ΕΛΛΑΔΑ

Σαρρής: "Δεν γνωρίζω κάτι για την ποινική δίωξη"

Σαρρής: "Δεν γνωρίζω κάτι για την ποινική δίωξη"
INTIME SPORTS

Για την επίσκεψή του στην Τούμπα, το πρόγραμμα του Μισέλ Πλατινί στην Θεσσαλονίκη, την εικόνα που έχει η UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Τι είπε για την ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την ποινική δίωξη που λέγεται ότι του έχει ασκηθεί.

" Θα έρθω στην Τούμπα, δεν έχει αλλάξει κάτι. Εδώ και μήνες ο κ. Πλατινί είχε ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει στις Ομοσπονδίες. Είπαμε να το συνδυάσουμε με το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Διαλέξαμε την Θεσσαλονίκη γιατί θα διεξαχθεί αυτός ο αγώνας. Στην Τούμπα θα βρεθούν και ο πρόεδρος της αλβανικής και της πορτογαλικής Ομοσπονδίας", είπε αρχικά στο "Αθλητικό Metropolis"

" Το βράδυ μετά το ματς θα έχουμε γεύμα στο ξενοδοχείο με τον Ιβάν Σαββίδη. Την επόμενη μέρα ο κ. Πλατινί θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά", τόνισε.

Για το τι εικόνα έχει η UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο: " Δεν υπάρχουν μαύρες λίστες στην UEFA, αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες το ίδιο. Η UEFA παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν καλή εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγχώριες διοργανώσεις. Οταν πέρσι πετύχαμε να κάνουμε τους διακανονισμούς με ποδοσφαιριστές, είχαμε πάρει πρώτα την έγκριση της UEFA. Δέχτηκαν γιατί ξέρουν τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν".

Για τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων: " Τα κριτήρια είναι στάνταρ και δεν αλλάζουν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι οι ποινές για τους μη αδειδοτούμενους να είναι πιο χαλαρές. Σε άλλες Ομοσπονδίες όποιος δεν πάρει άδεια δεν παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εδώ οι ομάδες παίζουν, αυτό το αποφασίζουμε εμείς, τα κριτήρια αδειοδότησης τα αποφασίζει η UEFA. Καλό θα ήταν φέτος να είχαμε πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα".

Για την διαιτησία: " Η διαιτησία είναι το άλλοθι για κάποιον που δεν πετυχαίνει τον στόχο του εντός αγωνιστικού χώρου. Ακόμη και μεγάλες ομάδες το χρησιμοποιούν. Η διαιτησία έχει κάνει βήματα. Χρειάζονται κι άλλα βήματα αλλά η μεγάλη γκρίνια δεν ωφελεί. Νομίζω ότι το κακό κλίμα το δημιουργούμε και λίγο εντέχνως. Και σε άλλα πρωταθλήματα γίνονται λάθη, αλλά δεν δίνεται τέτοια έκταση".

Για την ποινική δίωξη που λέγεται ότι του ασκήθηκε: " Δεν ξέρω, ρωτήστε τον κ. Θωμαϊδη. Εγώ δεν ξέρω τίποτα αν ο κ. Θωμαϊδης γνωρίζει κάτι παραπάνω και τα γράφει αυτά δικαίωμά του".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ