LIGUE 1

Σεντ Ετιέν - Μαρσέιγ 2-4: Ξέσπασμα πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ τους απέναντι στην Λανς για το γαλλικό League Cup | 22 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ τους απέναντι στην Λανς για το γαλλικό League Cup | 22 Ιανουαρίου 2022 @2022 MICHEL SPINGLER/AP IMAGES

Η Μαρσέιγ βρέθηκε να χάνει από τη Σεντ Ετιέν, όμως βρήκε τον εαυτό της στο 2ο μέρος, έκανε την ανατροπή και νίκησε με 4-2 στο "Ζοφρουά Γκισάρ", πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για το Europa Conference League.

Η Μαρσέιγ έλαβε το δώρο από το ντέρμπι των διωκτών της, Νις και Ρεν, διέλυσε με 4-2 τη Σεντ Ετιέν για την 30ή αγωνιστική της Ligue 1 και ξέφυγε στη μάχη της 2ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Οι Μασσαλοί βρέθηκαν να χάνουν από το μακρινό σουτ του Ντένις Μπουάνγκα μόλις στο 9', όμως οι "στεφανουά" δεν είχαν να παρατάξουν πολλά όπλα παραπάνω. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι και από την εκπνοή του 1ου μέρους άρχισαν να βρίσκουν και τα γκολ.

Ο Ντμιτρί Παγέτ έκανε την αρχή με εκτέλεση πέναλτι, ο Τιμοτέ Κολοτζιεϊτσάκ έκανε την ανατροπή άθελά του με αυτογκόλ, ο Μπαμπά Ντιένγκ έκανε το 3-1 επίσης με πέναλτι λίγο αργότερα και στο 73' ο Αμίν Χαρίτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μασσαλών με κοντινό πλασέ. Το νέο μακρινό σουτ του Λικά Γκουρνά Ντουάτ στο τέλος απλά μείωσε για τους γηπεδούχους.

Η Μονακό πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο Μετς με 2-1 στη μάχη που δίνει για την ευρωπαϊκή έξοδο. Οι Μονεγάσκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά εύστοχοι μόνο στο 2ο μέρος, όταν ο Γουισάμ Μπεν Γεντέρ άνοιξε το σκορ στο 46' με το 18ο φετινό τέρμα του που τον φέρνει επικεφαλής στη λίστα των σκόρερ της κατηγορίας. Ο Ιμπραΐμ Αμαντού ισοφάρισε στο 62' κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως στο 72' ο Μίρον Μπόαντου αποκατέστησε την τάξη.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ