SERIE A

Σασουόλο - Ίντερ 1-2: Ο Τζέκο μπήκε ως αλλαγή και υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή

Ο Έντιν Τζέκο πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ίντερ
Ο Έντιν Τζέκο πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ίντερ @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Ίντερ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της Σασουόλο όμως η είσοδος του Τζέκο στο ματς στο 57ο λεπτό έφερε τα πάνω-κάτω, με τον Βόσνιο να σκοράρει και να κερδίζει πέναλτι και να οδηγεί την πρωταθλήτρια σε σπουδαία νίκη με 2-1.

Ένα σπουδαίο τρίποντο, και μάλιστα για μία ακόμα φορά τη φετινή σεζόν με ανατροπή μακριά από το Μεάτσα (τρίτη μετά από τα ματς με Βερόνα και Φιορεντίνα) πανηγυρίσε το βράδυ του Σαββάτου (2/10) η Ίντερ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Serie A. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έμεινε πίσω με 0-1 στο ημίχρονο από το εύστοχο πέναλτι του Μπεράρντι στο 22', όμως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την αντεπίθεσή της απέναντι στην Σασουόλο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έντιν Τζέκο.

Ο Βόσνιος μπήκε στο 57' και στο αμέσως επόμενο λεπτό έκανε το 1-1 με κεφαλιά ενώ στο 77' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κονσίλι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει από την άσπρη βούλα, για να εξιλεωθεί για το χαμένο του πέναλτι με την Αταλάντα μία εβδομάδα νωρίτερα και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του.

Η Ίντερ είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπαρέλα, στο 6ο λεπτό όπου το σουτ του πέρασε άουτ και στο 31ο όπου αποκρούστηκε από τον Κονσίλι, με το γκολ να το σημειώνει πάντως η Σασουόλο στη δεύτερη δική της επικίνδυνη επίσκεψη στα μιλανέζικα καρέ (στην πρώτη στο 7ο λεπτό, ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ντεφρέλ).

Ο Μπογκά μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και ανατράπηκε από τον Σκρίνιαρ στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μπεράρντι να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 22ο λεπτό και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Χαντάνοβιτς παρά την προσπάθεια του Σλοβένου να τη σταματήσει (1-0).

Με το 1-0 υπέρ της Σασουόλο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με την ανατροπή να έρχεται ωστόσο για την πρωταθλήτρια στο δεύτερο ημίχρονο, για να ξαναζήσει το πετυχημένο για αυτήν έργο που έζησε φέτος στις έδρες των Βερόνα και Φιορεντίνα. Στο 57' ο Σιμόνε Ιντζάγκι έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές και μία εξ αυτών, ο Έντιν Τζέκο, είχε τα κλειδιά της ανατροπής.

Ο Βόσνιος έκανε το 1-1 ένα μόλις λεπτό μετά την είσοδό του στο χορτάρι του "Mapei Stadium" νικώντας με κεφαλιά τον Κονσίλι μετά από εξαιρετική σέντρα του Πέρισιτς, ενώ στο 77' κέρδισε πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Κονσίλι, για να κάνει το 2-1 για τους νερατζούρι στο 78' ο Λαουτάρο Μαρτίνες με εκτέλεση πέναλτι.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Σασουόλο, η Ίντερ έφτασε τα 12 σερί ματς στο πρωτάθλημα που πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Μούλντουρ, Κίρικες, Φεράρι, Ροζέριο, Λόπες, Φρατέζι (86' Σκαμάκα), Μπεράρντι, Τζούρισιτς (75' Τραορέ), Μπογκά, Ντεφρέλ (64' Ρασπαντόρι)

ΊΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (57' Ντιμάρκο), Ντάμφρις (57' Νταρμιάν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (57' Βιδάλ), Πέρισιτς, Μαρτίνες (89' Ντ'Αμπρόζιο), Κορέα (57' Τζέκο)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Τα highlights των αγώνων:

Σαλερνιτάνα - Τζένοα 1-0

Τορίνο - Γιουβέντους 0-1

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ