ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σένκεφελντ: "Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Αϊτόρ"

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Ο Μπαρτ Σένκεφελντ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ανέλυσε τι έκανε και τι δεν έκανε σωστά ο ίδιος κι οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού στην ήττα από τη Βιγιαρεάλ και δήλωσε χαρούμενος για την καλή εμφάνιση του Αϊτόρ έπειτα από την ενσωμάτωσή του στην ομάδα.

Δεν είναι απ’ τους τύπους που μιλούν πολύ, αλλά όταν το κάνει τα λόγια του έχουν διπλή και τριπλή αξία και σημασία. Το δικαιούται άλλωστε, όντας πια (μαζί με τον Βασίλη Ξενόπουλο, αλλά και τον Ζέκα που επέστρεψε), ο πιο "παλιός" παίκτης αυτής της γενιάς των παικτών του Παναθηναϊκού, όντας πλέον στον 5ο χρόνο του στο κλαμπ.

Ο "κάπτεν" Μπαρτ Σένκεφελντ ήταν ακριβοδίκαιος μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ στο "Ceramica" κι ανέλυσε ποδοσφαιρικά τι έκαναν και τι δεν έκαναν σωστά ο ίδιος κι οι υπόλοιποι παίκτες του "τριφυλλιού", γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 σ’ ένα ματς που θα έπρεπε βάσει συνολικής εικόνας κι απόδοσης να έχουν διεκδικήσει και να έχουν πάρει κάτι παραπάνω.

"Ξεκινήσαμε αρκετά καλά κι είχαμε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε το χάσαμε λίγο σαν ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε με μεγαλύτερη ένταση. Κι αν πιέσεις με ένταση κι αποτελεσματικά αυτή την ομάδα, κάνει λάθη.

Αν της δώσεις τον χρόνο, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αν όμως, τους βάλεις υπό πίεση θα κάνουν λάθη. Η έντασή μας λοιπόν, ήταν μεγαλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και γι’ αυτό είχαμε τις ευκαιρίες κι εκείνοι έκαναν τόσα λάθη" ,τόνισε αρχικά ο Ολλανδός στόπερ και πρόσθεσε για τον χαρακτήρα "τελικού" που έχει πάρει πλέον ο αγώνας με τη Μακάμπι Χάιφα, για μία θέση στα νοκ-άουτ εισόδου στους "16" του Europa Conference League: "Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πως πρέπει να νικήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αυτός είναι ο στόχος μας".

Ο Σένκεφελντ ρωτήθηκε και για την αντίδραση του Παναθηναϊκού στα τελευταία 30-35 λεπτά κι αν αυτό ήταν ένα καλό "μονοπάτι" κι ο δρόμος για να επανέλθει το "τριφύλλι" στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Και ήταν απόλυτα ξεκάθαρος.

"Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινάμε απ’ την αρχή τους αγώνες μας με την ένταση που δείξαμε κι βγάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί κάναμε σαν ομάδα καλύτερο παιχνίδι και ήμασταν πιο ισορροπημένοι απέναντί τους. Αν τους αφήνεις να παίξουν, έχουν την ποιότητα και δεν χρειάζονται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Έχουν ποιότητα. Αυτό λοιπόν είναι πάντα το ‘κλειδί’ στο παιχνίδι μας. Η ένταση! Διότι όπως είδατε όταν παίζουμε έτσι είμαστε ισοδύναμοι απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες".

Όσο για την επιστροφή του Χουάνκαρ μετά από ενάμιση μήνα απουσίας, αλλά και την πρώτη πολύ καλή εμφάνιση του Αϊτόρ έπειτα απ’ την πλήρη ενσωμάτωσή του στο rotation της ομάδας μετά την περσινή επέμβαση στον χιαστό του; Εκεί ήταν και η μοναδική στιγμή που το συνοφρυωμένο πρόσωπό του χαμογέλασε:

"Είναι πολύ καλό που επέστρεψε ο Χουάνκαρ, που γύρισε καλά ο Αϊτόρ και βρίσκει ξανά το χρόνο συμμετοχής του. Σιγά-σιγά θα ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν για το πώς μπήκε κι έπαιξε τόσο καλά σ’ αυτό το παιχνίδι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ