LA LIGA

Σεβίλλη - Ατλέτικο 2-1: Ο Οκάμπος είχε τα κλειδιά της νίκης

Ο Ιβάν Ράκιτιτς πανηγυρίζει γκολ της Σεβίλλης κόντρα στην Ατλέτικο σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου 2021
Ο Ιβάν Ράκιτιτς πανηγυρίζει γκολ της Σεβίλλης κόντρα στην Ατλέτικο σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου 2021 @2021 ANGEL FERNANDEZ/AP IMAGES

Σε ένα δραματικό ματς που έλαβε χώρα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" και κρίθηκε από γκολ του Οκάμπος στο 88ο λεπτό, η Σεβίλλη πήρε σπουδαίο τρίποντο με 2-1 επί της Ατλέτικο που την εδραίωσε στην 2η θέση και στο +4 από την 3η Μπέτις.

Η μεγάλη μονομαχία της Σεβίλλης με την Ατλέτικο το βράδυ του Σαββάτου για την 18η αγωνιστική της La Liga είχε γκολ, ένταση, πάθος καθώς και ένα συναρπαστικό φινάλε, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το τρίποντο με 2-1 χάρη στο νικητήριο γκολ του Οκάμπος στο 88ο λεπτό και να κρατούν γερά την 2η θέση.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τους Ανδαλουσιανούς στο πρωτάθλημα, όλες τους με ένα γκολ διαφορά (είχαν προηγηθεί το 1-0 εντός έδρας με Βιγιαρεάλ και το 1-0 εκτός με Αθλέτικ Μπιλμπάο) ενώ στον αντίποδα η πρωταθλήτρια υπέστη τρίτη διαδοχική ήττα στη La Liga μετά από αυτές απέναντι στην Μαγιόρκα (1-2 εντός) και στη συμπολίτισσα Ρεάλ (0-2 εκτός) κάτι που συνέβη για πρώτη φορά με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της (είχε συμβεί τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2011 επί εποχής Κίκε Σάντσεθ Φλόρες).

Όσον αφορά στα της αναμέτρησης, η Σεβίλλη πήρε κεφάλι στο σκορ από το 7ο λεπτό, με τον Ράκιτιτς να εκτελεί τον Όμπλακ με βολίδα εκτός περιοχής και να φτάνει τα 5 γκολ στην καριέρα του απέναντι στους ροχιμπλάνκος, πανηγυρίζοντας παράλληλα το πρώτο γκολ του με σουτ εκτός περιοχής μετά από τις 23 Οκτωβρίου 2017, που ήταν απέναντι στην Ρεάλ στο Μπερναμπέου.

Η ισοφάριση ήρθε στο 33ο λεπτό από τους Μαδριλένους, με κεφαλιά του Φελίπε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεμάρ από τα δεξιά, με το γκολ αυτό να είναι το 35ο φετινό για την "Ατλέτι" σε επίσημους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και την πρωταθλήτρια να είναι μάλιστα η μοναδική ομάδα της La Liga που δεν έχει μέχρι στιγμής Ισπανό σκόρερ.

Ωστόσο, το μεγάλο ματς έμελε να κριθεί στο φινάλε. Συγκεκριμένα στο 88ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς από τα δεξιά και κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στο δρόμο του Οκάμπος που με δυνατό σουτ νίκησε τον Όμπλακ και έγραψε το 2-1 για την ομάδα του Λοπετέγκι μέσα σε αποθέωση από το εκστασιασμένο κοινό των γηπεδούχων.

Εντυπωσιάζει δε το γεγονός πως η Ατλέτικο μετράει ήδη 9 γκολ στο παθητικό της στο φετινό πρωτάθλημα μέσα από στημένες φάσεις, με τα 3 εξ αυτών να έχουν προέλθει από εκτελέσεις κόρνερ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Μοντιέλ (29' Γκουντέλ), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεκίκ, Χορδάν (54' Ακούνια (85' Αουγκούστινσον), Ντιλέινι, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Ρομέρο (54' Μιρ), Γκόμες (84' Μουνίρ)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Κοντογκμπιά, Ερμόσο, Μάρκος Γιορέντε (40' Ντε Πάουλ), Κόκε, Λεμάρ, Καράσκο, Κορέα (46' Φέλιξ), Σουάρες (57' Κούνια)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ