ΙΩΝΙΚΟΣ

Σαρωτικός...

Σαρωτικός...
Ολυμπιακός ομαδική

Ο ΟΣΦΠ διέλυσε με 4-1 τον Ιωνικό σε φιλικό ματς. Πρώτο γκολ για Ντιόγκο, "κατσάδα" σε Λέτο

Ο Κοβάτσεβιτς άνοιξε το σκορ στο 20', ενώ στο 27' η ομάδα της Β' Εθνικής ισοφάρισε με πέναλτι του Φαμπίνιο στο 27'. Στο 33', ο Ντιόγκο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι "έγραψε" το 2-1, ο Γκαλέτι στο 63' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Όσκαρ στο 67'.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με ένα άκρως επιθετικό σχήμα και παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο είδε τους παίκτες του να αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, να χάνουν πολλές ευκαιρίες και να πετυχαίνουν τέσσερα τέρματα.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ήταν ο Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος δείχνει πως φέτος θα είναι η χρονιά του. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε την περισσότερη διάθεση από τους συμπαίκτες του και διακρίθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι, αγωνιζόμενος για 45 λεπτά.

Όσο για τον Ντιόγκο, που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό και έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο (στη δεύτερη παρουσία του με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας), έδειξε μέρος του ταλέντου του. Συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Κοβάτσεβιτς, ενώ έκανε και κάποιες περίτεχνες ενέργειες, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό "παρών" στο γήπεδο της Νεάπολης.

Το μήνυμα του Βαλβέρδε στον Λέτο



Μόλις στο 19ο λεπτό, ο Σεμπαστιάν Λέτο έγινε αλλαγή από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι περισσότεροι υπέθεσαν πως ο Αργεντινός αριστερός μέσος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε απόλυτα το τοπίο, στέλνοντας το μήνυμα στους παίκτες του πως θα αγωνίζονται αυτοί που βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

" Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα στη Νεάπολη.

Όσο για το ματς, ο 44χρονος προπονητής υποστήριξε: " Η ιδέα της διεξαγωγής αυτού του φιλικού ήταν να μην χάσουμε τον ρυθμό μας. Να μην χάσουν τον ρυθμό όχι μόνο οι διεθνείς που έχουν παιχνίδια με τις Εθνικές ομάδες, αλλά και οι υπόλοιποι που είναι εδώ. Πήραν χρόνο συμμετοχής αρκετοί παίκτες κόντρα σε έναν αντίπαλο που θέλαμε να μας κοντράρει".

Αναφορικά με το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος στην Ξάνθη επισήμανε: " Το Σάββατο (13/9) που έρχεται, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μέρα με τη μέρα θα κοιτάμε να είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για Ξάνθη και για την Νόρντζελαντ. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα που δυσκολεύει πολύ τον Ολυμπιακό και εμείς πρέπει να πάμε δυνατά και να παίρνουμε παντού νίκες".

Για τον Ντιόγκο τόνισε: " Μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Έχει ταχύτητα, μπορεί να βάλει γκολ και παίζει και στις δύο θέσεις της επίθεσης".

Για τις λεγόμενες "ρεζέρβες" σχολίασε: " Η περίοδος που έρχεται είναι μεγάλη με πολλές υποχρεώσεις και θα τους χρειαστούμε όλους στη συνέχεια. Παίξανε παίκτες που δεν είχαμε δει πολύ, όπως ο Όσκαρ, ο Γκαλίτσιος, ο Μενδρινός και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στη συνέχεια".

Τέλος, σε ερώτηση για τις πρόσφατες εργομετρικές εξετάσεις υποστήριξε: " Αυτές οι εξετάσεις είναι για να ελέγχουμε του ποδοσφαιριστές και να πάμε καλύτερα".

Η "κατσάδα" του Βάσκου στον Αργεντινό



Μοναδική... παραφωνία σε μία εντυπωσιακή βραδιά που είχε τέσσερα τέρματα (το πρώτο μάλιστα του Ντιόγκο με τη φανέλα των ερυθρολεύκων) για τον Ολυμπιακό, ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά του Σεμπαστιάν Λέτο, με τον Αργεντινό αριστερό χαφ να παίζει νωχελικά μή εφαρμόζοντας τις εντολές του προπονητή του (δεν ήταν καθόλου ομαδικός), με αποτέλεσμα ο Βαλβέρδε να τον αλλάξει μόλις στο 19' για να περάσει στη θέση του τον νεαρό Νικλητσιώτη.

Μάλιστα, ο Λέτο έδειξε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την απόφαση αντικατάστασής του και την ώρα που κατευθυνόταν προς τον πάγκο έβγαλε τις επικαλαμίδες πριν καν βγει από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ στη συνέχεια έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια για να κάνει ντους.

Στην ανάπαυλα πάντως επέστρεψε για να παρακολουθήσει από τον πάγκο μαζί με τους συμπαίκτες του το β' ημίχρονο, με τον Βαλβέρδε να είναι ιδιαίτερα επικριτικός απέναντί του, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Sportday".

"Τί πράγματα είναι αυτά; Τί είναι αυτά που κάνεις; Ντρέπομαι για εσένα. Όλοι τρέχουν και μαρκάρουν, όλοι παίζουν για την ομάδα και εσύ κάνεις τα δικά σου. Δεν υπήρχες στο γήπεδο", φέρεται να είπε ο Βαλβέρδε στον παίκτη.

Στη κυριακάτικη πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού, δεν αποκλείεται ο Βαλβέρδε να έχει τετ α τετ με τον Λέτο, προκειμένου να του δώσει να καταλάβει ακριβώς τί ήταν αυτό που δεν έκανε καλά κόντρα στον Ιωνικό και να εκτονωθεί η ένταση, σε μία περίοδο που οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ανάγκη από τις άκρως ποιοτικές υπηρεσίες του Αργεντινού στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.

Δεν θα πρέπει άλλωστε να παραλειφθεί το γεγονός πως έπονται οι σημαντικοί για την ομάδα εκτός έδρας αναμετρήσεις με Skoda Ξάνθη (πρωτάθλημα) και Νόρτζελαντ (Κύπελλο UEFA), με τον Λέτο να θεωρείται υπεραπαραίτητος, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι τραυματίας και δύσκολα θα προλάβει να δώσει το "παρών" σε αυτές τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Στο "Red Store" του Ντιόγκο

Ο Ντιόγκο κέρδισε με τη... μία τους φίλους του Ολυμπιακού με την εκθαμβωτική του εμφάνιση στο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι του με την φανέλα των Πειραιωτών έδειξε εξίσου καλά στοιχεία, έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τον Κοβάτσεβιτς και βρίσκοντας για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, από το σημείο του πέναλτι.

Ο κόσμος των "ερυθρολεύκων" που... μετακόμισε στη Νίκαια είχε και το Σάββατο το όνομα του Βραζιλιάνου στα χείλη του μέσω συνθημάτων, ενώ σήμερα (7/9) θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά το νέο ποδοσφαιρική του ίνδαλμα, καθώς η ΠΑΕ έχει προγραμματίσει εκδήλωση στης 12.00 το μεσημέρι στο "Red Store" (μπουτίκ της ομάδας στο "Καραϊσκάκη"), όπου ο Ντιόγκο θα βγάλει φωτογραφίες και θα υπογράψει αυτόγραφα σε όσους βρεθούν στο ίδιο σημείο.

TO ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5': Σουτ του Αναστασιάδη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα περνάει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς.

13': Σουτ του Μπελούτσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την δεξιά συμβολή των δοκαριών.

18': Μπαλιά του Πάντου από τα δεξιά, κεφαλιά-πάσα του Όσκαρ προς τον Κοβάτσεβιτς, προλαβαίνει και μπλοκάρει ο Μπαρτζώκας.

20' ΓΚΟΛ! Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με κεφαλιά του Κοβάτσεβιτς και ύστερα από κόρνερ του Μενδρινού από δεξιά.

27' ΓΚΟΛ! Ο Γκαλίτσιος μαρκάρει κανονικά τον Φουκούντα στο όριο της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού και κλέβει την μπάλα, αλλά ο διαιτητής υποστηρίζει ότι έγινε αντικανονικά και υποδεικνύει πέναλτι υπέρ του Ιωνικού. Ο Φαμπίνιο το εκτελεί και ισοφαρίζει σε 1-1.

32': Εκπληκτική προσπάθεια του Νικλητσιώτη από δεξιά και πάσα στον Κοβάτσεβιτς, που κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα σταματάει στο σώμα του Παπαζούδη πριν καταλήξει στα δίχτυα.

33' ΓΚΟΛ! Ο Ντιόγκο κάνει το 2-1 για την ομάδα του Ολυμπιακού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το πέναλτι κέρδισε ο Μπελούτσι που ανακόπηκε αντικανονικά (σ.σ. σταμάτησε την μπάλα με το χέρι) από τον Λοϊζίδη.

50': Σουτ του Ντουντού από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

52': Γυριστό σουτ του Γκαλίτσιο εντός μικρής περιοχής, η μπάλα σταματάει στον τερματοφύλακα.

63' ΓΚΟΛ! Εξαιρετικό γκολ για τον Ολυμπιακό με σουτ του Γκαλέτι εκτός περιοχής με το αριστερό. Ο Αργεντινός δέχθηκε υπέροχα την μπάλα (σ.σ. με τακουνάκι) από τον Όσκαρ.

67' ΓΚΟΛ! Γκολ για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά του Όσκαρ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Νίκος Γκουλής): Μπαρτζώκας (75' Πουρής), Παπαζούδης, Λοϊζίδης, Πέτρου, Αναστασιάδης (63' Μπαλάφας), Φαμπίνιο (75' Σιδέρης), Χατζής, Γάλας (46' Γκαμπόρ), Ουκάρ, Γκόγκας (46' Αποσκίτης), Φουκούντα (68' Κρις)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς (46' Παναγόπουλος), Πάντος, Γκαλίτσιος, Κ. Παπαδόπουλος, Ντομί, Μενδρινός, Μπελούτσι (46' Ντουντού), Όσκαρ, Λέτο (19' Νικλητσιώτης), Ντιόγκο (46' Γκαλέτι), Κοβάτσεβιτς.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί διαιτητή: Φαντόπουλος (Πειραιά), Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)

Μικρά-μικρά από τη Νεάπολη



* Μετά από το φιλικό με την Αλ Χιλάλ, ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς φόρεσε για δεύτερη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, από τη στιγμή που οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Αντώνης Νικοπολίδης έμειναν εκτός αποστολής.

* Παρά το γεγονός πως ο Χοσέ Σεγκούρα αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν από τον Ολυμπιακό, βρέθηκε κανονικά στο γήπεδο της Νεάπολης και μάλιστα κάθησε στον πάγκο, παρακολουθώντας το ματς μαζί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ.

* "Το γήπεδο ανήκει στο δήμο και σε εμάς δεν επιτρέπεται να κάνουμε το παραμικρό για τη βελτίωση. Υπάρχει το προεδρείο του γηπέδου που είναι υπεύθυνο", έλεγε μετά το ματς ο μεγαλομέτοχος του Ιωνικού, Χρήστος Κανελλάκης, αναφερόμενος στην κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, επιρρίποντας ουσιαστικά ευθύνες για το χάλι του γηπέδου στο δήμο.

* Από την πλευρά του πάντως ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποστήριξε ότι ζήτησε ο ίδιος να παίξουν οι παίκτες σε έναν γήπεδο με άσχημο αγωνιστικό χώρο, επειδή κατά τη διάρκεια της σεζόν θα αναγκαστούν να συναντήσουν αρκετές φορές ανάλογες συνθήκες μακριά από το "Καραϊσκάκη".

* Πέρα από τον Γκαλέτι, που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα το τελευταίο διάστημα και ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού για ένα ακόμα ματς, "έκλεψε την παράσταση" και ο νεαρός Νικλητσιώτης, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 20' στη θέση του Λέτο και έπιασε την ευκαιρία από τα... μαλλιά. Ο άσος της ομάδας νέων του συλλόγου άφησε άριστες εντυπώσεις στον κόσμο με την παρουσία του στη δεξιά πτέρυγα, με τον Βαλβέρδε να δικαιώνεται που τον είχε πάρει μαζί του στις δύο προετοιμασίες της ομάδας το φετινό καλοκαίρι σε Ζέεφελντ και Έρμελο.
















































































TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ