ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Σάντος: "Να προκριθούμε στο Μουντιάλ χωρίς να υποφέρουμε, η καρδιά μου δεν τα αντέχει όλα αυτά"

Ο Φερνάντο Σάντος
Ο Φερνάντο Σάντος © 2014 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν αφοπλιστικός στη συνέντευξη ενόψει του τελικού των μπαράζ με την Βόρεια Μακεδονία, ζητώντας από τους Πορτογάλους διεθνείς την πρόκριση στα τελικά χωρίς καρδιοχτύπια καθώς είναι μεγάλος σε ηλικία για έντονες συγκινήσεις.

Η Πορτογαλία ξεπέρασε το εμπόδιο της Τουρκίας (3-1) και απέχει ένα παιχνίδι ακόμα από το να βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, με τον Φερνάντο Σάντος να μην έχει ξεχάσει όμως το απίστευτο άγχος που βίωσε πριν από λίγα 24ωρα (με το χαμένο πέναλτι του Γιλμάζ που θα μπορούσε να κάνει το 2-2 λίγο πριν το τέλος) και να ζητάει από τους παίκτες του να γράψουν αλλιώς το σενάριο απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία.

"Η επιθυμία μου είναι να τα καταφέρουμε με λιγότερο άγχος αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στο παιχνίδι. Δεν είμαι μάντης. Από έξω είναι εύκολο, όλοι μπορούμε να μιλήσουμε.

Ακόμα κι εγώ εξηγώ στους παίκτες αλλά μετά, στο γήπεδο, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως νομίζουμε, μπορεί να παίξουν με άλλο τρόπο που δεν περιμένουμε", δήλωσε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος, για να προσθέσει :

"Αυτό που θέλω είναι να κερδίσει η ομάδα και πιστεύω ότι θα το κάνει. Θέλω πολύ να κερδίσω, με περισσότερο ή λιγότερο πόνο. Φυσικά, προτιμώ να μην υποφέρω, γιατί είμαι αρκετά μεγάλος και η καρδιά μου δεν τα αντέχει όλα αυτά.

Αυτό που θέλω είναι να κερδίσω. Κερδίστε, κερδίστε, κερδίστε και θα είστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι το μήνυμα που δίνω στους παίκτες μου. Αυτό θέλω εγώ και πιστεύω ότι το θέλουν πολύ και εκείνοι".

Για να καταλήξει ο έμπειρος προπονητής και υποψήφιος στόχος της ΑΕΚ, λέγοντας τα εξής: "Όπως είπε και ο Κριστιάνο, έχουμε την ανιδιοτελή υποστήριξη 11 εκατομμυρίων Πορτογάλων. Υπέφεραν πολλοί μαζί μας στο ματς με την Τουρκία και μας υποστήριξαν πολύ, ο καθένας με τον τρόπο του. Ξέρουμε πως έχουμε 11 εκατομμύρια ανθρώπους που μας πιστεύουν και θα σπρώξουν την ομάδα.

Ξέρουμε πόσο καλά οργανωμένοι αμυντικοί είναι οι αντίπαλοί μας, αρχικά περιμένουν χαμηλά, αλλά έπειτα έρχονται και πιέζουν με τη δεύτερη γραμμή άμυνας. Στην αντεπίθεση είναι ιδιαίτερα δυνατοί επειδή διαθέτουν πολύ γρήγορους παίκτες.

Έχουμε πίεση για τη νίκη και η πίεση είναι καλή. Ο αντίπαλός μας βρίσκεται άξια εδώ, νίκησαν στην Γερμανία, νίκησαν 5-0 στην Αρμενία όπου η Πορτογαλία νίκησε δύσκολα με 3-2 πριν μερικά χρόνια και τώρα νίκησαν και την Ιταλία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ