ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Ξέσπασε στους αγίους και κάλπασε για τους 4 του FA Cup

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Σαουθάμπτον στο FA Cup | 20 Μαρτίου 2020
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Σαουθάμπτον στο FA Cup | 20 Μαρτίου 2020 @2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι αγρίεψε μετά από τις δύο κολλητές λευκές ισοπαλίες της και έβγαλε το άχτι της στην Σαουθάμπτον, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να διαλύει με 4-1 εκτός έδρας τους αγίους και να προκρίνεται πανηγυρικά στους 4 του Κυπέλλου.

Δύο διαδοχικές ισοπαλίες και μάλιστα χωρίς γκολ (με Σπόρτινγκ στο Champions League και με Κρίσταλ Πάλας στην Premier League) ήταν πάρα πολλές για την Μάντσεστερ Σίτι, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Κυριακής να επιστρέψει στα γνωστά της (υψηλά) στάνταρντς και να ξεσπάσει απέναντι στην δύσμοιρη Σαουθάμπτον.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε νοκ-άουτ μάχη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να είναι σαρωτικοί στο τελευταίο μισάωρο και να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους, φτάνοντας στο ευρύ 4-1 που τους έστειλε πανηγυρικά στην τετράδα του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού διασυλλογικού θεσμού.

Το πρώτο μέρος δεν έδειχνε πάντως ότι οι πολίτες θα είχαν εύκολο έργο, αφού μετά το προβάδισμα που πήραν στο 12' με το πλασέ του Στέρλινγκ, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Λαπόρτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γράψει το 1-1.

Το γκολ αυτό δημιούργησε την αίσθηση πως οι άγιοι θα μπορούσαν να ξανακάνουν τη ζημιά στους γαλάζιους του Μάντσεστερ μετά από τις δύο ισοπαλίες που απέσπασαν τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα (0-0 εκτός και 1-1 εντός), όμως το κακό δεν τρίτωσε για την Σίτι, η οποία πάτησε γκάζι στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού και... εξαφανίστηκε από τα μάτια της αντιπάλου της.

Στο 61' ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Ζεσούς σε ανατροπή του από τον Σαλίσου, για να ακολουθήσει ομοβροντία μέσα σε τέσσερα λεπτά και να "κλειδώσει" η πρόκριση: ο Φόντεν έγραψε το 3-1 με άπιαστο σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ το τελικό 4-1 για την πρωταθλήτρια διαμόρφωσε ο Μαχρέζ στο 78' με συρτό αριστερό σουτ εντός περιοχής.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Λιβραμέντο, Στέφενς, Σαλίσου, Γουόκερ Πίτερς, Σ. Άρμστρονγκ (83' Τζενεπό), Ρομέου (88' Σμόλμποουν), Γουόρντ Πράους, Ελιουνουσί (88' Ντιαλό), Α. Άρμστρονγκ (63' Άνταμς), Λονγκ (63' Μπρόγια)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ (83' Ακέ), Κανσέλο (82' Ζιντσένκο), Ντε Μπρόινε, Ρόδρι (83' Φερναντίνιο), Γκιουντογκάν, Ζεσούς (64' Μαχρέζ), Γκρίλις (64' Φόντεν), Στέρλινγκ

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του FA Cup:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ