ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Σαουδική Αραβία: Η επόμενη θερινή επίθεση πετροδόλαρων περιλαμβάνει τέσσερα ονόματα - βόμβες

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπέρνλι για την Premier League 2023-2024 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024
Ο Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπέρνλι για την Premier League 2023-2024 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 © 2024/DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζονται από τώρα για τις μεταγραφικές επιθέσεις τους με στόχο να αποκτήσουν νέους σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου. Τέσσερα είναι τα κορυφαία ονόματα που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής.

Το επόμενη μεταγραφικό παράθυρο της Σαουδικής Αραβίας ανοίγει την 1η Ιουλίου, όμως μέχρι τότε οι συζητήσεις, οι φήμες και οι διαπραγματεύσεις θα γεμίζουν καθημερινά την ύλη των διεθνών ΜΜΕ.

Τα ονόματα που ήδη έχουν ακουστεί είναι πολλά και όλα συνηγορούν προς την ίδια κατεύθυνση: η "επίθεση" των Σαουδαράβων θα είναι ακόμα πιο συντεταγμένη με στόχο ό,τι καλύτερο είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Η αλλαγή των κανονισμών

Οι Σαουδάραβες τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο διεθνές ποδόσφαιρο, είτε με επιτυχία είτε με αποτυχία. Το πείραμα του Κριστιάνο Ρονάλντο ανήκει αναμφίβολα στην πρώτη κατηγορία, αυτά των Νεϊμάρ και Καρίμ Μπενζεμά στη δεύτερο.

Το βέβαιο είναι ότι δεν... ξαποσταίνουν και θα συνεχίσουν να ηχούν ως σύγχρονες Σειρήνες στα αυτιά κάθε αστέρα στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Μάλιστα, για να διευκολύνουν σε διαδικαστικό επίπεδο την κατάσταση, τη νέα σεζόν θα αυξήσουν τον επιτρεπόμενο αριθμό ξένων στο τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου από οκτώ σε δέκα.

Τα τέσσερα ονόματα βόμβα που θα "χτυπήσουν" το καλοκαίρι

Οι Times δημοσίευσαν ρεπορτάζ την Παρασκευή σύμφωνα με το οποίο η θερινή επίθεση που ετοιμάζουν οι σύλλογοι από τη Σαουδική Αραβία αφορά μεταξύ άλλων και τρεις αστέρες που αγωνίζονται στην Premier League.

Οι δύο εξ αυτών είναι δίχως αμφιβολία οι καλύτεροι παίκτες του αγγλικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, οι ηγέτες της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ.

Τόσο ο Κέβιν ντε Μπρόινε όσο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχαν γίνει στόχος Σαουδαράβων και τα προηγούμενα χρόνια, όμως τώρα αναμένεται να βρεθούν πολύ ψηλά στη λίστα τους, με συνέπεια να διοχετευτούν εκεί όλοι οι πόροι στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της απόκτησής τους.

Ο τρίτος παίκτης για τον οποίο φέρονται ότι θα παλέψουν οι Σαουδάραβες είναι ο Καζεμίρο, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Με τον Σαλάχ στα 31 και τους άλλους δύο σταρ στα 32 γίνεται εμφανές ότι οι Σαουδάραβες στοχεύουν σε παίκτες που σίγουρα έχουν ακόμα πράγματα να προσφέρουν κι ας μην βρίσκονται στην έναρξη της καριέρας τους.

Το ίδιο ισχύει και με το τέταρτο όνομα που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Παρασκευής, από τον Άραβα δημοσιογράφο της Mundo Deportivo, Ασράφ Μπεν Αγιάντ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μπαρτσελόνα έχει λάβει μια "ενδιαφέρουσα πρόταση για τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν".

Ο 31χρονος τερματοφύλακας είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου την τελευταία δεκαετία που βρίσκεται στους Καταλανούς και ανήκει κι αυτής στην ίδια κατηγορία με τους προαναφερθέντες τρεις παίκτες που φέρονται να αποτελούν στόχο των Σαουδαράβων.

TAGS ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ