ΣΚΩΤΙΑ

Σέλτικ - Κιλμάρνοκ 2-0: Ο Γιακουμάκης έσπασε την γκίνια και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του League Cup

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πανηγυρίζει το γκολ στο Σέλτικ - Σαχτάρ | 25 Οκτωβρίου 2022
Ο Γιώργος Γιακουμάκης πανηγυρίζει το γκολ στο Σέλτικ - Σαχτάρ | 25 Οκτωβρίου 2022 PRINT SCREEN

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έψαχνε το πρώτο τέρμα του από τον περασμένο Οκτώβριο και εν μέσω μεταγραφικών Σειρήνων το βρήκε στη νίκη της Σέλτικ με 2-0 επί της Κιλμάρνοκ για τα ημιτελικά του League Cup Σκωτίας.

Το ρολόι έδειχνε το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γιώργος Γιακουμάκης έσπασε μία κατάρα τριών μηνών. Το πρώτο γκολ του από τις 22 Οκτωβρίου διαμόρφωσε το τελικό 2-0 της Σέλτικ κόντρα στην Κιλμάρνοκ στη Γλασκώβη και την έστειλε στον τελικό του League Cup Σκωτίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ντάιζεν Μαέντα είχε ανοίξει το σκορ για τους κατόχους του τροπαίου από το 1ο ημίχρονο ενός ισορροπημένου αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, με τον Άγγελο Ποστέκογλου να ρίχνει στη μάχη τον Έλληνα επιθετικό στο 74' για να κλειδώσει τη νίκη.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, έπειτα από ωραία επίθεση των γηπεδούχων και σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σαμ Γουόκερ απέκρουσε, όμως ο Γιακουμάκης πήρε το ριμπάουντ κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα του και δεχόμενος κίτρινη κάρτα χωρίς να νοιάζεται γι' αυτό, αφού διέκοψε ένα τρίμηνο δίχως γκολ.

Ο 28χρονος διεθνής έφτασε τα οκτώ γκολ σε 27 αγώνες στη σεζόν (έχει και μία ασίστ) και στον τελικό της 26ης Φεβρουαρίου περιμένει το νικητή του Ρέιντζερς - Αμπερντίν.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Σέλτικ - Κιλμάρνοκ 2-0 (18' Μαέντα, 90+5' Γιακουμάκης)
  • 15/01 17:00 Ρέιντζερς - Αμπερντίν
TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ