Όρτα ο οποίος είχε οδηγήσει στο παρελθόν τους Ισπανούς σε επιτυχίες.

Ο Μόντσι άφησε τη Σεβίλλη μετά την κατάκτηση του φετινού Europa League για την Άστον Βίλα και την Premier League και στη θέση ενός εκ των κορυφαίων τεχνικών διευθυντών στο σύλλογο της Ανδαλουσίας επέστρεψε ο 45χρονος Βίκτορ Όρτα ο οποίος είχε οδηγήσει στο παρελθόν την ομάδα σε επιτυχίες σε Ισπανία και Ευρώπη.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Ο Βίκτορ Όρτα (Μαδρίτη, 1978) ήταν πάντα παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Αν και σπούδασε Χημεία, οι γνώσεις του για το διεθνές ποδόσφαιρο σήμαιναν ότι ξεκίνησε αρχικά ως αθλητικός δημοσιογράφος, πριν εργαστεί δίπλα σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Το 2005, ο Κάρλος Σουάρες, ο Πρόεδρος της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, του πρόσφερε μια πλήρη αλλαγή καριέρας για να γίνει ο αθλητικός διευθυντής της.

Εντάχθηκε στη Σεβίλλη ένα χρόνο αργότερα ως τεχνικός Διευθυντής, ακριβώς τη στιγμή που η ομάδα άρχισε να κατακτά τρόπαια, ξεκινώντας από την επιτυχία στο Κύπελλο UEFA στο Αϊντχόφεν. Στην πρώτη του περίοδο στον σύλλογο, η ομάδα κέρδισε δύο Κύπελλα UEFA, ένα Σούπερ Καπ UEFA, δύο Copa Del Rey και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας ενώ βοήθησε τη δεύτερη ομάδα να φτάσει στη δεύτερη κατηγορία.

Έφυγε από τον σύλλογο το 2013 για να ενταχθεί στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με τη ρωσική ομάδα να τερματίζει δεύτερη στο πρωτάθλημα και να φτάνει στους 16 του UEFA Champions League. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ισπανία για να αναλάβει το ρόλο στην Έλτσε, η οποία κατάφερε να μείνει άνετα, αλλά τελικά υποβιβάστηκε λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Στη συνέχεια, ο Όρτα μετακόμισε στην Αγγλία, και έγινε αθλητικός διευθυντής της Μίντλεσμπρο ο οποίος κέρδισε την άνοδο στην Premier League με την πρώτη προσπάθεια τη σεζόν 2015/16, αλλά επέστρεψε αμέσως στη δεύτερη κατηγορία.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ, Λιντς Γιουνάιτεντ, πριν από τη σεζόν 2017/18. Τους βοήθησε να επιτύχουν την επιστροφή τους στην κορυφαία κατηγορία μετά από δεκαέξι χρόνια στην Τσάμπιονσιπ και τη Λιγκ 1, αφού έφερε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στον σύλλογο ως προπονητής της πρώτης ομάδας.

Η Λιντς τερμάτισε στο πρώτο μισό την πρώτη της σεζόν, με καλή πορεία στην ένατη θέση, αλλά στη συνέχεια τερμάτισε 17η τη σεζόν 2021/22 και υποβιβάστηκε την περασμένη σεζόν. Ο Όρτα έφυγε από τον σύλλογο λίγες εβδομάδες πριν επιβεβαιωθεί ο υποβιβασμός, μετά από έξι σεζόν στο τιμόνι".

TAGS ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ