ΙΤΑΛΙΑ

Serie A: Καταιγιστικές Μίλαν και Ρόμα, έκαναν το 2 στα 2 με τεσσάρες

Ο Ζιρού πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, αφού σκόραρε κόντρα στην Κάλιαρι
Ο Ζιρού πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, αφού σκόραρε κόντρα στην Κάλιαρι © 2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Μίλαν και Ρόμα ξέσπασαν απέναντι σε Κάλιαρι και Σαλερνιτάνα, με τους ροσονέρι να επικρατούν 4-1 και τους τζαλορόσι με 4-0 αντίστοιχα για τη 2η αγωνιστική της Serie A, κάνοντας αμφότερες το 2 στα 2.

Η Μίλαν και η Ρόμα διέσυραν τις Κάλιαρι και Σαλερνιτάνα αντίστοιχα για τη 2η αγωνιστική της Serie A, με τους ροσονέρι να επικρατούν με 4-1 των Σαρδηνών και τους τζαλορόσι με 4-0 των νεοφώτιστων στη μεγάλη κατηγορία.

Οι Μιλανέζοι ήταν καταιγιστικοί απέναντι στην Κάλιαρι του Μπάμπη Λυκογιάννη (πέρασε ως αλλαγή στο 75') και μέχρι το 24ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη δεχθεί τρία γκολ. Ο Τονάλι ήταν εκείνος που στο 12' άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά οι Σαρδηνοί αντέδρασαν άμεσα, με τον Ντεγιόλα να ισοφαρίζει στο 15'.

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Μπραχίμ Ντίαθ να γράφει το 2-1. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι συνέχισε την πίεση και βρήκε ξανά δίχτυα στο 24' με ωραίο σουτ του Ολιβιέ Ζιρού μέσα από την περιοχή.

Ο Γάλλος φορ μάλιστα, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ευστόχησε ξανά, αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα, με τους ροσονέρι να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 4-1, που έμεινε και μέχρι το φινάλε του αγώνα στο "Σαν Σίρο".

Στο στάδιο "Αρέκι", η Ρόμα αν και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπέλεκ στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο υπήρξε αποτελεσματική, με τον Πελεγκρίνι να δίνει το προβάδισμα στο 48' και τον Μιχιταριάν πέντε λεπτά αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματα για τους τζαλορόσι.

Στο 69' ο Αμπραχάμ έκανε το 3-0, για να έρθει ξανά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρόμα από την Τσέλσι και να διαμορφώσει στο 79' το τελικό 4-0.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ,Τονάλι (68' Μπενασέρ), Κρούνιτς, Σαλεμάκερς (68' Φλορέντσι), Ντίαθ (85' Μαλντίνι), Λεάο (68' Ρέμπιτς), Ζιρού (90+2' Καστιγέχο)

Κάλιαρι: Ραντούνοβιτς, Καπιτέλι, Γκοντίν, Καρμπόνι, Ναντές, Ντεγιόλα (85' Περέιρο), Μάριν, Στρότμαν (75' Φαρίας), Ενρίκε (75' Λυκογιάννης), Πέντρο, Παβολέτι (85' Κετέρ)

Σαλερνιτάνα: Μπέλεκ, Αγιά, Γκιομπέρ, Ζαροζίνσκι (84' Σιαβόνε), Κέχριντα (68' Ζορτέα), Κουλιμπαλί (56' Σίμι), Ντι Τάτσιο, Όμπι (68' Καπέζι), Ρουτζέρι, Κουλιμπαλί, Μπονατσόλι (84' Κριστόφερσεν)

Ρόμα: Πατρίσιο, Κάρσντορπ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεζ, Βίνα (82' Καλαφιόρι), Κριστάντε, Βερτού (83' Ντιαβάρα), Πέρεθ (78' Σομουρόντοφ), Πελεγκρίνι, Μιχιταριάν (71' Ελ Σααραουί), Έιμπραχαμ (83' Μαγιοράλ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Τα highlights της 2ης αγωνιστικής:

Ουντινέζε - Βενέτσια 3-0

Βερόνα - Ίντερ 1-3

Λάτσιο - Σπέτσια 6-1

Αταλάντα - Μπολόνια 0-0

Γιουβέντους - Έμπολι 0-1

Φιορεντίνα - Τορίνο 2-1

Τζένοα - Νάπολι 1-2

Σασουόλο - Σαμπντόρια 0-0

Μίλαν - Κάλιαρι 4-1

Σαλερνιτάνα - Ρόμα 0-4

Η βαθμολογία της Serie A:

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

TAGS ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ